• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    FRONEMAFronémin pelíšek - You just have to keep breathing
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    Krome listku na TC a karticky cestovniho pojisteni za zvazeni stoji i kopie obcanskeho prukazu, pro pripad vyhotoveni nahradniho dokladu pri ztrate obcanskeho prukazu.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    tak jsem si vytiskla listek na transylvanii rovnou dvakrat pro jistotu a dam si ho na dve ruzny mista.
    kdybyste nekdo potreboval vytisknout tak posilejte!
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    Pokud nekdo nechce brat Lei a vezme jen Eura, neni problem v Sibiu je pry smenarna na kazdem rohu a nektere i nonstop.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    Kdo by nemel v Rumunsku dost hudby, tak v Sibiu je od 12.8. do 14.8. Art Mania festival . Vstupne na patek je 90 lei, coz je cca 500,-, program viz odkaz. Takze v pripade zajmu pocitejte s timto vydajem navic. Jinak ja pocitam s nejakou veceri pri ceste zpet, jak to bude s jidlem cestou tam, netusim, spis nepocitam s tim, ze by jsme nekde stihli nekde veceret.
    BRUNN
    BRUNN --- ---
    MALICKA: Já to mám tak, že mi nevadí brát ohled na ostatní a přizpůsobovat se okolí v různých maličkostech, protože nemám pocit, že by to nějak omezovalo moji opravdovou vnitřní svobodu a deformovalo moji osobnost.

A právě to, že nemám potřebu soustavně bránit svoji svobodu při sebemenším zdánlivém náznaku jejího omezení, protože jsem si svojí svobodou jistý, a vědomí, že nemusím být ve všem vyhraněný, nemusím mít vždy na všechno názor, který bych ještě navíc musel plamenně hájit, mi přijde velmi osvobozující.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    mi prislo mailem http://www.sex-koucink.cz/eroticka-komunikace ja tu 24.8 nejsem ale kdyby mel nekdo zajem.... jsem presvedcena o tom ze to bude zajimave
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    FRONEMA: kalhoty, kratasy, klobouk, bundu, esusy, nuz a nejaky drobnosti.
    chybi mi uz jen seznam na kpz a provaz na plachtu. to uz je malickost.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    TENCOKACISTROMY: super, to moc rada slysim, co vsechno mas?
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    Tak mam nakoupeno, hura! :)
    Navic jsem nekoupil nic, co bych nepouzil nekdy potom nebo nepotreboval uz ted - super!
    A jako bonus - ten pan v tom obchodu byl tak vyklidnenej, ze to prenes i na me. Takze jsem odtamtud odchazel odpocatejsi a uvolnenejsi nez jsem vubec ocekaval, ze tenhle tejden budu.

Dnesek je super den!
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MALICKA: ja to beru tak ze je to jako se rika ze clovek musi nejdriv mit rad sam sebe aby mohl milovat jine nebo ze si clovek musi nejdriv pomoci sam some aby mohl pomahat ostatnim. (herbalifi debilni prirovnani rika ze kdyz ti vypadnou z letadla vypadnou masky s kyslikem tak si taky nejdriv nasadis sobe protoze kdyz zkolabujes ty tak uz nikomu nepomuzes). neobhajuju a nezastavam chozeni pres mrtvoly. spis to ze efektivni je se nejdriv postarat o sebe protoze pak muzes ve vysledku i pomahat ostatnim vic. a navic si dobre rozmyslet na koho stoji za to pouzivat svoji energii...
    MLOK_
    MLOK_ --- ---
    FRONEMA: Rozumim, ale není to ani tak otázka toho jak co vnímáš, jako prostýho pojmenování. Já bych to třeba za sobectví neoznačil, protože ten termín se neohlíží na tvoje vjemy a označuje něco jinýho ;) Nevim jestli pro to má čeština zavedený pojmenování, anglicky se tomu říká buď neutrálním self-interest, nebo pozitivním enligted self-interest.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    FRONEMA: a vubec mam odpor k tomu, vsichni se chovejme takhle a takhle, protoze to je to nekde vyborne vysvetleno.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    FRONEMA: no nekdo to umi, nekdo to neumi a jde pres mrtvoly v zajmu, ja mam na svoje sobectvi pravo. Me se tenhle pristup nelibi. Ja si myslim, ze by clovek mel mit obcas alespon zakladni uroven slunosti a trochu te ohleduplnosti. Ne kazdej je na tenhle pristup dost dospelej.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MLOK_: ja prave ze to moc jako pejorativni termin ani nevnimam. spis jako opak altruismu. proste to beru jako ze se staras sam o sebe (coz zahrnuje i starat se o blizke) nikoli nutne na ukor druhych.
    MLOK_
    MLOK_ --- ---
    FRONEMA: To už pak moc není sobectví, kterýžto je vcelku pejorativní termín. Ono to jde často dost těžko rozlišit, kdy se staráš o sebe a kdy o ostatní.
    RANMA
    RANMA --- ---
    MALICKA: Ono to neni tak uplne pravda, ale vetsine lidi trva nekolik let, nez pochopi ze to o cem se mluvilo neni sobeckost, ale neco jineho. Protoze klicova cast neni "mit pravo byt sami sebou", ale "milovat sebe i ostatni". Vetsina zacne od konce, protoze je to jednodussi :D
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    MALICKA: ja proti sobectvi jako takovemu nic nemam... koneckoncu jak objektivismus tak satanismus to dost propaguji a ty smery se mi libi... ono k sobectvi patri to, starat se o ty ktere mas rad protoze to jednoznacne prispiva tve spokojenosti
    TENCOKACISTROMY
    TENCOKACISTROMY --- ---
    MALICKA: neboj, vsichni si daji pozor, aby meli jen jedno hlavni zavazadlo, kam se jim vsechno vejde ;). ti kdo to nedodrzi budou trpet a ostatni se budou smat.
    MALICKA
    MALICKA --- ---
    FRONEMA: jeste, ze dodal milujete sebe i ostatni, jinak je to krasna obhajoba sobectvi. Takhle to vyzni jako obhajoba samostatnosti.
    Ale na co se hajit? Zij podle sveho, ale bud pripravena si za to nest nasledky.
    FRONEMA
    FRONEMA --- ---
    RANMA: ty jo to je jak z might and magic 6 :)
    FRONEMA: sakra, nemuzu to sama sobe opluskovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam