• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    BARUSSS: Ty už se mu zhnusily :/ Ale dík za odkaz, nevěděla jsem, že se z toho dá i uvařit něco jinýho.
    LENDULIK: No jo, jenže on ani skoro nepije, po všem je mu blbě. Ošetřovatelka, co sem chodí, už se dneska dost děsila a vyhrožovala zase nemocnicí.
    BARUSSS: Zkusím, dík.
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    ELLIE: nám opravdu pomohly výtažky z konopí, ale tos e narychlo blbě shání, dále ty nutridrinky
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    ELLIE: taky doporucuju nechat si poradit v ceste domu... s cimkoliv.

    Ale vicemene bych tatu nechala ted napokoji... musi se s tim srovnat.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ELLIE: davej mu konopi a bude mu smakovat.
    ELLIE
    ELLIE --- ---
    Ahoj, tak se musím bohužel taky přidat :/ Můj skoro osmdesátiletej táta má rakovinu hrtanu, na kterou se přišlo pozdě, operovat to nejde a chemoterapie mu tak moc nesedla, že úplně zkolaboval, skoro měsíc nemohl nic jíst. Navíc v nemocnici upadl a má teda čerstvou endoprotézu kyčle. Teď ho máme týden doma a zase nechce jíst, prý je mu ze všeho špatně, má průjem, všechno mu smrdí, nechutná. Táta je pořádně tvrdohlavej chlap a maminka s ním nic nezmůže, já jsem tu jen na návštěvě, žiju jinak hodně daleko. Vzhledem k tomu, jak je to akutní, by mi strašně pomohlo, kdybyste mi hodili tipy na nějakou výživu, stránky, recepty na co nejlíp snesitelný, ale celkem chutný jídla, abych nemusela filtrovat a hledat sama. Zvládla bych to, ale vzhledem k tomu, jak to u nás doma chodí, na to fakt neni čas (ještě tu mám s sebou desetiměsíčního syna). Předem moc děkuju...
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    TERRYNKA: no ja bych to zkonzultovala dopredu.. protoze to treba vubec nemusi dojit do faze spatny... tim myslim, da se predejit bolestem a spousta vecem dopredu, kdyz budete vedet co muze prijit.

    muj tata treba se stydel rict, ze ma zacpu a nekolik dni mel strasny bolesti nez to rekl... kravina pritom... a my jsme vedeli co prijde a ze treba bude krvacet z plic a kdyz to prislo, bylo jsme v klidu a rikali jsme to je v poradku neboj se pan doktro zikal ze se toobcas muze stat. a on prestal byt vydesenej...

    vis myslim, ze to je nejhorsi. nevedet co se deje... mslim, ze nemot strach a bolesti je to uplne nejdulezitejsi...

    ovsem to predpoklada si to pripustit. Tatu bych s nikym takhle mluvit nenechala ale ja i mamka jsme vedely uplne vsechno a dneska jsem za to strasne vdecna...

    vedeli jsme kdy jeste muzeme byt doma a kdy uz mame volat sanitku, nebo jestli musi tatu odvezt, tyden mu delat uplne zbytecny vysetreni aby jim VZP proplatila luzko i kdyz vsichni vedi ze to je k nicemu... taky jsme treba vedeli ze kdykoliv muzeme volat zachranku, treba 3x denne a nenechat tatu odvezt, jen je nechat udelat neco co mi nemuzem....

    neboj se toho.... prislo to a ty to zvladnes, jina varianta totiz neni. :)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    TERRYNKA: az to bude spatny doporucuju hospic, tam ji bude dobre.
    Mluvim ze zkusenosti. Jedna jsem zdrav.sestra se specializaci ARIP,OCHRIP, jednak po SP se mi rozjela akutni leukemie, se kterou po porodu dcery stale bojuji.
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    TERRYNKA: Drzim pesti. A delam opravdu zasluznou a hrdinskou vec. Asi to bude obcas peklo, ale das ji tu nejlepsi peci. A to ze pokud to jde bude doma! :) Hodne sily.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Lendulik : ja ji to nabidnu. Az to bude zly, bude peci potrebovat a ja A) nejsem zdravotnik, b)si bohuzel nebudu moct dovolit byt s ni porad a poskytovat nutnou peci. Jeji pritel to same. Ale na to ona musi vedet, jak na tom je, coz si zatim neuvedomuje, nebo nepripousti..
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    TERRYNKA: drzim palce. urcite zkus aspon k nim zavolat a probrat to i s nimi. jak treba mamince tohle nabidnout. oni opravdu velmi dbaji na ohleduplny pristup....
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    LENDULIK: díky díky. Hned jak nějak rozumně přiměju maminku, aby pochopila, jak na tom, je, je zkontaktuju. Nepotřebujeme tuhle službu hned, ale v průběhu pár měsíců to potřeba bude.
    Vždycky jsem ráda vyřizovala a zařizovala, ale nenapadlo mě, že takovéhle věci budu zařizovat takhle brzy. No, děkuji za reference, alespoň nějaké "dobré" zprávy.
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    TERRYNKA: ja jsem s nima primo nejednala, protoze jsem tyhle sluzby potrebovala na morave, ale konzultovala jsem s nima nekolokrat co delat a podle me jsou opravdu skveli. Chapou co chlovek chce a nechce, poradi kde sehnat kontakty, nebo jak s doktorama jednat aby clovek dostal co potrebuje a pritom s nima vysel v pohode.

    a myslim, ze v praze nikdo lepsi neni. Ale nemam konkretni zkusenost.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MARKYSHA: díky. Zkoumala jsem jejich web, líbilo se mi to, tak si s nimi domluvím nějakou schůzku
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    TERRYNKA: já jsem s nimi sice jenom předjednávala spolupráci pro domácí hospic, k realizaci už bohužel nedošlo, ale domluva s nimi byla bezvadná.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    MONJIE: budu potřebovat (ideálně) domácí hospic pro maminku, dostala jsem od jejího lékaře doporučení na Cestu domů.
    Díky za informaci, optám se :-)
    MONJIE
    MONJIE --- ---
    zkus se zeptat MOLLY
    myslim ze tam pracuje. Ja pracuju domaci peci klasickou, driv jsem delala v Cervenem kostelci hosp.peci.
    TERRYNKA
    TERRYNKA --- ---
    Dobrý večer..
    Máte někdo zkušenost ohledně vašich blízkých se službami domácího hospicu Cesta domů?
    Díky za případné odpovědi, popřípadě tipy na něco jiného.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    pozn. 4x beacopp intenzifikovaný + 4x beacopp bazální :)
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    a máš nějaký komplikace?cos měla za chemii?(jestli se teda můžu zeptat).
    já mám totiž furt křeče do nohou a bolej mě snad všechny svaly.Každej den si něco natáhnu a to se celkem snažim hejbat.dokud nepřestaly působit prášky, tak jsem takový kompolikace vůbec neměl.tak nevim jak dlouho to ještě bude trvat.na kontrolu jdu až na konci září.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    ok, dík.mi skončily v červnu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam