SUCHRE: ano máš pravdu, mne kdyby někdo diagnostikoval malignitu, kdo ví, jestli bych se k něčemu takovému neuchýlila v zoufalství sama ..... není pochyb, že i placebo funguje a že psychika může mít velký vliv třeba na imunitu, nebo celkový stav organismu
- faktem je, že čím je zázračný lék dražší, tím více mu pacient většinou věří ... a léčitelé a bylinkáři (a prodejci všech nesmyslných doplňků stravy) z něčeho žít také musí .... jenže někteří lidí jsou schopní kvůli "zázračnému" placebu prodat auto, barák, a zadlužit potomky .... a léčitel se směje) ... to je pak lepší netrhat někde na zahradě kopřivu a říct příbuznému, že to je zázračná americká kopřiva na ničení nádorových buněk a bude to fungovat úplně stejně a je to zadarmo
- oprava: léčitel se vždy nesměje, ptala jsem se na jedné přednášce MUDr. Heřta (který si myslím má v tomto "oboru" velmi dobrý přehled) na to, jestli si myslí, že léčitelé věří tomu, co pacientům doporučují .... většina prý ano, ale pak jsou tací jako např. známý MUDr. Jonáš (a jeho institut celostní medicíny), který je úplně normální podvodník a je si až moc dobře vědom toho, že nic z toho co píše nefunguje, za to si velmi dobře uvědomuje, jak moc dobře se na lidské nevědomosti (záměrně nepíšu blbosti) vydělává; upřímně, MUDr. Jurkovič, nebo kdokoli kdo vystudoval na MUDr. (kde je třeba přeci jen nějaké ty znalosti prokázat) si musí být naprosto vědom toho, že píše blbosti (a pokud ne, tak je psychicky nemocný, jinak si to nedokážu vysvětlit)
- další věcí je, že spoustu různých léčitelů přesvědčí pacienta s malignitou, že nemají absolvovat chirurgický zákrok, nebo radio či chemoterapii, která má v mnohých případech vysokou úspěšnost (např. u dětské leukémie je naděje 85% na úplné trvalé vyléčení atd.) ... potom už je kolikrát pozdě
- fakt mi nevadí, když někdo kdo prochází chemoterapií užívá homeopatika za pár korun, která mají např. pomoct na vedlejší účinky chemoterapie, pokud účinkům homeopatik věří ... ty totiž neuškodí, protože nic neobsahují (pokud to jsou opravdu homeopatika)
- a jak píše
CORNELA, léčba nesmí ohrozit zdraví, což blokování štítné žlázy opravdu může opravdu způsobit