• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    BAHNIX
    BAHNIX --- ---
    EVILMIND: :D aha
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    treba... hladoveni vede prokazatelne ke smrti?
    BAHNIX
    BAHNIX --- ---
    EVILMIND: a nějakej argument nemáš;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    PTACOPYSK: Aha... tak jsem si to myslela blbe. :-) ale proc teda nekdy je 3 tydeni cyklus a nekdy je to uplne jinak? to je typem toho chema?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    LENDULIK: chemoterapie pusobi zjednodusene receno tak, ze nici zejmena rychle delici se bumky (nadorove, vlasove korinky, vystelka streva), a protoze je chemo neselektivni, tak pusobi i castecne na ty zdrave, ale uz mene.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    zbavovani se cehokoliv hladem je blbost ;)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BARUSSS: no ot je otazka. pokud to jako laik chapu spravne, pak chemo pusobi tak, ze zabiji vse, jen narodove bunky se regeneruji o malinko dele nez ty ostatni.

    Pak mi to prijde - laicky a racionalne, nemam zadnou zkusenost - ze zbavovani se chemie po chemu jaksi detoxem (hladem) je proste blbost... ale hlavne to gro je podporit regeneraci v dob mezi chemem.... nechapu jak by mohl v tomto pomoci hlad.

    Kdyz jsem zjistovala co jist pri chemu bylo mi opakovane receno vsechno, tak aby mel clovek na chemu vsechny dostupné ziviny a jeho tehlo mohlo regenerovat. bilkoviny, vitaminy, hodne vlakniny - ta cisti telo, ale nejem vycistit, hlavne spatky dodat vsechny ziviny.
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BARUSSS: k té spoustě případů, kdy byla kůra účinná - to už je otázka důvěryhodnosti a kvality zdrojů .... někdo může tvrdit, že se vyléčil Breussovou dietou, ale může:
    a) lhát
    b) přičítat úspěch léčby Breussově dietě a přitom to může být účinek současně probíhající klasické lečby (chirurgické, chemo)
    c) špatná medicínská diagnóza, kdy se o rakovinu vůbec nejednalo
    d)může to být někdo, komu léčitel vsugeroval, že má rakovinu, kterou následně "vyléčil"
    e)v medicíně se výjimečně stane něco jako zázkrak a nádor "zmizí", ale to i bez Breussovy diety
    atd. atd.

    kolik takových dobře zdokumentovaných pacientů, u kterých byla kůra účinná, asi je?
    PTACOPYSK
    PTACOPYSK --- ---
    BARUSSS: cituji z knihy J. Heřt - Alternativní medicína (strana 39), protože sama bych to nenapsala lépe:

    Breussova metoda je jednou z mnoha diet určených k léčbě rakoviny, a z nich pravděpodobně nejabsurdnější. Rudolf Breuss (1899-1980), rakouský léčitel, vyšel z primitivní intuitivní představy, že nádory lze vyléčit vyhladověním. Pacient se má proto živit po dobu 42 dnů jen zeleninovými šťávami, veškerou tuhou stravu musí vyřadit a pít má jen bylinkové čaje. Šťáva se vyrábí v Rakousku průmyslově, připravit ji lze i v domácích podmínkách. Obsahuje šťávy z červené řepy, mrkve, celeru, černé ředkve a brambor. Nemocný smí vypít pouze 125 až 500 ml této šťávy za den. Ke šťávám lze v malém množství pít bylinkové čaje (urologický, kakostový a šalvějový s třezalkou, mátou a meduňkou), rozsah i pořadí je také pevně stanoveno. Během kůry nesmí být prováděna žádná onkologická intervence. V zahraničí jde o metodu zcela okrajovou a ve většině publikací o metodách alternativní medicíny není ani zmiňována. Naproti tomu v České republice byla před několika léty intenzivně propagována a psalo se o ní snad ve všech médiích.
    Hodnocení: Princip metody je mylný a nebezpečný. Nádor se totiž chová podobně jako plod, živiny z těla matky dostává přednostně. Nádor plně využívá nabídnuté zdroje, nereaguje na regulační mechanizmy organizmu a roste autonomně. Naproti tomu buňky zdravých tkání zareagují na hormonální signály organizmu, sníží svůj metabolizmus a přijímají méně živin z krve. Onkologický pacient tak zemře dříve než odumře nádor. Organizmus pacienta, trpícího rakovinou, potřebuje tedy bohatou výživu, která by zamezila výraznému hubnutí, provázejícímu onemocnění rakovinou. I druhý Breussův názor, že zeleninové šťávy mají protirakovinné působení, je mylný. Bylo sice prokázáno, že požívání většího množství zeleniny vede k pozitivnímu ovlivnění poškozených tělních buněk před rakovinným zvratem, avšak na buňky nádorové to již vliv nemá. Nádor vyhladovět nelze a ve svém růstu na úkor organizmu pokračuje.
    Někteří léčitelé ovšem kritiku nepřipouštějí, dieta je podle nich vždy účinná a selhání nebo dokonce úmrtí je vždy chybou nemocného. Podle Breusse za případné selhání může vždy nedodržení pravidel diety nebo kombinace diety s jinou terapií.
    BAHNIX
    BAHNIX --- ---
    Já měl předloni myxoidní liposarkom-ten teda vyléčen standartně- chemo,operace,ozářko... ale mám od dětsví tukové bulky,lipomy a ty jsou léčitelné,podle doktorů,jen pomocí skalpelu...prdlajz:) Po třídenním jsem v nich cítil změnu, takže delším se jich určitě zbavím...
    Nicméně půst vás naučí zpomalit, zbytečně neplýtvat energií, trpělivosti a hlavně konečně začnete poslouchat pořádně svoje tělo:)
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    CORNELA: Pust jsem taky zkousel, ale asi po peti hodinach jsem podlehl zachvatu hladu, a rozhodl se radsi umrit syty ;-)
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    k tomu jsem se psychicky jeste neodhodlala :) ale mas muj obdiv..
    BAHNIX
    BAHNIX --- ---
    LENDULIK: Uhádla jsi:) Jídlo(takže odpadky)..jedná se o léčebnou metodu půstu... Půstu, ne diety - tzn. jen čistá voda a nejlépe destilovaná...
    Spousta lidem to připadá jako největší krávovina na světě...mě to od začátku přišlo logický a už teď se nemůžu dočkat dalších a delších půstů, mám zatím za sebou jen 3denní..ale už i tak cítím výsledky
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    jako jednoznačně souhlasim s tim, ze si ji pusobime sami :)
    WANAH
    WANAH --- ---
    LENDULIK: jj což není vůbec v rozporu, ba naopak.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    WANAH: no spise nez genetickeh zateze zbavit se te ostatni co nas ohrozuji...stres, odpadky, jidlo (takze odpadky...)

    to ano..
    WANAH
    WANAH --- ---
    LENDULIK: Jedna věc je umožnit postiženému jedinci nepodlehnout onemocnění a druhá zbavit se genetické zátěže v lidstvu. Ten citát vidím jako cestu k tomu druhému...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    nevim.... nemyslim si ze lze zvratit takto sebedestruktivni proces tela pouze vuli a přírodou....

    v sestnactem stoleti myslim neznali autoimunitni poruchy typu Cron a pod... na to to plati stejne.....
    BAHNIX
    BAHNIX --- ---
    Dovolím si vložit jeden citát, který jsem našel u jedné alternativní léčebné metody a moc se mi líbí.
    "Léčit nádory řezáním, pálením a jiným podobným mučením by mělo by být zakázáno a tvrdě trestáno. Ta nemoc vznikla od přírody a vyléčí ji opět jen příroda, ne mučící lékaři." Paracelsus, cca 1530 n.l. "
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA:
    no my jsme vedeli tatinek umira 3 mesice a .. ani kdyz doktor rekl prijedte se rozloucit tak jsem mu neverila...

    nejsme na zadnou s tech veci pripraveny.

    mame manualy na pohromy, mame zkusenosti z valky, ale nikdo ti nerekne co bude, kdyz bude clovek nemocnej. A smrtelne nemocnej? to neexistuje...

    ted jsem poslouchala nejaky podcast s pani z cesty domu a volali ji tam posluchaci a porad ji rikali jak s tema staryma lidma a atak a ona porad riklala ze vetsina jejich klientu neni vubec stara. tohle vubec nejsme schopni chapat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam