• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    kdyz fasizujici Cornelie provokuje, muzete si pocist o Norimberku v soucasne medicine (je to samozrejme jenom psychiatrie, ostuda medicininy, ale tak jak vam to servirovali na fakulte v patem nebo sestem rocniku, zkuste srovnat s Vioxxem )

    The Nuremberg Code of research ethics, established after the horrific human experiments by doctors in Nazi Germany, states that medical experiments on human subjects “should be so conducted as to avoid all unnecessary physical and mental suffering and injury.” However, in 1987, Lieberman conducted a study in which patients previously diagnosed with schizophrenia but who had stabilized were given methylphenidate (Ritalin) until psychotic symptoms reappeared; and in a 1990 study co-authored by Lieberman, the introduction states, “In order to examine the relationship of psychotogenic response to psychostimulants and acute treatment response in treatment-naïve, first-episode psychotic patients, we administered intravenous methylphenidate to first-episode patients.” In Whitaker’s Boston Globe 1998 series within the segment “Testing Takes Human Toll,” he interviewed Lieberman, who acknowledged that induced symptoms are sometimes, in his words, “scary and very unpleasant.”

    Inducing scary and unpleasant symptoms in vulnerable human beings did not prevent Lieberman from becoming president of the American Psychiatric Association from 2013 to 2014
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    CORNELA: nezkousej to na lidi, zaloba by byla hodne mastna + vylouceni z komory, uplne vidim jak na nekoho volas lapiduchy s cajtama a letis
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Nejlepsi je prevence rakoviny: nekourit, cvicit sportovat hybat se, a jist zdrave.

    a hned klesa incidence rakoviny, snad az o 70 procent, nebo je to min 20-30 procent co dokaze prevence nas ochranit pred rakovinou ? cilize tyto enviromentalni faktory vs. genetika.

    to same u demence, ktera teda lze ted 10-15 let pred plnym rozvojem ALZ detegovat z krve atd jde.

    Lek na ALZ i Parkinsona jiz existuje, ale rakovina to je velka slozita chobotnice.

    Jo a zlepsilo se to za 5 poslednich 5 let, u rakoviny lecba vysledky jsou, lidi to rakovinu z vetsi casti ted prezivaj, driv to bylo naopak.


    (ted to mate rozkouskovane, syntax je v anglictine)
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCOURMIKES: Tak ja doufam, ze to co predvadis ty, je trolling.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    KOCOURMIKES: A jakou to ma souvislost s mym prispevkem, respektive s krevnima testama? Slo by dodrzovat alespon elementarni logiku diskuse? Na nesouvisejici vykriky do tmy fakt nejsem zvedavej,
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCOURMIKES: V tobe je hlavne problem v tom, ze meles nahodny slova dohromady a pripomina to slovni salat.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    MOODYCAT: jakoze prevence rakoviny neda 70 procent ale jen 20-30 procent ? tedy: nekourit, cvicit sportovat hybat se, a jist zdrave. tyhle faktory vs. genetika.
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    KOCOURMIKES: To je fakt blbost.
    SUCHRE
    SUCHRE --- ---
    Az na to, ze teprve ve stadiu, kdy metastazuje, coz bejva dost pozde.
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Speciální krevní testy odhalí, kde přesně má člověk rakovinu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ly/462342-specialni-krevni-testy-odhali-kde-presne-ma-clovek-rakovinu.html
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Odzkoušeno. Mám termín v Gennetu.
    Vlastně mě to trochu rozptýlilo a uklidnilo.
    Tak mi držte palce. A díky za podporu :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Tak super. Paní doktorka neví, kde se tohle vyšetření ještě jinde dělá a že nechápe, proč když není problém pro brňáky zajet do Prahy, proč je pro pražáky problém zajet do Brna. A že to mám teda někde zkusit, no... tak já to tedy někde budu zkoušet...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Diky za podporu. Hlavne se musim poradne vyspat. Unava mi moc nepomaha :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FLAVIGNY: no, asi budu muset, protoze dneska jsem ve stavu, kdy nejsem schopna normalne fungovat. Nejistotu psychicky nedavam. Vim, ze to chce trochu casu si na to zvyknout, ale nejsem schopna prinutit se na to nemyslet. Ja nevim, co to muze pro me znamenat a katastroficke scenare se vynoruji v nejnevhodnejsich situacich.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TANAIS: tu genetiku urcite nemusis resit ted hned. vim, ze to neni prijemny pocit, byt v takove nejistote, ale behem par tydnu se nic nezmeni. zavolej do Brna a oni ti jist reknou, na koho by ses mela obratit.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FLAVIGNY: doufam, ze nebudu dlouho cekat na termin. Resim ted jeste jiny veci a pred rozsypanim me drzelo to, ze jsme zdravotne v cajku. Dneska jsem tak v prdeli, jako uz dlouho ne.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TANAIS: presne na podobne otazky ohledne dedicnosti, diagnostiky a terapeutickych konsekvenci odpovida klinicky genetik behem vysetreni, ktere bezne predstavuje docela podrobny rozhovor. nabidne pri tom jiste i jakousi dusevni podporu.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    TANAIS: mne naposledy pomohlo, ze mne nekdo s pochopenim vyslechl, rekl mi, ze to vlastne resi vic lidi to co ja a potlapkal mne po rameni s tim, ze to klidne muzu omilat furt dokola, kdyz budu potrebovat, protoze jinak si holt musim pomoct hlavne nak sama, leky beru a ty delaj co umej no... tak preju dobre zpravy
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BILAKOBRA: dily, nabidky si vazim. Ale neni moc s cim pomoct. Nejdriv musim zjistit, jak na tom jsme.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    TANAIS: klidne si rekni o psychickou podporu, ja treba muzu doporucit v Praze poradnu amelie https://www.amelie-zs.cz/ a jestli si chces pokecat treba pres zpravy, tak muzes napsat
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam