• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    co to tady nacvičujete? :) debata vznikla na popud Ellie, která se ptala jak pomoct dědovi, kterýmu je 80, má raka hrtanu nebo čeho a nemá chuť jíst.a tomu fakt ani dejchání ani herbalife moc nepomůžou.

krom toho pokud se nejedná o nevyléčitelnej stav, tak podle mě neni na místě zkoušet tyhle alternativy, pokud nejsou jen doplňkem k něčemu odzkoušenýmu a funkčnímu. (např ty ovocný šťávy se nikdy neztratěj).ale jako to co tady začla plácat baruss je úplně mimo obecně a vazbu k ellie dědovi už radši ani vůbec nehledám :)
    WANAH
    WANAH --- ---
    CORNELA: Takže by si byla raději aby se o podobných věcech nikdo nezmiňoval? Mě právě vychází že ta duchovní stránka je trestuhodně podceněná(celospolečensky) jinak by k tomu senzitivnější lidé těžko utíkali jak tvrdíš... .
    WANAH
    WANAH --- ---
    Zase klid hysterky , nikdo netvrdil že dýcháním si vyléčíte už nefunkční orgány nebo že dobrá mysl vám zatlačí nádory. Na druhou stranu to jak vás to zvedlo na bidýlku o něčem svědčí.
    To že zoufalý člověk se takových věcí chytí má dva důvody 1. buď už něco podobného zkoušel a má ověřeno že to blahodárné účinky má nebo 2. to nikdy nezkoušel a doufá že by mu to mohlo pomoct.
    Tak jako tak je váš defaultní odpor k čemukoli co nejde podávat po miligramech a měřit reakci těla ten největší z bullshitů vůbec :)
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Paráda, jdu zavolat mámě, ať se vykašle na jaterní dietu a začne zhluboka dýchat. Kristova noho, jeden z mála místních klubů, který má na to mít nějaký smysl a poslání a člověk tu čte takový bullshity :(
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    MARKYSHA: presne.... pit stavy...

to uz se tu resilo ne?
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    Tohle mi vrací vztek z toho, jak za 38 kilovou mámou chodila teta s tím, že má držet púst. Jsem myslela, že ji zabiju...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    u kurnik začíná tu na můj vkus být trochu moc duchovno :)
    s tou svojí vůlí bys to měla jít vysvětlovat na lůžkový onko oddělení těm lidem co sou kosst a kůže, co se neudržej na nohách a co jim tam 24h denně kape ta bílá taška z kauflandu :)

omg :)

opravdu ideální životní období na zkoušení nějakýho breathariantství
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    cože? :)) a jak je teda prosimtě vyživuješ?
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KOOTCHA: nebo zacpu :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    a průjem samozřejmě zastavit nějakou smectou.to by měl hlásit v nemocnici imho stejně, jestli ho má delší dobu...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    BARUSSS: asi jsem to neměl v nějaký intenzivní verzi.měl jsem to vždycky pár dní po chemce.zvlášť ze začátku, kdy sem se ani nemohl mýt mejdlem, protože sem ten smrad prostě nedal.Jenže já věděl s čim do toho jdu a neni mi 80, takže sem to do sebe nacpal i když sem to potom vyblil, nebo to šlo oboucestně :))

co jsem potkal lidi v nemocnici, tak kromě úplnejch ležáků co furt spali, byli schopný jíst všichni i když dostávali nitrožilně (ale to kvůli lymfomu) i ti co lemtali nutridrinky.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    BARUSSS: jasny.... a nezapomen na aloe vera!
    je to podvod nejvetsi...

Kdyz ne nutridrinky porad se da koupit treba Gravimilk a michat s mlikem.
    Notabeme nejde o znechuceni nebo ne, je to malinka lahvicka co musi clovek vypit aby mohl nejist.... to mi prijde jako mala obet....
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KOOTCHA: nemyslim si ze musi....

ja si nemyslim, ze hlavni je bojovat a uzdravit se...

je mu osmdesat. Myslim, ze to nejdulezitejsi je prozit kazdy den dobre, bez bolesti a krasny...
    nejdulezitejsi je prijmout to jak to je ale nestrasvit zbytek zivota jako pacient...
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    hlavně je potřeba mu vysvětlit, že jíst potřebuje právě proto, aby mohl s tou nemocí bojovat.myslim, že si to musí každej uvědomit sám.pokud nějak rezignoval, tak ho asi k ničemu moc nepřimějete.Prostě si musí uvědomit, že to tam musí tlačit.já nesnesl absolutně kyselý a hodně aromatický jídla.třeba nějaký vařený zeleniny s dušenym vepřovym a bramborama jsou supr imho.to nedostal kortikoidy při chemkách?
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    Výživa v nemoci - Úvodní stránka | Vaříme s Nutridrinkem
    http://www.vyzivavnemoci.cz/recepty
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    BARUSSS: Ty už se mu zhnusily :/ Ale dík za odkaz, nevěděla jsem, že se z toho dá i uvařit něco jinýho.
    LENDULIK: No jo, jenže on ani skoro nepije, po všem je mu blbě. Ošetřovatelka, co sem chodí, už se dneska dost děsila a vyhrožovala zase nemocnicí.
    BARUSSS: Zkusím, dík.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELLIE: nám opravdu pomohly výtažky z konopí, ale tos e narychlo blbě shání, dále ty nutridrinky
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ELLIE: taky doporucuju nechat si poradit v ceste domu... s cimkoliv.

Ale vicemene bych tatu nechala ted napokoji... musi se s tim srovnat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ELLIE: davej mu konopi a bude mu smakovat.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Ahoj, tak se musím bohužel taky přidat :/ Můj skoro osmdesátiletej táta má rakovinu hrtanu, na kterou se přišlo pozdě, operovat to nejde a chemoterapie mu tak moc nesedla, že úplně zkolaboval, skoro měsíc nemohl nic jíst. Navíc v nemocnici upadl a má teda čerstvou endoprotézu kyčle. Teď ho máme týden doma a zase nechce jíst, prý je mu ze všeho špatně, má průjem, všechno mu smrdí, nechutná. Táta je pořádně tvrdohlavej chlap a maminka s ním nic nezmůže, já jsem tu jen na návštěvě, žiju jinak hodně daleko. Vzhledem k tomu, jak je to akutní, by mi strašně pomohlo, kdybyste mi hodili tipy na nějakou výživu, stránky, recepty na co nejlíp snesitelný, ale celkem chutný jídla, abych nemusela filtrovat a hledat sama. Zvládla bych to, ale vzhledem k tomu, jak to u nás doma chodí, na to fakt neni čas (ještě tu mám s sebou desetiměsíčního syna). Předem moc děkuju...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam