• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    PTACOPYSK: docela zvláštní tvrdit po 70 letech výzkumu rakoviny, že se nedaří ani základní vyšetření:)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    DSTEPZ: kdyby to byly tři případy z pěti, tak by tu práci asi nemuseli dělat, ne? ale ona ta bioptická diagnostika není úplně snadná a ne každý vzorek se povede dobře odbioptovat. Diagnostikovat biopsie není jako třídit ponožky na černé a bílé.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    PTACOPYSK: můžu dělat co chci, každopádně můžeě taky tohle tvrzení něčím podložit?:)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    PTACOPYSK: to sem taky někde teďka četl, že se patologové mhohdy hodně mýlí. Tušim, že to byly tři případy z pěti, takže další kladný body pro zdravotnictví ))
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    DSTEPZ: vyhazuješ peníze oknem, doslova .... že ti někdo vrátí peníze doufat můžeš
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    DSTEPZ: no já znám paní, která s karcinomem pankreatu žije už 25 let, holt se patolog při diagnóze spletl. Ale pokud by se léčila alternativně, tak by se to té léčbě dalo určitě přičíst :-)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    PTACOPYSK: pokusím se od ní dostat nějaké podklady, jednalo se o rakovinu pankreatu, což je vzhledem k průběhu léčby, kterej nakonec zvolila i pro mě dost zvláštní vzhledem k tomu, že právě slinivka je pro tvorbu enzymů na přeměnu energie ze stravy asi nejvíc důležitá. Každopadně se její stav stabilizoval a s jejím synem sem byl na pivu cca měsíc zpátky, vysadila téměř maso a prý se jí daří dobře.


    PTACOPYSK: k zapperu, na těch stránkách sem se moc nedočetl, respektive maj to tam ošetřený hlavně tím, že to deklarujou jako nezdravotnickej výrobek. Trošku zvláštní, každopádně to zkusim objednat, doufám že mi v nejhorším po 14 dnech vrátěj peníze))


    PTACOPYSK: ovšem, a pokud selže osvěta, tak ti do zubu nacpou amalgan a rtuť, která je pokud vím, jeden z nejtoxičtějších prvků na zemi. Ale budiž, určitě je správný něco takovýho mít v puse:)
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    PTACOPYSK: hlavně to nemají nijak podložený ti výrobci :-)
    DSTEPZ: ne, nefunguje.
    DSTEPZ: lékařskou zprávou bys to byl schopen doložit nebo alespoň více rozvést?
    DSTEPZ: na zubní kaz je nejefektivnější a nejlevnější pořádně a správně čistit si zuby
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    postavím před vás matku mého kamaráda, kdetrá odmítla chemku, léčila se breussovou dietou a je čtvrtým rokem naživu bez recidivy. Zázrak:(
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    breussova dieta taky nefunguje?))))))))
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    klasickej čecháčskej nihilismus a skepticismus, neexistuje - není.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: :-) nebo je to prave ta farmaceuticka konspirace...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DSTEPZ: tak tady uz asi nemam co dodat....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    hlavně až se bude lék na rakovinu, tak ze všehno přestanem číst o tom, že tomu podlehly bohaté a známé osobnosti., který určitě mají prostředky na to, aby vyzkoušely úplně VŠECHNO..
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    moje matka vlastní zubní laboratoř přes 20 let, jezdí na různý stomatologický sympozia, odebírá "odbornou" lékařskou literaturu. kde se o učinným očkování několikrát polemizavolai, psalo jako o průlomu v zubním lékařství. To vše cca 5- 6 let nazpět. Ptám se znovu, kde je praxe.

    Neberu to jako relevantni zdroj, ale myslim, že v tomhle pípadě je titulek víc než výstižnej.
    http://www.novinky.cz/veda-skoly/207201-gel-na-regeneraci-zubu-muze-pripravit-dentisty-o-praci.html

    V jaké době myslíš, že byl patentován efektivnější, úspornější elektromotor. Kolik automobilů na elektřinu kolem tebe jezdí? KDy se to dozvím? Až nastane ta správná chvíle?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DSTEPZ: ne nedelam, rikam, ze par clanku na netu neni dukaz vubec naprosto niceho.

    A jestli neco jako super lek na rakovinu nekdy nekdo objevi (btw. to je presne nase zapadni dementni mysleni, vezmu si pilulku a to ze si huntuju 40 let telo jako zazrakem zmizi) tak neboj, ze by ses to nedozvedel
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    to si děláš legraci?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DSTEPZ: prave proto...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BAHNIX: jakoze nemame rakovinu a doktori nam ji vsugeruji?

    proboha... to neni dobry rikat lidem, kterym zemrel nekdo blizky na rakovinu...
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    nebudeme naivní nebo ano? Viz očkování proti zubnímu kazu, o kterým psali ještě když jsem čítával teletext, pak se postupně objevilo pár zpráv na netu atd... kde je praxe??
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    hele ver, ze az prijde neco co bude OPRAVDU fungovat, tak se to dozvis....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam