• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LEWINRakovina - zkušenosti, prevence, podpora nemocného, alternativní léčebné metody
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    Speciální krevní testy odhalí, kde přesně má člověk rakovinu – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...ly/462342-specialni-krevni-testy-odhali-kde-presne-ma-clovek-rakovinu.html
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Odzkoušeno. Mám termín v Gennetu.
    Vlastně mě to trochu rozptýlilo a uklidnilo.
    Tak mi držte palce. A díky za podporu :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Tak super. Paní doktorka neví, kde se tohle vyšetření ještě jinde dělá a že nechápe, proč když není problém pro brňáky zajet do Prahy, proč je pro pražáky problém zajet do Brna. A že to mám teda někde zkusit, no... tak já to tedy někde budu zkoušet...
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Diky za podporu. Hlavne se musim poradne vyspat. Unava mi moc nepomaha :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FLAVIGNY: no, asi budu muset, protoze dneska jsem ve stavu, kdy nejsem schopna normalne fungovat. Nejistotu psychicky nedavam. Vim, ze to chce trochu casu si na to zvyknout, ale nejsem schopna prinutit se na to nemyslet. Ja nevim, co to muze pro me znamenat a katastroficke scenare se vynoruji v nejnevhodnejsich situacich.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TANAIS: tu genetiku urcite nemusis resit ted hned. vim, ze to neni prijemny pocit, byt v takove nejistote, ale behem par tydnu se nic nezmeni. zavolej do Brna a oni ti jist reknou, na koho by ses mela obratit.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FLAVIGNY: doufam, ze nebudu dlouho cekat na termin. Resim ted jeste jiny veci a pred rozsypanim me drzelo to, ze jsme zdravotne v cajku. Dneska jsem tak v prdeli, jako uz dlouho ne.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TANAIS: presne na podobne otazky ohledne dedicnosti, diagnostiky a terapeutickych konsekvenci odpovida klinicky genetik behem vysetreni, ktere bezne predstavuje docela podrobny rozhovor. nabidne pri tom jiste i jakousi dusevni podporu.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    TANAIS: mne naposledy pomohlo, ze mne nekdo s pochopenim vyslechl, rekl mi, ze to vlastne resi vic lidi to co ja a potlapkal mne po rameni s tim, ze to klidne muzu omilat furt dokola, kdyz budu potrebovat, protoze jinak si holt musim pomoct hlavne nak sama, leky beru a ty delaj co umej no... tak preju dobre zpravy
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    BILAKOBRA: dily, nabidky si vazim. Ale neni moc s cim pomoct. Nejdriv musim zjistit, jak na tom jsme.
    BILAKOBRA
    BILAKOBRA --- ---
    TANAIS: klidne si rekni o psychickou podporu, ja treba muzu doporucit v Praze poradnu amelie https://www.amelie-zs.cz/ a jestli si chces pokecat treba pres zpravy, tak muzes napsat
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jako... já vím, že se to nemusí prokázat, že jsem to podědit nemusela i kdyby jo, tak že být nosičem nějakýho syndromu ještě nemusí nutně znamenat, že zítra některý z mejch dětí onemocní, je mi jasný, že spousta lidí nosí různý sračky v těle, aniž by se o tom kdy dozvěděla, ale nutno říct, že při všech věcech, které teď řeším, to fakt nějak nedávám.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TANAIS: zavolej do Brna a zeptej se, koho doporucuji v Pze. vetsinou se takhle po republice znaj.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    FLAVIGNY: beru dotaz zpet. Ve zprave je, ze se sourozenci mohou kdykoli objednat. Akorat ze v brne, tak musim najit neco v praze. Tak ja to zacnu resit. Drzte mi palce.
    FLAVIGNY
    FLAVIGNY --- ---
    TANAIS: neter, sestra by to mely konzultovat s lekarem, kery vydal zpravu (dermatolog?), ketry by mel i doporucit dalsi postup. riziko dedicnosti muze posoudit klinicky genetik (ktery vysetruje standardne podle zadanky lekare jine odbornosti) .
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Mam dotaz. Neteri (sestrine dceri) našli ve znamínku nějaký nový geneticky dědičný nádorový syndrom, který je vysoce rizikový a pravděpodobně patogenní - ale to se neví. Mam zpravu. Mela bych se nejak nechat sledovat? Pripadne sve deti? A kam se v praze obratit?
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Dej mu Ibalgin klidne.
    LEXONE
    LEXONE --- ---
    MOODYCAT: Tak dnes fentanyl zvysen na 75 a effentora 400, po prvni byl tata trosku mimo a po ozarovani jsem mu dal dalsi, bolesti pokracujou, doktor predepsal jeste 3xdenne ibalgin 600 , mam mu zkusit jeden dat? Nebude se to kopat se zbytkem? Nebo mam spis sehnat ty analgetika jak si psala?
    KOCOURMIKES
    KOCOURMIKES --- ---
    paliativni pece uz je nejakou dobu dostupna - doktori muzou psat neomezene dostatecne mnozstvi naplasti atd. (fentanyl) a dalsich opiatu
    MOODYCAT
    MOODYCAT --- ---
    LEXONE: Lexaurin v poho.
    A urcite, at se nesnazi ty bolesti vydrzet, to nema smysl.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam