• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    Tak mi pred par dny dorazila nova varianta sporitelniho phishingu. Pobavila nemalo:
    -----
    Tebe mit 1 novy OSTRAZITY poselstvi
    Byt prijemny obnovit se tvuj Ceska sporitelna
    Tvuj Internovana osoba Bankovní ucet is beh kufrik.

Az k Logika , byt prijemny cvaknout clen urcity clanek pod :
    Ceska sporitelna
    -----
    CATT
    CATT --- ---
    Zachyceno při korektuře: I heart New York (Zaslechl jsem v New York)
    YACOOB
    YACOOB --- ---
    no tak ted jsem se teda opravdu od srdce zasmal: prisly mi k recepci dve americanky (delam v hostelu) a kudy ze do nejblizsi hospody. Tak jsem je tam nasmeroval, nacez jedna z nich rika, ze ma alergii na urcite potraviny a jestli bych ji mohl zkontrolovat dve ceske vety, aby ji v restauraci neotravili. Vytahla papirek a na nem stalo:

"já am přecitlivělost až k pšenici"

"já am přecitlivelost az k mlékarna"

:))
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    VEETUHS: To mi pripomina seznam prodavaneho zbozi na jednom stanku s obcerstvenim na Vysocine, kde bylo napsano mimojine i "sentwitch".
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    HADRADAR: vesteni ceny vodnyho z prazdny studny je bezna praxe, podobne jako vesteni z kavovy sedliny. tenhle trik pouzivaji komoditni spekulanti leta. hmmmm...
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    A jak se vám líbí tento výtvor aktualne.cz? "Když je studna vyschlá, pak poznáme cenu vody," říkal zakladatel USA Benjamin Franklin.
    RIP
    RIP --- ---
    S_M_LOMOZ: To je tak vtipný, že to klidně mohlo být i schválně, ne?
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    JESSIEATREIDES: Seděla jsem onehdá v kavárně a na něco čekala, protože bylo plno, tak si ke stolu přisedli dva chlápci, jeden velmi zasloužilý památkář-architekt, který posílal kamsi nějaký projekt a druhý jeho kolega, který mu měl pomáhat s překladem jeho životopisu do angličtiny.

Nejdřív jsem se fakt držela jim do toho zasahovat, když pak nemohli přijít na nějakou poměrně jednoduchou formulaci (už si nevzpomenu co to bylo), tak jsem se snažila nahdohdit tu o které jsem byla přesvědčena, že to je ta správná fráze.

Vedlo to k tomu, že ten mladší který tam byl za toho, co umí anglicky rychle vymyslel naprsoto nesmyslný důvod pro jinou, úplně zhovadilou frázi, kterou tam ten nebohý docent napsal.

Takže jsem se tomu přestala věnovat. A bohužel jsem zapoměla i ty fráze, bylo to něco s tím že se na nějakém projetku podílel dobrovolnicky...
    S_M_LOMOZ
    S_M_LOMOZ --- ---
    Tuhle jsem potkal v metru chlapíka v černé zimní bundě. Na zádech se mu skvěl vyšitý nápis SUPPER MAN. Těžko jsem mohl dokumentovat a korigovat, tak jsem si aspoň představoval hvězdu, která zdobí na každé večeři, na kterou přijde :-)
    (Pravda, z překladů to není)
    VANEK
    VANEK --- ---
    JESSIEATREIDES: Jo, to by nám všem prospělo.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ECLECTICA: neptám se na ten krámek, probůh, ale obecně... co takhle omezit počet činností vykonávaných v rámci multitaskingu dejme tomu na tři a výrazně tak zvýšit kvalitu jejich provedení?
    CNV
    CNV --- ---
    ECLECTICA: Jo, na té tvojí už to vypadá věrohodně. U téhle jsem fakt byla na vážkách :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    JESSIEATREIDES: nic jsme nekorigovali, bylo to v sobotu odpoledne a kramek mel zavreno :)
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    CNV: porovnej obe fotky, tu, na kterou jsem sem dala odkaz, jsme osobne poridili loni nekdy kolem 20. zari v Krumlove.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    otázka na tělo: pokusili jste se již někdy korigovat autory paskvilů, jako je ten níže uvedený? s jakými reakcemi jste se setkali?
    CNV
    CNV --- ---
    Jsem to jenom já, kdo má pocit, jako by to na tu fotku bylo dopsané v Photoshopu?
    RIP
    RIP --- ---
    Berme to z té světlejší stránky: autor toho nápisu evidentně musí být šťastným majitelem aspoň nějakého stručného Č/A slovníčku.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    COMMANCHE: mas pravdu, tohle neni nase fotka, nase je tu: [ PATISLAV @ Čechy kuriozní - choďme a foťme ]
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    Tenhle obchod je asi dost popularni, videl jsem aspon jeste jednu verzi teto fotografie :).
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    VEETUHS: eh, to je fotka, kterou jsme s pritelem poridili v Ceskem Krumlove :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam