• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    _ZUZKA: Ahoj, je mi to moc lito...
    A procpak musi byt deda v nemocnici? kvuli nejake léčbě? nebo paliativní péči?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    _ZUZKA: já měla maminku v Krči, ale prý je Motol lepší.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: urcite, hlavne ze je babi aktivni a chce. :-)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: no a ma k tomu nejaky ty silenosti jako osteoporozu a tak? moje babi byla v 70 na operaci, kde ji rozrezali steheni a lytkovou kost na 5x a pak ji seskladali rovne, mela ji totiz vyhnutou a chodit ji bolelo... ted je ji 86 a beha jako blazen. :) a to ma silnou osteoporozu. tak uvidis to pujde. :)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: aje.. a ted se teda ceka na srust toho krcku jo? a pak by mohla do toho pecovatelaku, jo?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: hele to se asi musi rozhodnout babi jak to chce ne? ale drzim place....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    CORNELA: ach jo :-( tyhle věci jsou všude stejný
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: nebo se ho i trochu boji a nechtela se hadat...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: no hele on ji asi nejak ukecal... tak jestli je s tim babi ok... hlavne aby ona mela to co potrebuje a byla v pohode....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: hele a babi byla zbavena svepravnosti nebo tak? jakoze ji se neptali? tohle mi prijde fkticky strasny a moc ti drzim palce abys to vybalancovala k babicine prospechu...
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: stejne jako Markysha si myslím, že ten náhlý zájem zavání dědictvím, každoměsíčním shrábnutím důchodu nebo něco podobného ... :( myslím, že ta změna prostředí může takového člověka psychicky hodně rozhodit ... co si babi vzít na žádost rodiny na pár dní domů a pak ji vrátit tam, kde byla?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: je to sileny... a nemocny nemuze byt dele nez rok na neschopence pak musi bud do prace nebo na invalidni duchod.... a ten muzes vyrizovat az po roce a pak nanej cekas klidne dalsi pulrok.... a zer travu do te doby....
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LENDULIK: právě že ne, protože tam je to rozepsaný na 100 g prášku, ale dává se tam dvakrát denně 8-10 lžice na hrneček, což je dle mého názoru méně než celá flaštička toho nutridrinku, ale určo lepší než nic.
    LENDULIK: no a pak taky dostane hovno, pokud toho člověka předtím u sebe neměl půl roku doma ve společné domácnosti.....
    CORNELA: trochu mi to závání tím, aby na ní ten brácha měl vliv kvůli nějakým dědictví ne? proč by to jinak dělal.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: jo no ja myslela mobilni hospic co by jezdil k vam domu, ale to vyzaduje nekoho 24 hodin doma....

stejne nechapu, ze paragraf na osetrovani clena rodiny ma clovek jen na 1 mesic... a pak musi 3 dny do prace.... to vymyslel taky nejaky ychtyl....

CORNELA : tak to se k ni asi i hezky chovali.... a ted buh vi co?....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: hele a vzit si babicku domu? s pomoci treba mobilniho hospice? ja teda vim, ze je to strasliva zordpovednost a strasne narocna vec, ale i na LDN nebo kde ted lezi nebude moct byt dele nez 3 mesice...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: podle me jsou obe na 100 ml..

CORNELA: to je sileny... asi nejaky zachve spatneho svedomi....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: no ja tomu teda moc nerozumim, ale
    nutridrink ma

Energetická hodnota kcal 240
    Bílkoviny (16 En %) g 9,6
    Sacharidy (49 En %) g 29,68
    Tuky (35 En %) g 9,28

Gravimilk -
    Energetická hodnota 1827 kJ/ 434 kcal
    Bílkoviny 20 g
    Sacharidy 57 g
    Tuky 14 g

tak mi prijde, že to mliko je vyzivnejsi, ale mozna to blbe chapu...

MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    LENDULIK: no ale to má podle mě menší kalorickou hodnotu než nutridrink
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    CORNELA: hele my jsme kupovali tohle http://www.eod.cz/lekarna/deti-a-maminky/detska-vyziva/mleka/pro-tehotne-a-kojici-matky

slozenim to je hrozne podobny nutridrinkum a stoji to desetinu a hlavne to muzes michat do jidla - my jsme to michali do jogurtu a pak i treba do rozmifovanych jahod, pomerance, bananu a tak...

s tim ostatnim moc neporadim..
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    CORNELA: Nutridrink se dá koupit volně, ale pokud to má hradit pojišťovna, tak mám pocit, že to má preskripční omezení ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam