• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Rádiová komunikace:

Máme ho. Newark, máme ho.
    Tady Roger, Springfield. Průběžně nás informujte.

Tracking. We are tracking, Newark.
    Roger, Springfield. Keep us in.
    SILENT
    SILENT --- ---
    BALAENA: ano, proto jsem psal vankovi, ze to bude to same, jako blinding

VANEK: ja bych hlavne moc nespolehal na nejakou rozumnou syntax originalu
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    Kdo ví, co jdou vůbec kontrolovat.

NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Máš pravdu, omlouvám se za mystifikaci :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: Fskutečnosťy "disclose this common spaceand your flats".
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    VANEK: podle mě chtěli říct "Prohlídka se týká i bytů bez plynu, abychom zkontrolovali zaslepení rozvodu, ale jen v případě, že se uvnitř bytu nachází zaslepení/záslepka" - do bytu vede trubka, tam je zaslepená, byt sice plyn neodebrá, ale kontrola se ho týká kvůli té zaslepené trubce
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VANEK: Nebude to ploché zaslepení? Byty tam berou jako "appartments".
    VANEK
    VANEK --- ---
    HADRADAR: Já vím, ale co to teda jako má znamenat česky? Prohlídka se týká i bytů bez plynu, abychom zkontrolovali zaslepení rozvodu, ale jen v případě, že se nachází uvnitř bytového zaslepení???
    HADRADAR
    HADRADAR --- ---
    VANEK: Technický slovník nabízí pro blanking - zaslepení potrubí, takže možná autor čerpal odtamtud.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    WITTGENSTEIN: Zná, teda lidi nad 20 určitě a vydávají se pořád nové verze. Já spíš uvažovala, jestli by se to tam moc nemlátilo. Ale lidi právě znají i Monopoly. A opět tam lezou do dragstórů, tentokrát bez vysvětlivek aspoň.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    ROBERT_PILCH: Respektive obvyklá odpověď "není zač".
    ROBERT_PILCH
    ROBERT_PILCH --- ---
    SILENT: Věta na konci: "Thank you for your understanding" nabrala zcela nových významů. :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    SILENT: ... aby se hádanka tak snadno neuhodla? No nevím, gramatika "only if [blinding divorce] is located iside the flat blanking" mi přijde jednoznačná
    SILENT
    SILENT --- ---
    VANEK: mohlo by byt ekvivalent blinding, aby se to stylisticky trosku jako rozkosatelo? ;)
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: Nojo, Běžící muž, to je pořád Němeček a od devadesátek sotva oprášený, žejo?
    WITTGENSTEIN: Zřejmě zná (http://nazory.euro.e15.cz/...y-autor-dostihu-a-sazek-vsadil-na-vitezne-kone-zivi-ho-i-puzzle-1045766 ), i když ne tak masově jako naše, ale nesubstituoval bych.
    SILENT: Nějak mi nezapaluje, co může být blanking?
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    NELLAS: Pěkné. Krátce jsem zauvažoval, zda dnešní generace zná ještě "Dostihy a sázky" tak, aby to bylo použitelné.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    Navštěvuje noční kurzy (za co? napadlo Richardse, za peníze monopolu?).
    .. no ano, samozřejmě je tam Takes night courses (on what? Richards wondered, Monopoly money?).
    SILENT
    SILENT --- ---
    Vsem priznivcum Blinding Divorce si dovoluji nabidnout oznameni v cele puvodni krase:
    VANEK
    VANEK --- ---
    Stejně ty linky na českých webech jsou nejlepší věc od krájeného chleba.
    Progressive Kristallnacht Coming? — Letters to the Editor - WSJ.com
    http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304549504579316913982034286
    From the Occupy movement to the demonization of the rich embedded in virtually every word of our local newspaper, the San Francisco Chronicle, I perceive a rising tide of hatred of the successful one percent. [...]
    This is a very dangerous drift in our American thinking. Kristallnacht was unthinkable in 1930; is its descendent "progressive" radicalism unthinkable now?

Levičáci nás pronásledují jako nacisté Židy, postěžoval si miliardář - iDNES.cz
    http://zpravy.idnes.cz/...stalova-noc-media-usa-p3s-/zahranicni.aspx?c=A140127_104526_zahranicni_aha
    Perkins zaměřil svou kritiku na list San Francisco Chronicle, u kterého "vnímá příliv nenávisti proti úspěšnému jednomu procentu" Američanů. Podle něj je to znát v článcích od událostí kolem protestního hnutí Occupy až po "démonizaci bohatých vložené prakticky do každého slova".
    "Křišťálová noc byla v roce 1930 nepředstavitelná, je následný 'pokrokový' radikalismus nepředstavitelný nyní?" zeptal se s odkazem na pogrom, který pod taktovkou nacistů proběhl v Německu v roce 1938 .
    CLAVEN
    CLAVEN --- ---
    Pobavilo

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam