• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    SILENT
    SILENT --- ---
    JESSIEATREIDES: on spis nez cit a vkus je to v jazykove oblasti ono "nejlepsi svickovou varila maminka, tak mi necpete tyhle vase novoty". rada velmi jazykove citlivych a vkusnych lidi si jazyk ohybala a ohyba tak, az obrancum jazyka vstavaji chlupy v nose.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    SULTHAN: Mdloby na tebe bylo podle mě Stupefy. Impedimenta nechali, jak bylo.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SHEALA: no prob
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JESSIEATREIDES: jo. promin, muj fail :D
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SHEALA: já krucišpagát vím, že nic jiného nepoužíváte. ještě jednou se zeptám: o čem myslíš, že hovořím, nebo proč to zmiňuji?

nicméně, co jsem se prve snažila říct: jen těžko lze vlastní, nanejvýš subjektivní jazykově-estetická kritéria aplikovat na něco tak složitého, jako jsou moderní jazyky. zůstává smířit se s tím a svůj cit a vkus uplatnit jinak a jinde (ne při snaze zabrzdit rozjetou lokomotivu položením umělého nehtu na koleje).
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JESSIEATREIDES: je mozny ze je to jazykove v neporadku. Nicmene, ja tu skolu studovala (vylitla sem, dost nestastne :-)
    Mno a nic jineho nez jungiani a freudiani nepouzivame. Jeste sem se ptala i zname, co je psycholozka.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    nicméně, co jsem se tím snažila říct: jen těžko lze vlastní, nanejvýš subjektivní jazykově-estetická kritéria aplikovat na něco tak složitého, jako jsou moderní jazyky. zůstává smířit se s tím a svůj cit a vkus uplatnit jinak a jinde (ne snahou o zabrzdění rozjeté lokomotivy položením umělého nehtu na koleje).
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    SHEALA: ne, fakt? a o čem, myslíš, že hovořím? ;o)))
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    JESSIEATREIDES: Zajímavé. Jungovce a freudisty jsem už slyšel, ale tohle ještě ne. Fakt to někdo používá?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    JESSIEATREIDES: Aha, tak tady by fakt spíš měli být "jungovci", jungián sice nabízí, že to je podle vzoru Indián, ale stejně to je anglismus.
    HATOR
    HATOR --- ---
    JESSIEATREIDES: Aha, tak je to ono. Vůbec se těch anglických koncovek zbytečně taky přejímá až moc.

Se sirupem/syrupem si vždycky vybavím tu boží scénku z Takové normální rodinky :)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JESSIEATREIDES: hele tak mezi psychologama se rika jungiani a freudiani, resp mezi tema ceskejma.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ZIDANE: to jsou psychiatři a psychologové, kteří následují Jungovu psychologii a analýzu. česky by to měli být jungovci, nicméně, ujal se anglický pojem jungiáni... (z "jungian analysis", "jungian school"...)
    SHEALA
    SHEALA --- ---
    JESSIEATREIDES: ja mam radsi Freudiany :D pockej, proc by meli byt v neporadku?
    HATOR
    HATOR --- ---
    JESSIEATREIDES: Doufám, že to není to, co si myslím?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    JESSIEATREIDES: To naštěstí nevím, co je.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    jungiáni vám nevadí, viďte?
    HATOR
    HATOR --- ---
    JESSIEATREIDES: Promiň.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    JESSIEATREIDES: Já jen reaguju na tvůj příspěvek, nikde jsem neřekl, že to obhajuješ, to by mě u tebe ani nenapadlo :)
    HATOR
    HATOR --- ---
    JESSIEATREIDES: No on tu byl odjakživa ještě rozpor toho, že se něco jinak četlo a jinak psalo, to uznávám Jacquese / Žaka, mě tak maně napadá jako příklad. Ale kruci - škola je od toho, aby děti navedla na správnou cestu a dodala jim rozhled, ne aby je umlátila Krameriusama!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam