• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    BATEAUPerličky z překladů
    CHRISTOF81
    CHRISTOF81 --- ---
    LEWIN
    LEWIN --- ---
    ZCR
    ZCR --- ---
    NELLAS: to je holt podle toho, jestli tančích polčík nebo valku.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    NELLAS: Teď mi to došlo. Jasně :D Sorry.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZCR: No, v češtině se to tak fakt ale odpočítává. Případně ještě tře-tí-čtvr-tá.
    ZCR
    ZCR --- ---
    NELLAS: kde já to viděl, snad některý Anderson v kině - postavy se chystají tančit, jedna z nich odpočítá "one-two-three" - a v titulcích: "tři-čtyři".
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    FORDOVA: Nedá mi nevzpomenout Hobita a oficiální překlad v kině, že se Bilbovi stýskalo po jeho vřelém srdci (warm hearth tam tuším je).
    Výřivka v titulcích v jednom z Thorů byla taky výživná :D
    FORDOVA
    FORDOVA --- ---
    Vzpomínám na amatérské titulky mladých nadšenců, ve Star Wars jsem narazila na rozkošnou perličku u překladu úvodních titulků: Little does Luke know that the GALACTIC EMPIRE has secretly begun construction on..., kde nějaký snaživec vyplodil větu začínající: Little řekl Lukovi, že ..... . A potom v Pánovi prstenů, kde si zase nějaký mlaďoch vypomáhal slovenským překladem a z věty ...sets its will against us vyšlo Žene ty voly proti nám.:)
    GAARQ
    GAARQ --- ---
    RIP: koukáme se ženou v dusných podvečerech na starou detektivku castle (na zabití), česky, páč tehdy se anglická verze nedala ... sehnat a dnes už mi to nestojí za to ... shánět znovu. perly jako "topenářská subkultura" (steampunk subculture), "vakuová odpařka" (vakuová odparka / evaporator) a pod jsou tam v každém dílu. říká vám něco jméno kateřina sidonová?
    RIP
    RIP --- ---
    "Již historik Livy psal o..."
    Koukat na dokumentární pořady o vinařství je do jisté míry na vlastní nebezpečí. Copak o to, enologickou terminologii a hantýrku gotsajdank autoři ovládají, všechny ty dochutě a ovocitosti a tělnatosti a kyselinky, to nemůžu říct, ale jak se zdá, obecně historické reference o vinařských oblastech jim nedělá potíže brát z anglické Wikiny, jak leží a běží :-) A i název Liviova díla, ze kterého ten citát je, byl nějaký divný, ale to už jsem nepochytal, kuckaje se.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    NELLAS: jj, špatné :))
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELLAS: @Taky už se mi to stalo
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ELIZHANNAH: Špatné perličky?
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    BALAENA: Nemusí to být v měřítku 1:1.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    NELLAS: ale na hodně velkej krk...

podle Wikipedie:
    Losos obecný obvykle dorůstá 70 až 90 cm.
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    ZCR: OK, tak to si jen pletu termity, pardon :)
    ZCR
    ZCR --- ---
    NELLAS: aha, já si nebyl jistý, jestli je to tohle id - to je tuším vypalované, a to teda myslím scrimshaw není, ale gravírování je taky rytí
    ZCR
    ZCR --- ---
    NELLAS: (scrimshaw?)
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    TRISSIE: Mně teda naskočila asociace na Matheu a její gravírované (doufám, že jsem si nepopletla termity!) šperky. A že by losos nemusel vypadat úplně špatně jako přívěsek.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam