• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Některé věci těžko přeložit. V oficiálních titulcích k filmu Jáchyme, hoď ho do stroje je "kolik třešní, tolik višní" tuším přeloženo jako "how many cherries, so many cherries", což dává té větě další úroveň (ne)vtipnosti.
    V anglickém dabingu Limonádového Joea se s tím nepárali, pokud vím. "Hnusný chlípníku, chlípný hnusníku" přeložili(?) jako "Let me go, let me go!". Jediná hříčka, kterou se tam pokusili přeložit jinou hříčkou, je až na konci. V momentě, kdy Doug Badman zabodne do zad Hoga Foga vývrtku, Hogo Fogo se skácí do šroubovice a vydechne "vrtáku...". V anglické verzi vydechl "what a strange twist...", což se dá označit za pokus o analogický fór.
    DASHA
    DASHA --- ---
    GANDHI: jasny, ale porad stejne nevidim duvod, proc to "cerveny odhaleni" nenechat az na dalsi vetu...kdyby se jelo podle puvodni linky, rozhodne by to nicemu neublizilo IMHO..
    i v momente, kdy tam pak Kolja prijde z vany v momente, kdy Sverak sundava slecne kalhotky, mi NAS KRASNY vyzni lip nez "NASE JE CERVENA"
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DASHA: protože každej Amík má anung o tom, co to byly červený trenyrky, že...
    DASHA
    DASHA --- ---
    ZOOEY: ja nevim..me prijde, ze se potom diky tomu okradem o pulku hlasky "TA VASE JE CERVENA, JAKO TRENYRKY" (nebo jak to rika)
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    DASHA: ja tam preci jen nejakou vazbu "krasny CJ/RJ = cerveny/rudy RJ = red" vidim. pomerne prekladatelsky orisek, dle meho skromneho laickeho ,) aspon co si pamatuju z pul roku RJ, jestli kecam, nejaky rusomil mne opravte a mazu se
    DASHA
    DASHA --- ---
    pardon za ot/ JESSIEATREIDES: bohuzel, no...dala jsem nakonec 4,5 lzxicky do hrnku s mlikem a trochou vody a bylo to spis jak suseny mliko..

Vcera jsem koukala na Kolju/Kolyu s anglickejma titulkama..a teda..jsou to oficialni titulky (jestli se tomu tak rika) a podelali, co mohli.. musim na to kouknout znova a vypsat si to, pc toho bylo tolik...

co mi utkvelo v pameti (scena s vlajkou) "NAS KRASNY" jako "OURS IS RED" - proc, proboha??
    "SLOZENKY,..." to taky schytaly...
    skoda, preskoda...
    este je na tom DVD verze s Nemeckym, Spanelskym a Francouzskym dabingem - to jsem na to zvedava.)
    IKA
    IKA --- ---
    •Free jobs
    we haven't enything workstation now.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    DASHA: zhoustnout by měl vždy.
    KAREN
    KAREN --- ---
    ADAMJ: mozna jde i ten singular, jak pises, nejsem si jista, jestli je striktne "zakazanej", nebo neni. jakmile po tom "majority/number/... of" nasleduje plural, mel by bejt plural i u slovesnyho tvaru

viz napr. tu
    http://grammar.ccc.commnet.edu/grammar/grammarlogs4/grammarlogs530.htm
    style guide economistu atd.;)
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    KAREN: // OT: BTW, nema tam bejt "majority ... is" ?
    KAREN
    KAREN --- ---
    probiram se zkusebnima prekladama, uz jsem jich videla cca 50, a tenhle text je nejakej nebezpecnej. clovek se nestaci divit, jak lidi (ne)zachazej s mozkem

The majority of these barriers are generated by the discrimination of women on the grounds of sex based on gender stereotypes.

Za těmito překážkami většinou stojí diskriminace žen na základě stereotypních pohledů na pohlaví.

... kolikrat tam lidi vytvorej kombinaci "rovné postavení pohlaví" apod., to uz nam tu ani neprijde vtipny;))
    DASHA
    DASHA --- ---
    tak jsem ho btw. ted zkousela (podle navodu.)) a nezhoustnul mi..tak pindaj i v cislech asi..
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    DASHA: salepovej phishing! ,D
    IKA
    IKA --- ---
    DASHA: ja to chapem. v niektorych jesennych/zimnych dnoch je cokolvek teple a sladke "safety drink". :))
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    DASHA: "according to your safety" :-)))
    DASHA
    DASHA --- ---
    navod k priprave na krabicce Salepu..pro pravy pozitek hazim i s puvodnim rozdelenim do radku...jsem si to cetla asi 10x, jestli nak omylem nepreskakuju radky... .))

Add 2-3 tea spoon full of "Ece
    Salep" into 1 glass hot water (125 cc.)
    or/and milk on add 1 dessert spoon full
    of "Ece Salep" into 1 coffee mug (200 cc.)
    of hot water or milk and but sugar
    according to your safety drink.
    Enjoy it.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ZIDANE: Drahoušek zákazník...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    ZUZKAOU: Kdo na tohle naletí, tomu bych bejt bankou nakašlal s vrácením peněz. Takovej pablb si vyluxovanej účet zaslouží :)
    SALO
    SALO --- ---
    ZUZKAOU: zajtra radsej zostan doma. ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam