• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JONYamplified worship - maximum volume yields maximum results
    JONY
    JONY --- ---
    Blues Control - Puff (Fusetron, 2008)



    The lp version of this came out earlier but we waited for the cd to come in before reviewing it. Maybe just 'cause Blues Control takes some time to digest, since they're so... different. And, we think, pretty darn cool.
    You kind of have to listen to instrumental duo Blues Control as much for what's not going on, than what is. What's missing from the equation that suddenly makes 2+2 not equal 4 in Blues Controls' unusual math. Not by that to suggest that they're a "math rock" band. Nope, the name don't lie (nor does it tell the truth), they are a blues band. Of sorts, sort of. But playing the blues in an alternate, warped universe, where fragmentary fuzz guitars are friendly with tick-tocking clocks.
    Sometimes they're subtracting stuff, leaving out the vocals and other usual blues signifiers and song structures and so forth. Or sometimes they work their magic by addition and multiplication (the layered looping of "Behind The Skies" ferinstance). It's all about abstraction, repetition, distortion. Suddenly 2+2 is an interesting problem to work out. And often, a pretty one.
    The title track that opens the album features echoey percussive loops over which electronic notes gently cascade, reminding us of both Moolah and Cluster. Next, "Always On Time" proceeds similarly, with a recurring piano riff as centerpiece for soloing amidst a warm and gauzy bed of sound. That's followed by "Behind The Skies", which takes the disc to its darkest, grindingest depths. And then, "End Zone" is the sort of thing that Jimi Hendrix (if appropriately dosed with dowers) wouldn't mind jamming along to. Sleepy whale call electric blooze guitar from the other side. So much spaced out ambience, which gets even mellower, or mellowest, on the lovely album-ender "Call Collect".

    http://rapidshare.com/files/138538262/BluesControlPuff.zip

    MLOK
    MLOK --- ---
    JONY: jop.
    JONY
    JONY --- ---
    metalarea.org aspon teda myslim
    MLOK
    MLOK --- ---
    JONY: a heslo prosím?
    JONY
    JONY --- ---
    ORLOCK: no to že je to považováno za drone doom nebo industriál není imho chyba broadricka, ale hudebních kritiků :-) jinak k don't dream it... vždyť je to cover z the rocky horror picture show, takže imho je v tom i slušná dávka nadhledu. a k názvu, tam problém nevidm, prostě jasný odkaz na godflesh a jesu alespoň na začátku na to, kde godflesh skončili navazovali (ted je to už teda opravdu někde jinde)
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    no ja ti nevim karle ..
    to uz potom aj ministry mozu byt industrial.
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    myslel jsem jméno broadrick
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    to uz skor to meno mi sadne na nejaky krestansky spiritual.
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    jméno neasi
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    a hlavne nechapem co to ma spolocne s industrialom alebo drone-ambientom ..
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    MLOK:
    JONY: mna sere ten presladeny nastup .. 2 track je ovela lepsi imho.
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    já to taky mrdám kluci!
    MLOK
    MLOK --- ---
    JONY: taky myslím... ale ono celý pale sketches jsou fajn, mě začalo srát až to EP s majákem, jak se to jenom..
    a tohle si jak nato koukám radši vůbec stahovat nebudu...
    JONY
    JONY --- ---
    ORLOCK: první track na pale sketches je naopak imho naprosto top :-)
    ORLOCK
    ORLOCK --- ---
    JONY: mne sa velmi pacilo aj pale skatches (okrem 1. tracku). ma skor viac irituju tie beaty, ktore mi pridu uplne na jedno kopyto a zneju ako keby pouzival posledne 2-3 roky zvukovu banku z 2 kickov, snareov a hajtiek a tie jebal v roznych obmenach do kazdeho tracku :)
    JONY
    JONY --- ---
    škoda... mne u obou LP moc baví ta zpomalená těžká rytmika v kombinaci s těmi shoegaze kytarami a melodiemi... bohužel to už totálně zmizelo...
    JONY
    JONY --- ---
    MATHEW: no pěkná kulisa k práci, beaty generické, shoegaze kytárky generické... až má člověk podezření, že na to má doma nějakého robota :-) prostě čím dál větší muzak :-(
    MATHEW
    MATHEW --- ---
    JONY: možná je to pro nás všechny znamení, že by bylo záhodno se na jesu vysrat.)
    JONY
    JONY --- ---
    MATHEW: je pěkné že se to teď objevilo v New Music Downloads :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam