• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PANTARILMUDs - Multi User Dungeons
    ADRAGON
    ADRAGON --- ---
    MR_DAN: ja teda osobne mudy jeste nehral, hraju online strategii a tam 30 hracu na mapu docela staci, ale prijde mi ze kdyz se hraci pohybuji v celem tom rozlehlem svete mudu, tak se jen tak nepotkaji.

    TEW
    TEW --- ---
    ADRAGON: na cz mudech to uz asi lepsi nebude (byvalo to i pres 50, ted kolem 25 spis jen o zkouskovem).. jestli chces vic hracu, musis jit na mudy, kde se nemluvi primarne cesky/slovensky.
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    ADRAGON: cisla sedej, ale malo to urcite neni. rozhodne pokud nekdo potrebuje neco natrenovat tak to dost casto bejva i moc hodne :D
    ADRAGON
    ADRAGON --- ---
    neni LiT trochu prazdnej, preci jen je najednou podle statistik ve hre tak 15-20 hracu ?
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    TRAGIKOMIX: imo mudum umiracek nikdy zvonit nebude PRAVE PROTO ze jsou textove a tim padem se do nich mnohem rychleji implementuji nove vlastnosti,pravidla,lokace, predmety atp z cehos plyne ze maji vetsinou mnohem komplexnejsi herni system nez graficke mmorpg
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    OVERDRIVE: zacni hrat, casem se urcite potkame.. je trochu smula ze ted jsem trochu casove zaneprazdnen takze moc nehraju ale v druhe polovine prazdnin se do achaey planuju znova ponorit (mozna si ale zmenim race/class protoze zjistuju ze na versotepce preci jen moje english moc nestaci..)
    TEW
    TEW --- ---
    LUNIX: ne, on byl jeste na old litu :-)
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    LUNIX: aneb zavislosti na LiTu se nezbavis ani kdybys chtel :D
    /Blaine
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    ja sem hral asi 3.5 roku aktivne LiT, pak jsem mel 2 roky pauzu a ted se do toho zas pozvolna dostavam. hraju zase lit, jsem linej se ucit neco jinyho.
    LUNIX
    LUNIX --- ---
    ELWAR: jestli to neni tim, ze pred 10 lety jeste nebyly accounty. mozna tvoje postava(y) jeste existujou, vytvor si ucet a zeptej se nejakeho archa... pokud existujou, tak ti je prida pod tvuj account.
    ELWAR
    ELWAR --- ---
    No such account exist.
    Člověk se jedno desetiletí nepřihlásí a oni mu hned smažou účet. :-(
    TEW
    TEW --- ---
    ELWAR: omg :))
    telnet lit.fsid.cvut.cz 7680
    a ne ze budes zase multit :-)
    Ale jinak ano, samozrejme se toho za 10 let zmenila spousta, mudlib mj. Nove arey, skilly, etc.. http://lostintime.mudy.cz/
    ELWAR
    ELWAR --- ---
    MUD jsem hrál naposled asi před 10ti lety. Jmenovalo se to Lost In Time. Přihlašovalo se k tomu přes telnet. Všechno bylo krásně textové. Změnilo se za poslední dekádu něco podtatného? Mám tak nějak chuť se k tomu vrátit. Stýská se mi po těch probdělých nocích. Dnešní grafické hry mě tak přitáhnout nedokážou.
    TEW
    TEW --- ---
    DUNBAR: tak si vyzkousej kazdy tak 2 hodiny, nejlip kdyz hodinu z toho koukas pres rameno nekomu, kdo to uz umi.. Jinak sam nemuzu jinak nez doporucit LiT (pripadne jiny LPMud, protoze DIKU (=BrutusMUD) nemam rad).
    Na druhou stranu zvaz, jestli hrat mudy vubec, mam dojem, ze tech 8.5k hodin MR_DAN) je sice (trochu) extrem, ale porad se jedna o _nahrane_ hodiny. Konkretne ted se v logu koukam na presenci, kde v tom cisle chybi jedna cifra.. konkretne na zacatku v 18.5k hodinach >_>
    DUNBAR
    DUNBAR --- ---
    Jakej MUD byste doporucili zacatecnikovi? Bylo by asi lepsi zacit na nejakym ceskym MUDu (protoze cesky se mi prece jen komunikuje lepe) a co sem se tak koukal, tak jsou funkci asi jen dva a to LIT a BrutusMUD. Jestli sem spravne pochopil, tak kazdy bezi na jinem systemu. Takze ktery doporucujete? dik
    OVERDRIVE
    OVERDRIVE --- ---
    Hel ona tahle diskuze zacala puvodne jako ot v jednom linuxovem klubu, kde jsem shanel nekoho, s kym by se dala vytvorit druzina. Pantarius znam z adom auditu, taky se prihlasil, takze zatim zda se je na rade ACHAEA k prozkoumani. Chtel jsem to udelat uz pres weekend, ale resim ted ve volnych chvilkach pripravu sveta pro nove 4ed pravidla shadowrunu a nas team, tak jsem to trochu odlozil, ale co rikate, nepotkame se tam?
    MR_DAN
    MR_DAN --- ---
    MUDy jsou mor, maximalni zavislost...
    pred necelym tydnem jsem zacal pokus o prestani hrat Lost in Time (po 4 letech usilovne parby)
    nehrajte to lidi, proboha! nektere postavy uz maji pres 8500 hodin!!
    ale jinak LiT jednoznacne ruleZ :-) neni nad nocni diskuse..
    PANTARIL
    PANTARIL --- ---
    LAZARIUS: diky, opraveno
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    btw: na home je odkaz na topmudsites hozenej jako odkaz zase na home
    LAZARIUS
    LAZARIUS --- ---
    http://www.squidi.net/blog/index.php
    Tady je blog člověka, který momentálně vyvíjí MUD a snaží se ho pojmout co nejoriginálněji. Pokud zalistujete zpátky (z června je tam toho dost) najdete, o co mu jde. Mimoto píše rozebírá i jiný žánry a je to docela zajímavý čtení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam