• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    HURDA
    HURDA --- ---
    PATISLAV: LOL

BODHIDHARMA: CO dělat a co nedělat | rady | návod na
    s troškou kontextu by šlo možná vymyslet něco výstižnějšího, ale nejsem si vědom ustáleného překladu
    PATISLAV
    PATISLAV --- ---
    BODHIDHARMA: to je něco s koblihama, ne?
    BODHIDHARMA
    BODHIDHARMA --- ---
    Ahoj, potřeboval bych dá do češtiny "Do's and Don'ts" pomůžete někdo?
    DYSNY
    DYSNY --- ---
    a kdo je frajer, rika quid
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    a kdo je trouba tak rika squids :)
    SILENT
    SILENT --- ---
    ano, kdo je nobl, nerika pounds, ale guineas. a kdo je povl, nerika pounds, ale quids. ;)
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    MUNIN: kdysi dávno pradávno, když jsem naposledy pro někoho pracovala, to byla britská firma, jejíž šéf vydával výplaty v šecích vystavených rovněž v guineách. Vždycky, když jsem si ho do tehdejší IPB šla zkasírovat, připadala jsem si velice nóbl. :-D
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Naši londýnští právníci to při vyjednávání honorářů používají dodnes. Naštěstí v kurzu 1:1 k libře.
    CATT
    CATT --- ---
    Nesmát se strojovým překladům, ale "Faisal já Iráku" mi dalo zabrat :)
    THE_BALROG
    THE_BALROG --- ---
    Dobře, že se tam neplatilo guinejskými prasátky.
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    VANEK: pamatuju si z nějakého filmu (?), kde si stuart sutcliffe kupoval kytaru za 50 guineí :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    WITTGENSTEIN: Podle téže stránky to znamenalo 21 šilinků nejméně od roku 1816: The guinea had an aristocratic overtone; professional fees and payment for land, horses, art and bespoke tailoring and furniture were often quoted in guineas
    E42
    E42 --- ---
    DASHA: Abych ze sebe udělal blbce: chybějící člen je tam jedinej problém, nebo jsem něco přehlíd?
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    někdy, ach jo.
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    Mimochodem, tahle stránka se může někdo pro orientaci hodit: http://www.measuringworth.org/ukgdp/
    MAGUMI
    MAGUMI --- ---
    ULTRAMARINE: Pokud si to pamatuji správně, Britové přešli na decimální soustavu až v roce 1971, takže guineje se používaly ještě docela nedávno. Většinou si v guinejích účtovali v "lepších" obchodech, ze zřejmých důvodů.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Hmm, podle Wikipedie http://en.wikipedia.org/wiki/Guinea_(British_coin) to bylo ještě složitější - 21 šilinků to bylo by decimálním vyjádření, ovšem cena těchto zlatých mincí ve skutečnosti kolísala mezi 20-30 šilinky.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ULTRAMARINE: Guineami se rozhodně platilo ve viktoriánské Anglii. Pro všechny praktické účely to byla jedna libra, ale přesně vzato to bylo 1,05 libry. Ten jeden šilink navíc nebyl pro chudé lidi úplně málo.
    ULTRAMARINE
    ULTRAMARINE --- ---
    http://sport.idnes.cz/nuda-rekl-spencer-william-gore-o-hre-jez-ho-proslavila-pff-/tenis.asp?c=A090615_215806_tenis_rou
    Bůh ví, jak by to tenkrát dopadlo, pokud by si Spencer William Gore jednoho slunečného dne roku 1877 nekoupil vydání Timesů. V novinách stál inzerát: "Kdo se chce přihlásit na tenisové mistrovství otevřené všem amatérům, nechť se přihlásí na níže uvedené adrese. Startovné jest jedna guinea." Gore nebyl vyhlášený tenista.

Kde se plati guineama?
    DASHA
    DASHA --- ---
    ulovek z katalogu Air Slovakia =)

(se slecnou letuskou jsem mela zajimavou debatu na tema "water still or gassed" .."lita do ciziny casto, anglicky mluvi porad a water je proste GASSED" a ne sparkling =)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam