• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    lepsi je "Marek se líbí fotku od Cavern Cz."
    KAREN
    KAREN --- ---
    SILENT: taky si rikam, co je to tady za rachandu ,D
    KAREN
    KAREN --- ---
    BIDLO: jakoze AN user name???! to fakt nejde.)
    SILENT
    SILENT --- ---
    a jeste k tomu tam zadna predlozka neni. ja bych ty vtipy zakazala, jsou z toho jen neprijemnoste.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BIDLO: No právě: nabízel jako možnost "a login", z čehož vyplývá, že nepochopil, že to byl vtip (pravda, taky aby člověk chápal tvoje chtipy, vyžaduje mozkovou operaci) a "a user" je A-OK.
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    VANEK: Sakra nehádejte se kvůli něčemu, co jsem myslel jako vtip. BTW, logicky umíš? On nevyvracel tu předložku ke slovu, ale slovo k předložce...
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    SPIKE411: ok, tak ne .. :)
    (jen me to napadlo, facebook nepouzivam)
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    BATEAU: Třebas ne.
    BATEAU
    BATEAU --- ---
    BIDLO: a nebylo tam puvodne trebas "login"?
    BIDLO
    BIDLO --- ---
    CATT: Je tam závažná gramatická chyba :) Osoba "user" (čti [user]) začíná v obou jazycích na samohlásku - tzn. musí tam být "an"!
    CATT
    CATT --- ---
    facebook rulez:
    Soon you will be able to have a uživatelské Jméno
    CATT
    CATT --- ---
    JESSIEATREIDES: předpokládám pracovní inzerát. bohužel tenhle paskvil je dost běžný.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    JESSIEATREIDES: takova visibilata znacek a realizace promocnich kanalu, to je veda...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    nejde přímo o překlad, spíš o nekompetenci v užívání češtiny (a související jazykový paskvil upečený z anglismů...), ale je to síla:

V rámci kanálu Off trade (retail, nezávislý trh) zodpovídá především za zajištění vizibility jednotlivých značek a vývoj a realizaci promočních aktivit v místě prodeje
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ZRADA: A nejsou to Indové? V Indii je možný všechno.
    GHIVERAN
    GHIVERAN --- ---
    ZRADA: very nice ;-) btw Uranium has odor:D http://uncyclopedia.wikia.com/wiki/Uranium
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ZRADA: Pěkně vypointovaný příspěvek, rozesmál jsi mě, díky. :-)
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    Voda byla hnědá a vydávala slabý mrtvolný zápach; taky byla cítit uranem.

(pozn.: Nechci kydat hnůj na překladatele, protože originál nemám. Jde o sbírku povídek o dnešních amerických indiánech. Napadlo mě toto:
    a) dost jsem se jako čtenář zastyděl, že nevím, jak voní (nebo páchne?) uran.
    b) čekal jsem, že si indiáni (v překladu pouze Indiáni) sestrojí atomovou bombu. Do konce povídky nic. Ani se neporouchala žádná elektrárna.
    c) v angličtině jsou od sebe uranium a urine (moč) celkem blízko...)
    BOUCHI
    BOUCHI --- ---
    ASHRAK: No prave proto me zarazilo, ze jsi "bratr je soustružník" vubec pouzil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam