• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CORNELA: ona ta kvalita života byla právě dost nic moc už tak :-(
    všem (včetně jí samotné) se dost ulevilo, když ty příznaky konečně dostaly nějaké jméno. Ale s největší pravděpodobností by to dopadlo úplně stejně, i kdyby se o tom vědělo už od podzimu, to je mi jasné.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    CORNELA: takže to prostě tak občas je, že když to jde zjistit, tak už s tím nejde nic dělat :-(
    u té babičky na to možná mohli přijít dřív (kvůli ochrnutému jícnu nemohla polykat už před vánoci, vzpomínám si, že jsem pro ni řešila nutridrinky - a to už za sebou měla asi pět hospitalizací za půl roku kvůli nespecifickým kolapsům), no ale co už naděláme.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    jak často dochází k tomu, že u pacienta (který svoje nespecifické obtíže řeší s praktickým i odborným lékařem / lékaři - nemyslím tím někoho, koho do ordinace doveze až záchranka po kolapsu) se na rakovinu přijde až ve fázi, kdy už mu zbývá jen pár týdnů života?
    Za poslední rok k tomu u nás v rodině došlo dvakrát, o prvním případu (muž cca 55) vím jen to, že od diagnózy to trvalo necelé tři týdny, v druhém případě (paní 80+, nádor na mozku) byla paní opakovaně v nemocnici po kolapsech, problémy s polykáním atd - na MRI se dostala až teď na konci března a minulý týden zemřela.
    Nechci tvrdit, že doktoři něco zanedbali, informace se ke mně dostávají strašně filtrovaně, spíš mě jen zaráží, jak to šlo rychle, měla jsem rakovinu zafixovanou jako nemoc, s níž je to na dlouhé lokte, a ne tohle. To má lidské tělo tak dobré kompenzační možnosti, že ty dobře seznatelné příznaky se objevují až ve chvíli, kdy "už je pozdě"?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    CORNELA: jasně, díky.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Můžete mi prosím někdo trochu osvětlit rozdíl mezi biologickou léčbou a chemoterapií?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Zdravim. Je tu nekdo, kdo v rodine resi mnohocetny myelom?
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: Neber to osobně... Ale: Tak jak to teda je? Už je to jen řečnická otázka...
    Dělám obor kterej s anatomií, tělem ani medicínou vůbec nesouvisí, proto mám "pitomý" otázky. Každej na mě čumí jak na ufo a každej mi říká něco jinýho, nebo to stejný trochu jinak a já to chápu úplně jinak. Výsledek je, že já nevím co od koho chtít a jestli vůbec něco chtít a obvoďačka mě posílá od čerta k ďáblu s léky proti bolesti, který nezabírají.)))
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: No vím o tom kulový. Tak se radši ptám jako pitomec, než si něco vyložit jinak než je míněný... Teď mi třeba bylo vysvětlený, že pokud je zadání na ct ledvin tak se moc neřeší, co je v okolí několika cm... Což jsem si myslel, že funguje úplně jinak... Například.
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: Ještě teda... Je možný že nejsou vidět na ultrazvuku a na ct být vidět musí? Jde o to, kdo to teda odflákl...
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: Nojo, ale co když jsou ty boule hmatný jak ve stoje, tak v leže, tak v sedě...
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: Áha. už chápu. Dík.
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: Tak co s tím? Vymrčet si další ct? Počkat co na to řekne neurolog - nenapádá mě souvislost, ale prd tomu rozumím...
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: Aha. Sylším poprvé... To by asi mohlo souviset s tou bolestí do třísla (?) Ale zase bych čekal že to bule bolet pod zátěží což často vůbec není...
    YOT
    YOT --- ---
    CORNELA: Věci jsou na zádech. Jakoby mezi kůží a pánví+páteří...
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    YOT: jsem mel neco podobneho (jasne hmatatelny objekt cca 3x3cm), pomerne bolestivy na dotek, a proste me poslali na chirurgii, vyriznout/biopsie. Udajne jen neskodny lipom. Kazdopadne pokud mas "hmatem zjistitelne objekty", tak bych asi na biopsii trval?
    YOT
    YOT --- ---
    Hametem zjistitelné objekty v oblasti kříže. CT a Ultrazvuk "nezjistily ohraničené pathol. ložiskové změny". Ledviny bez zjištěných změn (ultrazvuk i ct ledvin, močového měchýře i prostaty). Krev nic zajímavého, moč nic zajímavého. Neurolog nejdřív za měsíc. Nepravidelná bolest nepodmíněná zátěží. Bolest subjektivně souvisí s větším objektem vlevo. Bolest prostupuje na levé straně do třísla, vpravo jen vzadu. Souvislost s úbytkem tuku v oblasti spíš vyloučena.
    Krčení ramen, zdvihání obočí...
    Jaká vyšetření, krom toho neurologa, ještě požadovat? Co myslíte?
    MDFK
    MDFK --- ---
    RAEVA: Stačí si přečíst něco o hpv, kouknout na statistiky nebo znát někoho kdo má problém :( Za sebe nechápu jak někdo může váhat zda nechat proti hpv své dítě naočkovat. Beru to jako výhodu. http://gardasil9.cz/co-by-jste-meli-o-hpv-vedet/
    RAEVA
    RAEVA --- ---
    zdravím, kámoška přemýšlí jestli má svou dceru (13let), nechat očkovat proti rakovině děložního čípku. Četla o tom hodně ale pořád si není jistá, může tu někdo napsat pro a proti, případně vlastní zkušenost? :)
    LABARCHA
    LABARCHA --- ---
    Ahoj, někdo zkušenost s léčbou adenokarcinomu tenkého střeva? Nádor byl vyoperován, prorůstal celou stěnou tenkého střeva až do tuku mezenteria - pobřišnice, drobná metastáza v lymfatické uzlině. Švagra čeká chemoterapie.....hledáme další cesty....budu vděčná za jakýkoli tip, i na nějakého odborníka, atd. Díky moc.
    FUNNATEKK
    FUNNATEKK --- ---
    CORNELA: To jo. Já sem sehnal právě odbornici co dojíždí do našeho města až s Pilznu. Takže máma už konečně de na biopsiji. Udělaj jí punkci konečně se jí o to někdo stará. Předtím každej jen hmm. Do jara jste gone. A vymrdej. A tahle přišla. A no ty krevní testy nejsou zas tak špatný, podíváme se na snímky.- No nelíbí ale něco stím provedem. A ne jak ty mrdky. no tak to už nemá cenu dělat ani testy, za chvíli umřete. jako to co tady píšu vypadá jak kdybych byl vyhejtovanej lhař. Ale pruser je že je to pravda. taky už máě scháním jinou obvodní. A do varskýho hospitalu tak max na chyru a rychle prič. děs. Mě spíš zajímal názor více dokturů. rpoto scháním kontakty. už jsem něco posháněl přez známí co se mi na vysledky mrknou. Rpotože třeba jeden má takový skilly. Druhej zase jiný. Jeden si netroufá a druhej to bere za rutinu. Takže tak :) Ale můžu říct že vod pádkualespoň trochu vylezlo sluníčko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam