• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    EVILMIND: no jedna ženská, co měla stejně rakovinu plic ve stejným stádiu jako moje 40-kilová maminka, ale měla přes sto kilo, stále ještě žije a už je to osm let.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    DSTEPZ: to je teda divny, ja treba maso miluju, a nechutenstvim netrpim, naopak me muj onkolog pravidelne nadava, ze furt tloustnu... nakonec mozna na rakovinu vyzraju a umru radsi na obesitu... :-)
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    a pak jeste jedna vesela prihoda z prace od kolegyne, znamemu jeji dcery pred cca mesicem diagnostikovali nador na ledvine/dlazdicovej karcinom. Po druhy biopsii najednou karcinom zmizel:) Nakonec teda pujde na jen naoperaci zlucniku, do kteryho to "udajne" metastazovalo, ale zvalstni zase, jak takhle muze rakovina z niceho nic zmizet.
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    dva my sousedi na me mavaji z onoho sveta plus jednu prezivsi maminku, o které jsem mluvil už dříve. Kolik, ty, Lendulinko
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DSTEPZ: prosimte a ty mas nejakou osobni zkusenost s onkologickym pacientem?
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    no ne, téměř v každý sofistikovanější onkologický dieté je doporučeno omezit přísun živočisnejch bílkovin na minimum a naopak zvyšovat příjem potravin s přirozeně vysokou nutriční hodnotou, samozřejmě v závislosti na druhu obtíží. Při rakovině tlustýho střeva do sebe nebudu cpát luštěniny, že ano. Pokud máš nějaké znalosti o výživě, tak jistě víš, jak jaká zátěž je pro oslabený iminutní systém/metabolismus zpracovat maso/mléčné výrobky. Nehleďě na to, že drtivá většina onkologických pacientů trpí nechutenstvím, odporem zejména k masu.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    DSTEPZ: co je na tom smesneho? ty prijimas bilkoviny fotosyntezou?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DSTEPZ: i když problém s dietou a onkologickými pacinety je ten, že ti umřou hlady, když vážej 40 kg...
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    DSTEPZ:zkoušeli jsme to tak, jak se má...
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    MARKYSHA: můžeě být konkrétnější? Zkoušeli jste to v kontrastu s dietou? Omezili jste příjem cukrů a bílkovin? V tom videu, co jsem postnul se ta studie zabývá zejména otázkou omezení kyselosti. Na druhou stranu mě trochu zaráží fakt, že se by se měla záasadistost projevit přímo u nádoru onkologicky nemocného vzhledem k tomu, že trávici trakt zásaditost obvykle z velké části neutralizuje. V tom videu je soda aplikována přímo na tumor.


    LENDULIK: veselej link, zejména ta část o výživě

    Dobrým zdrojem bílkoviny je maso, mléčné výrobky, vejce, cereálie a luštěniny.

    A další perly
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    My jsme zkoušeli javorový sirup se sodou a prd :-(
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    A tohle jsem ani neznala.....http://www.linkos.cz/
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    nadherna veta pana doktora: sance je vzdycky, kdyz prijdete do nemocnice mate sanci se uzdrazit, pak kdyz se ukaže, že není možné se uzdravit, máte šanci na prodloužní života, když není už šance ani na to, máte šanci netrpět a pak ještě vždy šance na klidnou smrt.

    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10252839638-hyde-park/210411058081018/video/
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    a pán bude evidentně lichvář až běda
    H. Lee Moffitt Cancer Center & Research Institute - H. Lee Moffitt Cancer Center & Research Institute
    http://www.moffitt.org/Site.aspx?spid=7D33B23D2A71450ABD4B473BD619B16B&SearchType=Researcher
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    nojo placebo lendulíku)))
    YouTube - BAKING SODA Kills CANCER, Matches NC Doctor 30years ago.avi
    http://www.youtube.com/watch?v=zydhIZtZVs4
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    hmm, pecici soda? :)
    tak minimalne narozdil od jinych podobnych to vypada na cenove dostupne placebo, i za to je treba zatleskat
    DSTEPZ
    DSTEPZ --- ---
    YouTube - Sodium Bicarbonate and Cancer Treatment - Mark Sircus, Ac., OMD
    http://www.youtube.com/watch?v=oHgvhcNN7mE&feature=related
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: to mu hlava nebere.... pulce pacientu davaji chemo i ve fazi, kdy uz je to fakt jedno, jen proto ze jim to nedokazou rict...

    A pak nekomu nedali lecbu - ani jim nereknou ze nemuzou ale treba jinde v jine nemocnici by mohli....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: nebo kdyby se aspoň zveřejnilo, které pojišťovny jsou takto problémové, aby si člověk mohl vybrat.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: je to tak, mamka byla v Krči a já jsem měla zájem jí zaplatit nadstandardní péči všeho druhu, jenže bylo mi řečeno, že nadstandardní pokoje nemají pro pacienty přijímající chemoterapii a že nadstandardní jídlo stejně nemůže dostat, protože něco, už nevím co, jestli nemocná kuchařka nebo nefungující jídelna. Já osobně jsem taky pro šetření do vlastní kapsy, abychom neživili přerostlý aparát pojišťoven nebo resp. aspoň pro tu možnost. Takhle je člověk bezmocnej. Já bych bejvala klidně prodala byt a šla bydlet pod most, jen kdyby peníze pomohly. Teď se děsím toho, že mi onemocní další blízký člověk a já budu ještě bezmocnější.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: jenze kdyz nevis, ze nejaka lecba je tak te ani nenapadne, ze treba jde nej o prachy a mohl by sis to zaplatit....
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam