• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    MVEK: jojo, na Nově to takhle zkurvili ;) chvála bohu za komunitu na warforu a já mám všech 100 dílů se starým dabingem
    MVEK
    MVEK --- ---
    ZIDANE: Ale myslím, že za Kačerov nemůže Barrandov, že jsem to rozhodně předabované slyšel už na Nově, třeba v epizodě s civilizací v kruhovém pohoří, kde neznali peníze, a kde je zavedl Skrblík se skupinou v podobě víček od coly, tehdy bylo tuším něco jako kačakola, teď to byla fakt coca cola!
    A taky myslím Robokačer v tom novém později na Nově neříkal "hrom do police". A Skrblík měl už tehdy jiný, divný hlas.

(No pořád lepší, než když Asterix dobývá Ameriku byl přeložen bez ohledu na ostatní Asterixe z angličtiny tak, že jsme měli Getafixe namísto Panoramixe, a nějaký ten hlas taky jiný.)
    ZCR
    ZCR --- ---
    no a co teprve Twin Peaks.
    BORGDOG
    BORGDOG --- ---
    ZIDANE: Bordel je vždycky dobrá výmluva... a nikdo za něj nezodpovídá.
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    MVEK: neměly celý dabing...to je možné, což o to. To mi připomíná Byl jednou jeden život, když to tenkrát vydali na DVD jak to bylo s tím, že část jde na dětskou onko a taky předabované. Rychlý, Lucka Vondráčková...lidi na stránkách BJJŽ řvali jak prokoplí a víš, co bylo udáno za důvod předabování? Že prý se asi dva díly původního dabingu někde v archívu ČT ZTRATILY!!!, tak to museli předabovat...
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    TOOMIX: Jo, Kačeři, o těch mi nemluv. Já vyrostl na "Kačerov jak hurikán k nám už míří, auta, laser, aeroplán světem víří...", když začal Barrandov s Animáčkem, pustím si to a WTF??? Oni i té písničce dali nový text? To si dělají...? :-(
    STARF
    STARF --- ---
    foceno dnes rano na Ujezde

MVEK
    MVEK --- ---
    No, však na to jsem upozorňoval o kousek dřív s Smrtonosnou pastí na DVD.

TOOMIX: Bylo mi vysvětleno, že Želvy ninja neměly celý dabing, takže tam to bylo i proto.

Nicméně jsem byl zděšen onehdy dabingem Kačeřích příběhů, a to jsem si myslel, že Disney na dabingy dohlíží.
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    ZIDANE: najhorší nový dabing má Poslední skaut, starý dabing bol kultový, novým ho úplne zničili.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    ZIDANE: Běžící muž, Rambo, Kačeří příběhy, kreslený Želvy ninja, ...Jestli se rozzlobéme budeme zlí má dokonce dabingy 3 ;)
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    HURDA: Přesně tak. Sedm statečných, Osobní strážce, Žena v ringu (myslím), Komando...všecko tohle už bylo nadabované, všechny tyhle staré dabingy pamatuju a teď ty filmy nesnesu - všechno nově nadabované, v TV, DVD verze, všechno. A proč by dělali druhej českej dabing, když už první existuje, pokud ne proto, aby nemuseli platit reprízné?

U druhého zřejmě do smlouvy napíšou něco ve smyslu "dostaneš zaplaceno za práci a tím to končí" a nemusej se reprízným trápit, on to vždycky někdo nadabuje a je za tu práci rád.
    HURDA
    HURDA --- ---
    DRAGON: jo už jsme pochopil, udělat druhej českej dabing místo prvního českého - tak to jo.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    (nemluvime o profesionalnim dabingu, pokud si nekdy dabovaci praci tv nova slysel..)
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    HURDA: ano
    HURDA
    HURDA --- ---
    ZIDANE: Myslíš že dabing je levnější?
    ZIDANE
    ZIDANE --- ---
    THOMASMORTA: Šetříme, dva herci jsou dražší než jeden, kterému se "něco za tu druhou postavu přidá", ne? To bude něco jako proč kur.a Nova a soukromé stanice vůbec předabovávají již nadabované filmy...asi proto, že udělat si vlastní dabing je levnější než platit za autorská práva k již existujícímu při každé repríze...
    KOMPAS
    KOMPAS --- ---
    THOMASMORTA: Spíš by mě zajímalo, proč v originále Pána prstenů mluví Stromovouse trpaslík Gimli. :/
    THOMASMORTA
    THOMASMORTA --- ---
    Včera jsem viděl dabovanou verzi SW Epizody III. Proč proboha kyborgizovaného Darth Vadera nadaboval stejný herec jako hraběte Dooku?
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    RICARDERON: no jo, záludní emerickánci s ich gasom, kto by sa v tom vyznal... ešte že tí Nemčúri mali v koncentrákoch benzínové komory
    RICARDERON
    RICARDERON --- ---
    Úžasné posty Juraje Maxona sem musím zkopírovat:

HAHAHA 1.. dnes Walking Dead po slovensky na JOJ Plus...hotove prekladatelske orgie. Na zaciatku sa dozvieme podla cedulky na pumpe "No Gas" ze nie je PLYN !!! :D :D :D Asi ho rusi vypli alebo co....alebo ze by to bola zkratka NO Gasoline??? Ziadny BENZIN ???

HAHAHA 2.. dnes Walking Dead po slovensky na JOJ Plus...sranda pokracuje, Rick sa zdôveri Shaneovi ze Lori na neho "akoby močila" Shane vie o čo ide a hovorí, že sa to stáva....No MOŽNO, keby neprišla zombícka apokalypsa, bola by aj KAKINA :D :D :D Alebo, že by bola Lori iba naštvatá - teda anglicky "Pissed off"????

HAHAHA 3.. dnes Walking Dead po slovensky na JOJ Plus...sranda pokracuje "Táto hadica už nie je pre tento svet." No možno sa bude hodiť do Pulzného Kapacitátoru v Kvadrante Alfa :D Alebo, že by sa hadica z auta odporúčala, teda -pokazila ???? :D :D :D To je prekladateľská tvorivosť ako Divá Svinjáááááá :D :D :D

Co dodat?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam