• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    Teď sem viděl kus Flashdance, a nějaký amatérský stand-up comedian tam vyprávěl vtipy o Polácích, třeba o ten, jak polský terorista dostane za úkol vyhodit do vzduchu auto a popálí si při tom pusu o vejfuk... Ne že by to tak vadilo, on ten začínající komik není moc dobrý,vtipy zrovna moc vtipný nemá a obecenstvo jeho fórky přijímá spíš vlažně, nicméně tenhle je ze závěrečné pasáže jeho vystoupení, kdy mu publikum složené ze zaměstnanců oceláren začíná být nakloněno a jeho vtipům se začíná řehtat, takže to trochu vypadá, jako by slévači byli milovníky absurdního humoru (a zejména absurdních vtipů o Polácích).
    FIN
    FIN --- ---
    WITTGENSTEIN:
    JESSIEATREIDES: nepotěšili jste mě :-)
    FIN
    FIN --- ---
    NJAL: díky, to by mě nenapadlo
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    WITTGENSTEIN: je rozšířený
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Náhodou, "zásuvný modul" není vůbec špatný překlad slova plugin. A pokud vím, je už i docela rozšířený.
    NJAL
    NJAL --- ---
    FIN: Plugin
    FIN
    FIN --- ---
    Video: Události, komentáře o encyklopedii českého pravěku

Pravděpodobně nemáte nainstalovaný zásuvný modul internetového prohlížeče pro přehrávání videa.
    Více informací naleznete na stránce v nápovědě iVysílání

http://www.ct24.cz/domaci/46175-cesko-ma-unikatni-encyklopedickou-cestu-do-praveku/

kurnik šopa, co jsem do toho compu zapomněl zasunout?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ZRADA: nezapomeň, že hvězdy letních festivalů nosí generála Wellingtona na nožkách...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    nezabudni na generála Electiona...
    FIN
    FIN --- ---
    a taky generála Attorneye a Beholdera
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    a generala Failura :)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    NJAL: Myslím, že by se "španělský Wellington" mohl klidně postavit po bok toho proslaveného generála Motorse, nebo jak to bylo...
    SHIGORBIRDMAN
    SHIGORBIRDMAN --- ---
    a co kdyz opravdu chce hezky nove kozene botky? :D
    RIP
    RIP --- ---
    Píše nám italská zájemkyně o štěně, že by chtěla psa s výstavními parametry, doslova "a dog for the shoe" :-)
    Hrozně nám to cuká rukama jí napsat, že psy k obuvnickým účelům neprodáváme :-)
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    MADIETTA: Jó, v 70. letech bejvaly mejdla, o tom se nám dneska může jenom zdát.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Maminka ví, že mám ráda skupinu Abba a tak mi o ní darovala knížku. No, ona teda byla asi i v originále příšerně napsaná, ale přeložená je ještě strašlivěji. Nejvíc mě pobavil popis toho, jak se skupina jednoho večera strašlivě pohádala, ženy zalezly do svých pokojů a "chlapci vztekle rozbili láhev". :-D
    NJAL
    NJAL --- ---
    ZRADA: Presne tak. Wellington in Spain. Za indiany s velkym I mohu ja, on to byl dabing k dokumentu. Nastesti byla slyset i puvodni mluva zejmena tam, kde se cesky dabing odmlcel, takze postava v dokumentu opravdu mela na mysli Arthura Wellesleyho na Pyrenejskem poloostrove...

Nekdy by mne fakt zajimalo, kdo to preklada.

ZRADA
    ZRADA --- ---
    NJAL, NJAL: No jo, měli si ověřit, že indiáni už se dneska píšou s malým "i". (Pak jsem chtěl žertovat, že likéry nejsou to pravé ořechové na indiánský chrup, neuvyklý sladkostem, a že je proto moudré je indiánům neprodávat, a že si někteří pletou indiánky s likérovými špičkami, to pak je oheň na střeše...)
    Ale jak je možné udělat z Wellingtona město či co ve Španělsku? Vždyť to nejde, takhle to zvorat. Ale moment! Že by to byl Wellington in Spain? Kruci.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Dalsi perla z teze serie: "Indiani se priritili a rozvinuli sve vojsko ve skvele formaci, presne jako ve spanelskem Wellingtonu!"
    NJAL
    NJAL --- ---
    Smankote! Z dokumentu o Pontiacovu povstani v 18. stoleti: "Sir Jeffrey s nimi pit nebude. Jednou z prvnich veci je zakaz prodavani likeru Indianum." :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam