• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    RIP
    RIP --- ---
    Na ČT24 pořad o tom, že se málo Britů učí cizím jazykům a jak to zlepšit. V jednom kuse se tam blábolilo o "životopisech", jenže "curriculum" jsou anglicky učební osnovy. Není nad to spolehnout se na jazykový odhad a f**ck the dictionary :-)
    SILENT
    SILENT --- ---
    CLAVEN: nebo jde zase o ty kapry, ivanku...
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    LVA: pretože sa v predmete niekto preklepol a vypadlo mu U
    LVA
    LVA --- ---
    ZRADA: kdepak, mazala jsem dnes spam slozku...zajimave je, ze v kontextu v tele mailu uz libry byly
    ZRADA
    ZRADA --- ---
    LVA: To musí být vtip...
    LVA
    LVA --- ---
    tak zas jednou automaticky preklad: VÁŠ EMAIL vyhrál pět set tisíc BRITSKÉ RYBNÍKY
    ZOOEY
    ZOOEY --- ---
    treba tam maji i economy class .)
    FIN
    FIN --- ---
    je to kravina, o tom žádná
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CLAVEN: Mno, mne pripada dost divny, ze si pachatel uzurpuje pravo hodnotit, co je a co neni takový oheň v díře. To by snad, kurva, mel nechat na tech, kteri mu davaji praci a to veledilo po nem museji cist.

A imho se jedna o perlu.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    CLAVEN: Vyvést v pět ráno ke zdi a pokud možno humánně utratit.
    SALO
    SALO --- ---
    CLAVEN: ano.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    neviem, pripadá to iba mne ako taký big deal alebo má ten debil pravdu a v podstate o nič nejde? už začínam pochybovať aj o základných veciach.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    DOCKINEZ: bohužiaľ, živý, aj keď neviem, či človek

svoj preklad obhajuje slovami význam té věty je, že do věže mohou pouze šlechtici a členové rady mágů. takže významově to je dobře, jen je to relativně neohrabaně formulováno. ale zas takový oheň v díře to není. myslím.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    CLAVEN: pachatelem je zivy clovek? :-)
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    those who have been granted the honor of a seat on the Concil = ti, kdo sedí na křesle v Radě
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    Sestavy beta, pane Pavel atd., eh.
    ALADAR42
    ALADAR42 --- ---
    CALCULON: Asi nejakej spinoff Schindlerova seznamu :)
    CATT
    CATT --- ---
    TERRANCE: Já si ten mail musel přečíst znovu, abych pochopil, že to není nějaký scam.
    CALCULON
    CALCULON --- ---
    Včerejší TV - Sběratelé kostí:
    "Nebude to tak snadné. Nebo myslíš, že pachatele najdeme na Craigově seznamu?"
    TERRANCE
    TERRANCE --- ---
    CATT: Joaha. Ja bych se asi drzel zavedenejsiho slovicka 'verze', ale ja nejsem prekladatel, zejo. Na druhou stranu muzeme byt radi, ze jsme se nedozvedeli, ze 'Beta stavi'...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam