• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    Jako rakovinu označujeme skupinu nemocí, které se vyznačují nekontrolovaným buněčným dělením a schopností těchto rychle se dělících buněk napadat jiné tkáně a rozšířovat se do jiných části těla, tzv. metastáze. Ke vzniku rakoviny dochází tehdy, když je genetickými nebo environmentálními faktory poškozena DNA takovým způsobem, že dojde k deregulaci buněčného dělení. Když jsou normální buňky poškozené nebo staré, spustí program kontrolované buněčné smrti, tzv. apoptózu; rakovinové buňky se však dokáží apoptóze vyhnout. Buněčné dělení (proliferace) je běžný fyziologický proces, ke kterému dochází neustále téměř ve všech tkáních, například po úrazu, během imunitní reakce, nebo v průběhu výměny buněk, které odumřely nebo byly vyloučeny pro přílišné opotřebení (v tkáních jako je kůže nebo sliznice trávicího traktu). Za normálních okolností je rovnováha mezi buněčným dělením a buněčnou smrtí pevně regulována tak, aby byla zajištěna integrita orgánů a tkání. Mutace vedoucí k rakovině způsobují narušení této rovnováhy. Nekontrolované a často velmi rychlé a nepřesné dělení buněk může vést buď k nádoru (tumoru) benignímu (nezhoubnému) nebo k malignímu (zhoubnému) nádoru. Benigní tumory nemají schopnost metastázovat, tj. nerozšiřují se do jiných částí těla a nejsou tak životu nebezpečné. Maligní tumory tuto schopnost mají a proto jsou velmi nebezpečné.
    rozbalit záhlaví
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    CLUMP:
    CLUMP:
    CLUMP: Škoda že úplně nevim jak moc těmhle zdrojům věřit... Ale pořád lepší než guru Jára.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    Cannabis Cures Cancer and More: A History and Review of the Evidence
    http://wondergressive.com/cannabis-cures-cancer-review-evidence/
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    LENDULIK
    LENDULIK --- ---
    KYRIA: tak doufam, ze jako chytra zenska se na ni nevykasles...
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    CLUMP: dik, konecne nekdo racionalni! :)
    taky zkusim prohledat studie, videla sem kdysi jednu o pozitivnim vlivu thc na hojeni ran obecne,ale uz to bude dobrejch 11 let teda....
    zajimavy mi pride, ze mne onkolog ani hematolozka neodvraceli od uzivani thc, spis naopak. ale ten, kdo mi dal ty udajny fenixovy slzy, mel uplne jasno v tom, ze na standardni lecbu se mam vykaslat. v mym pripade sou teda ty reznici o dost min "militantni" nez tihleti alternativci. weird enough.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    no jiste, zatimco producenti cytostatik a ozarovacu jsou obecne prospesny neziskovky.D nakonec si slzy muze prakticky kdokoliv s trochou snahy udelat za par supu sam, staci sehnat nebo vypestovat nekolik set gramu travy. a pri shaneni pro osobu blizkou jsme narazili na velice rozumne ceny (radove nizsi, nez kolik by to delalo, kdyby clovek pocital s klasickou cenou gram huleni za 200) i na znamy, ktery davali zadarmo. (tim ovsem nerikam, ze bych nekomu s cistym svedomim doporucil, at se vykasle na konvencni lecbu a jede jenom slzy... ale ze odmitani by default nepovazuju za spravny.)
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Fenixovy slzy leci vyrobce z chudoby.
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    jen tak od boku hodim odkaz na nejnovejsi studii, kterou jsem zaznamenal, tentokrat zkouseli v kombinaci s ozarovanim:
    Cannabis extract can have dramatic effect on brain cancer, says new research -- ScienceDaily
    http://www.sciencedaily.com/releases/2014/11/141114085629.htm
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    CORNELA: existuje cela rada studii efektu kanabinoidu na nadory, ale vetsina probihala na bunecnych kulturach nebo mysich. z toho samozrejme nelze rovnou vyvodit, ze to bude vselek i pro lidi, ale ten efekt byl xkrat reprodukovan a je pomerne konzistentni napric typy nadoroveho bujeni. pak jsou i nejake male studie na lidech v terminalnich stadiich a zda se, ze to opet nejaky efekt ma, byt v pripade velice pokrocilych agresivnich tumoru k vyleceni nedoslo, ale ke zmenseni ano (slo ale tusim o studie zamerujici se na bezpecnost kanabinoidu, ne na lecicy efekt a podavane mnozstvi bylo mnohem nizsi, nez doporucuje napr. rick simpson v pripade fenixovych slz). klinicky studie na vetsim poctu pacientu zatim nebyly dokonceny mimo jine proto, ze marihuana byla a stale do jisty miry je tabu a usporadat neco takovyho v soucasnem klimatu a sehnat na to penize a podporu neni uplne snadne. ale trochu se to snad uvolnuje. kazdopadne indicii, ze by to mohl byt nadejny smer, neni uplne zanedbatelne mnozstvi. a pak lze na netu dohledat radu lidi, kteri tvrdi, ze jim to pomohlo, byt to nejsou systematicky sebrana data a opet se z toho nedaj vyvozocat jednoznacne aavery. ale proste potencial tam jistej vidim.
    SPLIFFBOY: nejake konkretni odkazy dohledam, ale ted jsem v praci a nemuzu. pro zacatek staci zadat do pubmedu cannabinoids a cancer a vyjede toho dost.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    CLUMP: me je teda znamy pouze pozitivni efekt kanabinoidu na potlacovani neprijemnych doprovodnych negativnich jevu lecby rakoviny (nausea, nechutenstvi, nalady). a o tom se nema smysl prit, sam jsem chemoterapii prohulil, lekarum to nezastiral a vetsina z nich me v tom tise podporovala (jen doporucovala zdravejsi formy aplikace). o tom, ze by kanabionidy rakovinu lecily jsem ale nezaznamenal absolutne nic. rad se necham poucit - nejaka studie?
    CLUMP
    CLUMP --- ---
    fenixovy slzy bych nezatracoval, studii ukazujicich pozitivni efekt kanabinoidu na rakoviny ruznych typu bylo v posledni dobe provedeno pomerne dost a dalsi pribyvaj. samozrejme tam ale hraje roli cela rada faktoru a regulerni klinicky studie jeste nejsou, ale hned to nazyvat picovinou je picovina.
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    CORNELA: dekuji, velmi konstruktivni a k veci ;)

    VERONIKA22: dik ;) jak sem psala, dostala sem je darem, takze tu mam cca 40ml, a proto se ptam na osobni zkusenost nekoho, kdo to uzival, zna nekoho kdo to uzival a pomohlo to, nebo naopak nepomohlo. ja nejsem v zadny akutni fazi, takze drasticky metody se mne netykaji, navic sem kdesi slysela, ze hladoveni je vhodny v pripade rakoviny zazivaciho traktu a nadoru v nem, coz neni vubec muj pripad.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    EVILMIND: No tak to je jasný, že někdy už to přemoct nejde ani kdybych se na hlavu postavila. Ale jinak tomu co v té knize píšou zcela věřím ( co tělo dělá když řízeně hladoví )

    Za tím co píšu si stojím. Znám i jiné nevyléčitelné diagnozy, které léčitelé vyléčili a lidi si dnes můžou skotačit jak uznají za vhodné. Ale samozřejmě chce to kombinaci správná léčba ve správný čas.
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    VERONIKA22: to je pravda, rakovina tim jde vylecit v jedinem konkretnim stadiu. Kdyz ji nemas.

    Na hladovenim ke zdravi se da vygooglit blog cloveka, co to zkousel, a strasne si to pochvaloval po asi 40 dnech hladoveni. Pak tam do diskuse uz jen nejakej jeho kamarad dopsal, kdy umrel.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    VERONIKA22: škoda, že ti nemůžu dát rovnou dva mínusy... za každej řádek těch p*čovin jeden.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    KYRIA: Manžel má známou, která je vyrábí a rakoviny tím léčí. Pamatuji si, že prý s tím jde vyléčit rakovina pouze pokud je v nějakém stádiu. Pokud je pozdě tak už slzy nepomůžou. Kontakt ti když tak dohodím.

    Mě teda hodně oslovila kniha: Hladověním ke zdraví. Do toho bych šla při nemoci ihned.
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    lidi, k vanocum sem obdrzela fenixovy slzy, prej mi to vyleci vsechno do dvou mesicu....a zajima mne teda: mate nekdo naky zajimavy info o tom co to presne je a jak to funguje? mate nekdo osobni zkusenost nebo aspon zprostredkovanou z blizsiho okoli? a ve finale: ja sem v remisi uz druhej rok a vlastne premejslim i nad tim, jestli takovou vec pripadne nepotrebuje/te nekdo vic nez ja? klidne posta, diky!
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    KYRIA: to nepopírám, já měl z tý pleše hrozný trauma :)))
    KYRIA
    KYRIA --- ---
    SPLIFFBOY: no a to ses s tim stresoval :))) enjoy! ja mam vlasy naopak rovnejsi a zustava to tak i dva roky po te ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam