• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FLAVIGNY: beru dotaz zpet. Ve zprave je, ze se sourozenci mohou kdykoli objednat. Akorat ze v brne, tak musim najit neco v praze. Tak ja to zacnu resit. Drzte mi palce.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TANAIS: neter, sestra by to mely konzultovat s lekarem, kery vydal zpravu (dermatolog?), ketry by mel i doporucit dalsi postup. riziko dedicnosti muze posoudit klinicky genetik (ktery vysetruje standardne podle zadanky lekare jine odbornosti) .
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Mam dotaz. Neteri (sestrine dceri) našli ve znamínku nějaký nový geneticky dědičný nádorový syndrom, který je vysoce rizikový a pravděpodobně patogenní - ale to se neví. Mam zpravu. Mela bych se nejak nechat sledovat? Pripadne sve deti? A kam se v praze obratit?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Dej mu Ibalgin klidne.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    MOODYCAT: Tak dnes fentanyl zvysen na 75 a effentora 400, po prvni byl tata trosku mimo a po ozarovani jsem mu dal dalsi, bolesti pokracujou, doktor predepsal jeste 3xdenne ibalgin 600 , mam mu zkusit jeden dat? Nebude se to kopat se zbytkem? Nebo mam spis sehnat ty analgetika jak si psala?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    paliativni pece uz je nejakou dobu dostupna - doktori muzou psat neomezene dostatecne mnozstvi naplasti atd. (fentanyl) a dalsich opiatu
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Lexaurin v poho.
    A urcite, at se nesnazi ty bolesti vydrzet, to nema smysl.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    No uz me to moc nebavi, vysvetlovat na ty ambulanci bolesti, ze ho to fakt boli, mam se tam stavit az v patek, ale do ty doby bude davno effentora v cudu, tak holt zitra znova, a ten lexaurin v poho? Tata aspon spi az do rana, jinak se budival ve tri s bolestma i po sanvalu
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: A jinak snazit se to vydrzet nema moc cenu.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: To ozarovani muze docasne bolesti zhorsit.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    Tak dneska po ozarovani mi prislo, ze ma jeste vetsi bolesti nez vcera, obcas mam pocit, ze by radsi vyskocil z tela, ale snazi se to vydrzet bez ty effentory, ale nakonec dal a ted jsem trochu nervozni jestli si tata na tu effentoru nevzal moc brzo lexaurin 3mg na spani (asi po hodine)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Super :).
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    Tak jsem mu dneska dal dve naplasti 25 po porade s mudr. a ted dve effentory naraz, pze nemuze vydrzet po tom dnesnim ozarovani, a to mu bylo dopoledne docela hej :(
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Tak, jak pise Cornela...lepsi zavislost nez castokrat az invalidizujici bolesti. Urcite je lepsi zvysit bazalni davku, nez cpat Effentory. Jestli bere treba 6 za den, tak je to uz urcite na vyssi davku naplasti.
    Ostatne stran zavislosti - je dost pravdepodobny, ze zcela bez naplasti uz nikdy nebude.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    FLAVIGNY: no uz byl, omylem si vzal dve stovkovy palexie plus 75 mg a tlak mu sel dolu a chvilema nevedel asi ktera bije, zrovna jsem se ho ptal jestli mam zavolat na ambulanci a pripadne zkusit domluvit tu padesatku, ale asi zkusi jeste vydrzet az se vymeni dneska dalsi naplast, ty effentory padlo ale dost ikdyz to taky neni zadna parada
    a jak je to s vysazenim nebo za jak dlouho si na tom clovek vypestuje zavislost? cetl jsem, ze to taky neni zadnej med
    jo a diky vsem za odpovedi .)
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    CORNELA: kortikoidy (a predevsim dexametason) imho jako antiedematikum k uvolneni misnich obalu, ne? za bisfosfonaty bych se taky priklanel.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    CORNELA: No jestli jsou tam meta v pateri, tak cast bolesti muze byt zpusobena utlakem paterniho kanalu a nejakyho otoku...kortikoidy na to pomahaj :).
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    LEXONE: pockal bych, az jak se nastavi ta terapie opioidy. muze z toho byt zpocatku dost "sjetej".
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Muze to pomoct a nemusi, je to potreba vyzkouset.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Brno je urcite dobry pracoviste.
    Jestlize z ty biopsie bude jasny, co je to zac, tak neni nutny ji odebirat vsude. Zpravidla se to bere z toho mista, odkud je to nejsnadnejsi a je nejvetsi pravdepodobnost, ze tam ty bunky zastihnes.
    Co se tyce lecby bolesti, tak ja bych navysila naplast na 50 a doplnila to nejakyma neopioidnima analgetikama. Pokud tata netrpi na vredocou chorobu zaludku nebo jakykoli krvaceni nebo nebere neco na redeni krve tak klidne Diclofenac Duo dvakrat denne, eventualne Novalgin a Effentora nebo Sevredol nebo Lunaldin pri potrebe. Plus bych pridala kortikoidy, zkusila bych zezacatku Fortecortin trikrat denne nekolik dni a pak pomalu snizovala...
    To je tak, co me napada, ale i na lecbu bolesti jsou ruzny nazory :).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam