• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    TRANCEWARP: Ja si to tu projizdela a mas muj velkej obdiv. To co si zvladl je neuveritelny.
    Ufff. Ja teda doufam, ze bude lip. Mama chtela mezi davkama normalne pracovat a doktori se tvarili jakoze by to nemel bejt problem, tak doufam, ze nejaka 24 nonstop staraci sluzba nebude nutna. Teda byla v pripade, ze ji bude porad tak blbe (nebo hur nez ted) tak samozrejme jo, ale to budu resit, az to nastane...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    ANNIE: btw pokud nemas s kym se stridat, tak nepocitej ze budes doma vubec bydlet... ja na to byl sam a nemoh sem vubec makat nic proste non-stop zdravotni bratr...
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    ANNIE: jo noni je taky fajn, nejlepe jako prvni vec po ranu, nalacno ma vetsi efekt...jinak osobne kupuju z: http://aloeverashop.cz/bio-noni-stava/ cozmi prijde pomerne levnejsi nez co psal warp a kvalita je afaik slusna.

jinak vseobecne vsechny ovocny a zeleninovy stavy jsou dobry-hodne antioxidantu.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    TRANCEWARP: dik moc.
    No mamu doma. Oni u ni s hospitalizaci ani moc nepocitali. Na prvni davku tam byla pres noc a snasela to fakt naprosto bez problemu, takze ji hned ten samej den pustili. Ted uz ji to ani nenabidli. Takze stejne pocitam s tim, ze ted budu bydlet vic u ni nez u sebe v byte a nejak se s tim budu muset porvat, protoze tohle asi jeste zdaleka neni to nejhorsi..
    P.S.: Nejsem pesimista, ale realista a uz mam jednu zkusenost s peci o tezce nemocnyho za sebou (byt to byla babicka s alzheimerem), takze se zazrakama uplne nepocitam :)
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    ANNIE: to nikdo, ses frajerka, ze mas mamu doma... ja s mamou doma byl 7 mesicu, kdyz budes mit nakej dalsi dotaz, nevahej... mam docela hodne moc zkusenosti...
    TRANCEWARP
    TRANCEWARP --- ---
    ANNIE: osvedcily se mi hodne dve veci...

stava z cerveny repy, uplne cerstva, odstavena nejlip doma...

a pak tohle: https://www.tahitiannoni.com/czech_republic/english/retail/store/category/22664.html

neni to levny, ale pomaha to jako svin... tak 1-2dlc NALACNO denne...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    GHIVERAN: diky moc. Laktobacily urcite sezenu. Zatim nema chut fakt na nic. Na druhou stranu, je ji blbe teprve necelej den, takze se to o cajich da prezit (hlavne aby hodne pila) a dal se uvidi. Zitra jde na kontrolu k doktorovi, tak ji na to treba neco da...

Ach jo. Teda necekala sem, ze tohle budu muset nekdy resit :)
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    ANNIE: pokud se ji vylozene nechce zvracet/nevyzvraci pozrety nutridrink muze imho konzumovat hned, taky muze byt dobre supplementovat laktobacily apod. aby se trochu urychlila regenerace strev.
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Ahoj. Staram se ted o mamu, ktera se leci s rakovinou prsu. Probehla operace, nador karcinom, uzliny nezasazeny, vysetreni na mezastazy negativni. Ted chodi na chemoterapii. Zatim jsou naplanovany ctyri cykly po trech tydnech.
    Prvni cyklus snasela v pohode, v zivote jsem ji snad nevidela zdravejsi. Ted ten druhej je uz krusnejsi. Zvraceni, velka unava. Pocitam, ze ty dalsi dve nebudou lepsi (spis asi horsi).
    Nemate prosim typ na nejaky potravinovy doplnky nebo vubec cokoliv, co muze cloveka v tomhle obdobi drzet nad vodou? Zatim je ji zle prvni den, je prilis brzy na Nutridrinky? Chut k jidlu vubec nema. Prakticky jen spi a pije...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Četl někdo knihu Psychoonkologie od Tschuschke Volker?
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    ACIDQA: nejsem klinik, ale myslim, ze veci jako lapacho nebo una de gato atd bych uzival spis az po chemu, mozna behem chema(treba v ty vikendy), pred to asi nema moc smysl(imho). Z farmakologickyho hlediska by pak mohly byt nejaky interakce mezi tim cajem a lecbou, zalezi co vsechno v te smesi je a jake koncentrace dosahnou ty latky v organismu.

KAISERIN: ja proste asi cesky knizky nemam rad vseobecne(nezazivne psany oproti zapadni literature, malo obrazku atd atd) a zrovna patolu je fakt smutny ucit se z prastarych knizek, v jednom bednarovi jsem si dokonce precetl co bylo drive za teorie vzniku rakoviny, se jeste nevedelo jestli je nador monoklonalni nebo polyklonalni(resp. si mysleli, ze je polyklonalni), molekularni onkogeneze byla totalne neznama, bylo odlisny nazvoslovi nez novy WHO tumor classification - z historickyho hlediska zajimavy(mam rad i historii:), ale prece jen me spis zajima aktualni vyvoj v oboru nez co bylo pred 30 lety! ;-)

Coz me privadi k dotazu z ceho se ucite patfyz? Emanuel Necas(vsechny tri dily) patri k mym nejneoblibenejsim kniham, zvlast od doby co jsme brali hypertenzi a prof. Vesely nam vysvetlil, ze prakticky vsechny veci v necasovi jsou nepravda, jak souvisi primarni hypertenze a choroby ledvin, a kdyz nekdo u nej rekne vzorec P= Q x R u zkousky tak leti...podstatne veci treba jako stredni plnici tlak v te knizce nejsou pro jistotu zmineny vubec!...Takze mam samozrejme Guytona i Robbinse, ale cesky neco existuje?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Nechali jsme taťkovi umíchat čajovinu z bylin (lapacho, condurango, měsíček...), k tomu užívá rakytník, a protože musí před léčbou přibrat, tak různé nutriční koktejly.
    Včera jedna naše známá paní doktorka říkala ať ten čaj zatím nepije, že je to poměrně silná droga, a že by kvůli tomu pak mohl hůře snášet chemoterapii. Nezní mi to nelogicky, ale máte s tím někdo osobní zkušenost?

(Bude v nemocnici na 7 týdnů, každý den ozařování, jednou týdně chemo, na víkendy domů)
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    CORNELA: specka vysla loni, neni zas tak stara...
    KAISERIN
    KAISERIN --- ---
    GHIVERAN: no nevim, mne tak na houby zase neprijdou, uprimne z toho, co jsem se z nich naucila, dost tezim v klinickych oborech.
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    CORNELA: vsak v robinsovi je patfyza a patola dohromady, na zapade se to nerozlisuje, proste jak patologicka anatomie tak fyziologie patri do jednoho pytle ;-) Ja jsem si tu knizku tak oblibil, ze uz vlastnim i hardcopy ;) Nedavno mi taky jeden kamos z vyssiho rocniku doporucil knizku Pathology Illustrated, ale jeste jsem nemel sanci ji ocheckovat...cesky knizky jako obvykle stoji za hovno(Bednar apod)...
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    CORNELA: Robbins basic pathology, nejlepsi knizka do patoly co znam...normalne z torrentu ;-)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    LENDULIK: Myslela jsem, že by to mohlo pomoci při zhojování po ozařování.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    HARIBOKACHNA: zadna omezeni nejsou potreba
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj je neco co bych mela/ nemela delat pred biopsii prsu? diky moc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam