• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    PEPENKA
    PEPENKA --- ---
    CORNELA: Rozumis tomu, na co jsem se ptala?! Nezajima me prognoza, kdyz jeste ani neni vyresena lecba. Chtela sem doporuceni, ne tady cist, ze je to v podstate marny! Nejsem doktor, pro me porad plati,,ze nadeje umira posledni. Navic vubec nechapu, na zaklade ceho jste si tak jisti (ne)uspesnosti lecby, nevideli jste snimky, lekarskou zpravu, nevite, kolik mame je, v jake je kondici, ani v jakem prostredi. Uz si tu pro radu neprijdu, tenhle vas vseznalkovskej pristup me fakt sere!
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    KOCOURMIKES: predstav si, ze nejsi jediny, kdo se ve sve rodine setkal s rakovinou...
    a narozdil od tebe v tomhle oboru navic pracuju. dal nema smysl reagovat.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    FLAVIGNY: kvalita zivota bez zaludku je naprosta mizerie to jsem si naprosto jisty, ale ty asi zrejme nikoho konkretniho neznas. jestli tady nekdo trolli tak asi jenom id Suchre.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    KOCOURMIKES: bez zaludku se samozrejme zit da. navic pomerne dobre. metastazovat muze ze sve podstaty kazda rakovina, tj. malignita.
    rozumim tve osobni zkusenosti. kazdopadne mene prispevku je casto vice, navic pokud o odbornem aspektu problemu vis velmi malo.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    FLAVIGNY: rakovinu zaludku nemam nastudovanou, ale videl jsme na ni umirat vlastniho dedecka, netrolim.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    SUCHRE: skutecne?
    PEPENKA: dva doktori ti odpovedeli cornelie flavigny, ja prihodil vlastniho dedecka + analysa k tomu ze je to o cas..... co jeste chces... zacnete jednat tlacit na co nejrychlejsi lecbu at mamu zachranite. sprosta ses tu jenom ty.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    KOCOURMIKES: pises tu jeden nesmysl za druhym. chapu ze trolis v ruznych auditkach. snad mas i jakesi prirodovedne vzdelani, ale tady jsou tve prispevky skutecne mimo.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Dedovi nasli rakovinu zaludku v roce 1950, kdyz mu bylo 36 let. Urizli mu 3/4 zaludku, ale stejne to nepomohlo, umrel na ni v roce 2000.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    dobra zprava:

    rakovina jiz definitivne byla prakticky vyresena z vedeckeho hlediska imunulogickou cestou (nova imunologicka leciva na ceste, male molekuly ne), do 30 let je s rakovinou uplny konec (zbyva uz jen vyresit jak vylecit demence). to je taky ta korelace pokles detske umrtnosti na rakovinu z 80 procent na 10 procent ta imunologie.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    u zaludku staci zpozdeni podceneni a je s pacientem amen, operace pak jenom zrusi ten zaludek, navic bez zaludku se zit prakticky neda. jestli muze mit zaludek i potencialni metastazy v nejakem zlomku pripadu nevim.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CORNELA: to zajiste. ale myslim, ze v pripade neoadjuvance ca zalkudku (o ktery tu nejspis bezi) jsou rezimy celkem uniformni. jihlava je KOC.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    PEPENKA: jde o to, jake stadium, jaky typ zhoubneho nadoru atp. podle toho se voli lecebny postup.
    casto se pred operaci provadi podpurna chemoterapie, aby se nador zmensil. ta chemotarepie a vubec cela nechirurgicka onkologicka lecba obvykle probiha na onkologii "dle spadu", tedy dle bydliste pacienta. i tak je kapacita vsech onkologickych pracovist dost plna. pouzivaji se vesmes celostatne stanovene rezimy, takze nemusite mit strach, ze byste v Praze dostali neco jineho nez v Brne nebo Jihlave. chci tim rict, ze pokud byste "trvali" na onkologicke lecbe treba v Motole, dostanete az velmi pozdni termin - naopak v Jihlave byste mohli zacit chemoterapii treba hned.
    samotna operace by pak mela probehnout na pracovisti, ktere provadi dostatek obdobnych vykonu. v tomto bych nevidel zasadni rozdil mezi Brnem a Motolem. jak pise Cornela, dulezite je, aby nebyly zbytecne prostoje a vsechno do operace probehlo co nejrychleji.
    nutna je i spoluprace s osetrujicim lekarem, ktery nador diagnostikoval - predpokladam, ze gastroenterolog. protoze obzvlast u zaludku (dle rozsahu postizeni) muze dojit k vyraznemu omezeni prijmu potravy z prostych mechanickych pricin (ze nador zcela znemozni pruchod potravy nebo i tekutin). je pak cela rada zposobu, jak udrzet adekvatni prisun potravy. jde o dost zasadni vec, na kterou se bohuzel casto mysli az pozde.
    pokud bys mela nejake dotazy, tak klidne posta.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: Proc dedecek umrel kdyz mu ten zaludek operovali? Ze mu na to prisli pozde a ze mu to operovali pozde? Kdyz se operuje vcas tak pacient prezije ze ma sanci? Jake se pouzivaji leky na karcinom zaludku vlastne a jsou nejake novinky v tomto? Resp. v cem to je ze se cloveka s rakovinou zaludku povede zachranit a jiny po operaci zaludku zemre? Diky za objasneni.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PEPENKA: uklidni se. Doporucuji Motol nebo Brno, protoze kdyz to nechas na okresnich nemocnicich na Morave nebo v Cechach + obvodni onkolog, muze to casto dopadnout jako s mojim dedeckem, ze pacienta nezachrani proste, ze pacient na rakovinu zaludku umre. Ano, je to rozdil, konkretni doktor a pracoviste make difference.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    PEPENKA: musi se to podchytit a vyresit co nejdrive, dedeckovi ten zaludek pak operovali a stejne na to umrel. pokud se to podceni tak je to konecna a taky dost kruta smrt.
    KOOTCHA
    KOOTCHA --- ---
    - Haló, Ztráty a nálezy?
    - To bude omyl, tady onkologie. Takže spíš Nálezy a ztráty.
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    BILAKOBRA: děkuju za tip, podívám se.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    KIKOLKA: Ja jsem byla v Amelii a byla jsem moc spokojena. http://www.amelie-zs.cz/
    KIKOLKA
    KIKOLKA --- ---
    Zdravím, chtěla jsem se zeptat, zda tu není někdo, kdo má zkušenost s konkrétním pražským psychologem, terapeutem, kam bych mohla vzít maminku. Jedu již osmý měsíc péči 24/7 a přiznám se, že už to na mě začíná být moc a nezvládám tak dobře poskytovat ještě psychickou podporu, uklidňovat, vysvětlovat, rozptylovat apod.
    Říkala jsem si, že kdybychom někoho navštívily, mohlo by jí to být třeba ku prospěchu a potažmo ulevit i trochu mě.
    Samozřejmě google používat umím, jen jsem se spíš chtěla informovat na někoho konkrétního.
    Budu ráda za každý tip, radu.
    ANGEE
    ANGEE --- ---
    CORNELA: Dekuji za doporuceni, podarilo se mi v te FB skupine najit nove majitelky rychle.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam