• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    prave se prokousavam pizza4you.cz tak nevim no...

jinak v posledni dobe maji dobrou pizzu http://www.facebook.com/profile.php?id=1414046677&v=wall&story_fbid=121242407917478#!/pages/Pizza-na-Rolich/437974815176?ref=ts

jsou jen na fb. ale vikendy zavreno
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    BADHORSE: nevim, sem z pizzi tady kolem celkem zklaman. vcelku chutna mi prijde tahle http://www.budejovicka.pizzeriasansevero.cz/ (budejarna). a u nas na krizovatce (na strzi/antala staska) ted prevzal byvalou Aldo pizzerii nekdo jinej. nebyl jsem tam, ale asi nekdy zkusim...
    nebo Di Carlo ( http://www.dicarlo.cz/ ) naproti bauhausu na pankraci, ale ani tam mi moc nechutnalo :) (to je proto, ze bez masa toho nemaj mnoho...)

jaka je tvoje oblibena?
    BADHORSE
    BADHORSE --- ---
    kde delaji a rozvazeji nejlepsi pizzu podle vas..mam hlad a moje oblibena pres vikend něpremává:)

aby to bylo neco kolem brumlovky a nestala dve kila:)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAGA: ona "dohra", kterou reflex ani nevydal v tištěný podobě (radši), mi přijde bulvární až až. Reportérka ve svým vjyadřování fakt ujela, bez ohledu na to, jestli má nebo nemá pravdu. Nejvíc mě pobavily ovšem ty zástupy, kteří jí chodí ze strachu či z čeho všichni informovat. Spíš mi přijde, že jí to trochu stouplo do hlavy. Celkově ten tón, který se ve čtenáři snaží vzbudit pocit, že autor článku ví "mnohem víc" a že "to teda budete ještě valit voči", tím bulvárismem dost zavání. Akorát to ubírá na věrohodnosti.

Lidi z radnice znám osobně. Nějaký názor na ně mám (i bez článku). Iluzema netrpím. Jak to dopadne na podzim, taky zhruba tuším. S největší pravděpodobností se mě však jakákoli varianta dotkne víc, než Tebe. Ale pevně věřím tomu, že v každém případě to nakonec bude pozitivní změna :)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    TANAIS: Něco je v tom článku špatně? Co vím od opozičních zastupitelů tak je to celkem přesné.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Z reflexu je už taky slušnej bulvár, koukám :)
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    SHAGA: Ja komunalni volby dlouho ignoroval, ale ted uz nebudu.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    BULHI: Imho nejlepší by bylo, kdyby se podařilo pražádky přesvědčit, že komunální volby a parlamentní volby jsou jiné volby a že i když třeba v parlamentních volej ods, tak v těch komunálních můžou volit někoho úplně jinýho, koho by třeba v parlamentních nikdy nevolili (a nemyslím zrovna socany). Dokud se tohle pražáci nenaučej, bude magistrát a městský části vypadat jak vypadaj, protože jaksi nefunguje ten základní zpětnovazební mechanismus demokracie, sice že ty, kdo zklamali, znovu nevolíme (ods vládne v praze cca od revoluce).
    BULHI
    BULHI --- ---
    pekny no.. nezbejva nez doufat, ze se Vondrovi jeho krizacka vyprava podari
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    A malá dohra.

Pomoc, jde po mě Reflex!

reflex.cz | 18.5.2010 | rubrika: Politika | strana: 0

Reflex číslo 18 byl z tiskárny venku jen pár hodin, teprve ho čekala noční
    cesta na novinové stánky a přesto jím už pan Palounek, člen ODS na Praze 4,
    vztekle listoval a vykřikoval něco o tom, jak mě zničí. Pak zmírnil, že
    zažaluje. Nakonec - jak mi poťouchle líčil jeden z členů ODS přítomný jeho
    výstupu - mrštil Reflexem o stůl s tím, že nejlepší bude hrát mrtvého brouka
    a ono se na všechno zapomene. Je vždycky dobrou zprávou, když mi v noci
    volají lidé z podsvětí s tím, že jsem šlápla do vosího hnízda, že se na mě
    vyptává nějak moc lidí a že by rádi věděli, co přesně v článku vyjde.

"Panika. Jinak se to popsat nedá. Tajemník Dudra mi plakal na rameni, že
    neví, co má dělat. Prý pomoc, jde po mě Knapová," říká mi jeden z mnoha mých
    zdrojů, který má dění nejen na Praze 4 ale i na pražském magistrátu z první
    ruky. Starosta skenuje každého ve svém okolí laserovým pohledem, také prý
    hledá, kdo by se za něj postavil a případně mu kryl záda. Lidé, kteří se v
    blízkém okolí těchto pánů pohybují, jsou v posledních dnech více než sdílní.

Na text reagují i lidé postavení v hierarchii protislužeb výše než
    několikrát trestaný Palounek a zdá se, že si uvědomili, jaké pro ně a pro
    stranu představuje riziko. Najednou se všichni předhánějí v donášení
    informací a podkladů. Evidentně ve snaze obětovat Palounka a ochránit sebe.
    Nejen potrefené husy se ozvaly. I ti, kteří jsou v systému lapeni a kterým
    ubližuje, se odvážili promluvit. Úředníci z radnice mi píší, jak hned den po
    vydání začal tvrdý teror ze strany starosty a tajemníka a pátrání po tom,
    kdo se mnou mluvil. Na rozdíl od starosty Horálka, tajemníka Dudry, Palounka
    a zbytku povedené komunální chobotnice si nepřejí, aby věc zapadla a nic se
    nedělo.

Tímto všem vzkazuji - ať nemusím odpovídat na dopisy jednotlivě (na ty
    povzbudivé i na ty výhružné), že článek Politika s.r.o. v Reflexu č. 18 byl
    jen jedním ze série. A nepůjde jen o Prahu 4. Jak je z organizace systému
    propojení politiky se získáváním peněz a obohacováním se zřejmé, nejde o
    výjimečnou izolovanou situaci na Praze 4. Jde o celorepublikový systém,
    jehož chapadla jsou pevně napojena na nejvyšší patra naší politiky a
    byznysu. Naštěstí je již chobotnice tak nenažraná, že se proti ní začínají
    obracet i lidé, kteří jí doposud sloužili. Nic si nenalhávejme, nechodí za
    mnou z občanské uvědomělosti, ale čistě proto, že jsou naštvaní. A spolu s
    nimi a jejich svědectvími se na světlo dostávají i dokumenty. A ty nekončí
    na stole jen u mě, ale také u mých kolegů z jiných médií - ti mi volají
    právě s tím, že můj článek přiměl jejich zdroje promluvit beze strachu, že
    budou odhaleni.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Blíží se komunální volby, tak aby to nezapadlo. Volte a volte dobře. A nezapomeňte, že komunální volby jsou jiné než ty velké, nejde v nich o daně, zahraniční politiku, reformu důchodů...

Dlouhé, leč poučné.

POLITIKA S. R.O. Reflex ADÉLA KNAPOVÁ

Rychle a pokud možno bez složitého úsilí a rizika přijít k velkým penězům jde
    velmi snadno - stačí vstoupit do komunální politiky. Namísto veřejné služby se
    politika od úrovně větších měst až po Prahu stala ZLATÝM DOLEM.
    PRAHA JE RÁJ, KTERÝ VYSÁVAJÍ NENASYTNÉ MÍSTNÍ CHOBOTNICE

SPOJENÍ POLITIKY SE SVĚTEM BYZNYSU sice všechny parlamentní strany veřejně
    kritizují, realita je však i díky děravé legislativě opačná.
    Síť houstne, vázne v ní více peněz a praktiky jsou stále drsnější.
    Není však spravedlivé, že se spojení byznysu a politiky neustále demonstruje jen
    na pražském magistrátě, tedy "Velké Praze" - v tom má primátor Bém pravdu.
    Ukázkou funkční sítě vztahů vedoucích z radnice a připomínající množstvím
    chapadel a stylem jednání mafi ánskou chobotnici může být také pražská část s
    číslem 4. V tomto největším pražském obvodě se právě hraje o stamiliónové částky, jež se
    ve jménu veřejného blaha poněkud neprůhledně rozpouštějí do soukromých kapes.

PŘÍKLADY TÁHNOU

Vzpomínáte na slavné stěhování pražského magistrátu do Škodova paláce v
    Jungmannově ulici? Členové rady magistrátu tehdy schválili, že si pro své účely
    palác pronajmou za čtyři miliardy korun, místo toho, aby si ho magistrát za
    řádově nižší sumu koupil.
    Dosti podobnou fintu nyní zkonstruovali tři lidé na Praze 4 - starosta Horálek
    spolu s věrným tajemníkem Dudrou a dobrým přítelem, předsedou oblastního
    sdružení ODS na Spořilově Palounkem, kteří našli na území jimi spravovaném
    zlatý důl v podobě polikliniky Budějovická.
    Tu koupila spolu s dalšími akvizicemi ve zdravotnictví firma Medicon, v jejímž
    čele stojí přítel šéfa ČEZ Čmejla a jednatel Kliment. Ten je navíc aktivní v
    několika desítkách firem, z nichž mnohé mimo jiné více než výhodně odkupují od
    Prahy 4 nemovitosti.
    A k čemu jinému se poliklinika plná lékařů a pacientů hodí lépe než k
    administrativnímu účelu, že? Ideálně za nájem bratru 40 miliónů ročně na dobu 35
    let. Co na tom, že ani ne 300 metrů poblíž byla pár měsíců před vypsáním
    "výběrového řízení" ohledně polikliniky Budějovická dostavěna nová
    administrativní budova, požadavkům radnice plně vyhovující a na prodej za
    necelých 800 miliónů. Proč mít levněji vlastní majetek, když můžete být v nájmu
    a platit mnohem víc, zvlášť když se nikdo nikdy nedopátrá toho, v čí kapse
    několik stovek miliónů vyhozených z okna reálně skončí.
    Celou akci provází téměř dojemná propaganda, kterak se vše děje ku prospěchu
    občanů (budou mít své úředníky na jednom místě u metra), lékařů (dostanou nové
    ordinace) i pacientů (v nových čekárnách se jim bude víc líbit).
    Je těžké dopátrat se, v čí hlavě se miliónonosný nápad zrodil, podle zasvěcených
    u Palounka, podle jiných u Čmejly. Faktem však zůstává, že radnice Prahy 4 se
    dohodla, smlouva o smlouvě budoucí už je podepsána a v nejbližších týdnech by
    měl starosta signovat i smlouvu o nájmu.

KDO JE PALOUNEK?

"Samozřejmě že se úplně přestali bát. Škodův palác Bémovi prošel, proč by
    nemohla projít poliklinika Budějovická," říká jeden ze zakládajících členů
    pražské ODS a stále ještě její aktivní činitel, jenž je jen dalším z těch, kteří
    uvažují o odchodu ze strany. Přesto se všichni bojí zveřejnit svá jména. Každý
    potvrzuje, že se minimálně jednou setkal ze strany pana Palounka s výhrůžkami.
    Jméno Ondřej Palounek je členům pražské ODS dobře známé. Podobně jako Tomáš
    Hrdlička na Praze 10 (a i na magistrátu) je Palounek šedou eminencí čtyřky. Je
    k vidění téměř na každé akci pražské ODS a díky svému stylu, extravagantnímu
    chování a oblékání je nepřehlédnutelný. Oba spolu ovšem čile spolupracují -
    Hrdličkův projekt na vyvedení obecního majetku do akciové společnosti na Praze
    10 (viz Refl ex 45/09) se uchytil i v Nuslích pod názvem 4 majetková.
    "Palounek? Pamatuji si, že s ním Bém nikdy nechtěl mít nic společného. Vždyť
    ten člověk seděl několikrát ve vězení," hovoří o svém stranickém kolegovi další
    člen pražské ODS. Má pravdu, Ondřej Palounek sice zažádal o výmaz trestů z
    rejstříku, jejž má dnes tedy čistý, to však nic nemění na faktu, že byl několikrát
    pravomocně odsouzen a tresty za krádeže a majetkovou trestnou činnost si
    odseděl. "Před pěti lety se začaly dít šílené věci, nastoupila nová krev, pro
    kterou je politika jen byznys. A veřejně se k tomu hlásí, jsou na to hrdí.
    Palounek si na těch svých takzvaně náborových dýcháncích zapaluje doutníky
    bankovkami a ukazuje jim, že tak pěkného jaguara, jako má on, můžou za pár let
    řídit taky, když se ho budou držet. Nebudu dál ve straně, kde jsou kriminálníci
    a kde prokazatelně vím, že se zpronevěřují a kradou stamilióny," říká další
    zakládající člen pražské ODS.
    I pro něj je kauza, kdy se vedení Prahy 4 v čele se starostou Horálkem rozhodlo
    namísto koupě nové budovy (neboť stará ani po rekonstrukci skutečně objektivně
    nevyhovuje, úředníci se do ní nevejdou) na 35 let pronajmout dnes nevyhovující
    polikliniku na Budějovické, jež se bude muset celá přestavět, a zaplatit za ni
    téměř dvě miliardy, nepřijatelná.
    Dokumenty z radnice Prahy 4, návrhy smluv a v nich obsažená čísla stejně jako
    developeři a soudní znalec, kteří tyto materiály viděli, potvrzují, že celá akce
    Budějovická je více než nestandardní a nevýhodná pro Prahu 4. Když nic jiného,
    minimálně jde o zneužívání pravomocí a nehospodárnost. "Pokud by se policii
    podařilo dohledat všechny finanční toky i na neofi ciální účty všech
    zúčastněných, zcela jistě by zjistili, kolik lidí se z toho načerno živí. A
    nejen na radnici a v kruzích kolem radnice, ale i v Mediconu," vytahuje složky
    s materiály zklamaný člen ODS, jenž doufá, že odkrytí alespoň několika podvodů
    přinutí občanské demokraty, aby se vnitřně skutečně pročistili.

MY SOBĚ

"Nusle sobě" je vytesáno v kameni nad vstupními dveřmi historické budovy
    radnice městské části Praha 4. Tato část městského úřadu prošla nedávno nákladnou
    rekonstrukcí a dnes může stylem a kvalitou vybavení směle konkurovat nejdražším
    pražským hotelům. U velkého stolu v předpokoji starosty sedí čtyři sekretářky,
    dívají se společně na příchozího, jenž pozdraví, a baví se tím, že vyčkávají,
    na kterou z nich se obrátí. Po pár vteřinách trapného ticha se k vysokému stropu
    nese otázka, zda je možné mluvit se starostou Horálkem.
    "Není tady." "Mám tedy přijít později?" "Ne, on je pryč." "Mám přijít zítra?"
    "Ne, má dovolenou. Myslím, že až do příštího úterka."
    "Ale já jsem minulý týden tady s vámi telefonicky hovořila a měla jsem přijít
    za panem starostou tento týden." "Rozhodl se narychlo." "Zastupuje ho někdo?"
    Bingo. Pan místostarosta Petr Staník. Audience je skončena.
    Předpokoj a kancelář Petra Staníka jsou sice prostorově stejné, ale křišťálu a
    aranžmá je tady méně, respektive žádné.
    "Á, poliklinika Budějovická," říká místostarosta Staník a je vidět, že váhá,
    jak má odpovědět. "Já vám k tomu nic říct nemůžu," sdělí po chvilce. Ale podle ofi
    ciálních informací spadá majetek a jeho správa pod něj. "To máte pravdu, ale
    pan starosta s panem tajemníkem si to vzali osobně na starost," krčí rameny.
    K tajemníku Dudrovi se musí ještě níž.

DVOUMILIARDOVÉ MLČENÍ

Atmosféra na chodbě před jeho kanceláří připomíná předpokoj magistrátního
    radního Langmajera - byznysmeni ve značkových džínech s vyšitými logy na
    zadnici, velké značky na svetrech, opálení a urputné telefonování. Sám tajemník
    je oblečen stejně neformálně a srší vtipem - až do chvíle, kdy se dozví důvod
    mé návštěvy. V tom okamžiku jako by potemněla i jeho monstrózní plochá televize
    přes polovinu zdi.
    "Já vám k tomu nic neřeknu.
    Proč jste nešla za tiskovou mluvčí?"
    "Protože projekt stěhování do polikliniky Budějovická máte s panem starostou
    pod palcem vy. A do médií jste se k tomu vyjadřoval." "Ale nic vám k tomu neřeknu."
    "A k tomu, že jste byl dříve na radnici Prahy 5? Tam jste úzce pracoval s panem
    Jančíkem. Přece není běžné takhle přecházet z jedné radnice na druhou. Proč
    jste tady?"
    "Právě proto. Když máte takového šéfa, jako je Jančík," zvedá oči ještě dnes
    hrůzou ke stropu a vede mě k tiskové mluvčí. Cestou vysvětluje, že prošel
    řádným výběrovým řízením. Nezmíní, že nesplnil ofi ciální požadavky mimo jiné na
    vzdělání a že mu byly uděleny výjimky. Nemůže jeho post na Praze 4 souviset s
    jeho známostí s Ondřejem Palounkem?
    "To jste mě teď rozesmála. Kde jste to jméno vzala? Palounek ..." "Nechcete mi
    říct, že ho neznáte." "Já vám neříkám vůbec nic." Po jeho odchodu se nebohá
    tisková mluvčí Žaneta Pilařová snaží, seč může. Ale kromě konstatování, že
    výběr Mediconu vzešel z výběrového řízení a že určitě je nějaký důvod, proč radnice
    nekoupila objekt nový a vyhovující za méně peněz, jen ona neví jaký, nic neví.
    "A víte vůbec, že pan Palounek, který je blízkým spolupracovníkem pana
    starosty, byl trestaný? A že řidič pana starosty je jeho známým právě z té doby?"
    "Nevím. Nic." Ondřej Palounek ofi ciálně na radnici Prahy 4 nijak vázán není. Je předsedou
    oblastního sdružení Spořilov a člen oblastní rady ODS Prahy 4. Přesto mi dvě úřednice, jež
    náhodně zastavuji na chodbách s tím, že ho hledám, neváhají sdělit, že nejspíš
    bude u starosty. Ale nejlepší je prý podívat se před budovu, jestli tam parkuje
    jaguar. Starosta Horálek je člen sdružení ODS Spořilov a předseda oblastního sdružení
    ODS. Jeho tajemník Lanny Dudra je pak člen spořilovského sdružení, kterému
    Palounek šéfuje, a podle slov jeho bývalých kolegů na Praze 5 je také velmi
    schopný v záležitostech, jež nesnesou přímé světlo a ofi ciální jednání.

NEDOTKNUTELNÍ HLAVONOŽCI

Když pak jeden ze zastupitelů Prahy 4 zavzpomíná na okamžik, kdy byl přítomen
    tomu, jak Palounek přikazoval Horálkovi na chodbě radnice, co přesně má dělat,
    a přidá se k tomu fakt, že starostu Horálka hlídá a vozí jako řidič a ochranka v
    jednom dlouholetý Palounkův přítel z dávných, divokých dob, začíná být systém
    čitelný.
    Stejně tak je jasné, proč je téměř nemožné podobné účelové sítě napadnout a
    rozbít. Musel by promluvit někdo zevnitř, vynést materiály, než budou zničeny,
    a musel by být smířen s tím, že už si nikde ani neškrtne.
    I v případě polikliniky Budějovická je nepravděpodobné, že bude někdo odsouzen.
    Všichni, kteří byli ochotni o podvodech na Praze 4 hovořit, tak učinili až
    poté, co jsme jim slíbili, že jejich totožnost nebude odhalena. Po právní stránce
    jsou smlouvy v pořádku - už od prvopočátku se v nich totiž operuje s čísly o několik
    řádů nadsazenými, a tak jsou výsledné sumy matematicky odpovídající. Vzhledem k
    platným zákonům není možné dohledat majitele všech zúčastněných firem a ti,
    kteří by mohli navést vyšetřovatele na konkrétní stopu a svědčit, mají strach.
    Navíc chobotnička z Prahy 4 je svými chapadýlky přisátá i v dalších pražských
    částech a ty ji nenechají padnout - vždyť i ony mají zase na oplátku svá
    chapadla na čtyřce. A tak vede propletenec vazeb ze čtyřky na desítku například
    k Hrdličkovi (ano, ten, který se chlubí, že dokázal v listopadu sehnat hlasy
    pro Béma a ten se díky němu a Jančíkovi z Prahy 5 stal znovu předsedou pražské
    ODS)a také na pětku ke starostovi Jančíkovi (má na Praze 4 několik velmi výhodných
    pronájmů budov), jenž o sobě tvrdí, že je rovný a čestný chlap a žádné
    nepravosti nikdy nepáchal (viz rozhovor).
    Hlavní chapadlo pak mají chobotničky namířené ven z komunální politiky k
    významným českým podnikatelům a jejich firmám. V Praze a Ostravě (kde jsou
    chobotnice pro změnu oranžové, neboť je ovládá ČSSD) mají tito hlavonožci v
    obzvláštní oblibě developery a podnikatele v energiích. Stejně jako skutečné
    chobotnice pak i tyhle vypouštějí v případě ohrožení - například když se položí
    přímé otázky na spojení se světem podnikání - hustou mlhu, plnou výmluv a
    dotčených ohrazení. Jen velmi výjimečně se komunální politik hlásí ke svým
    podnikatelským aktivitám a k tomu, že je v nich úspěšný.
    V Praze tak činí radní Langmajer a starosta Jančík: ano, podniká, ano, je
    úspěšný, protože je nejlepší možný manažer a vždy dosáhne svého cíle. V
    podnikání i politice. Střet zájmů v tom však nevidí ani oni a jsou uraženi byť
    jen podezřením.
    Koneckonců, systém funguje, takže policie jim nikdy nic nedokázala.

PRAVIDLA MOCI

Většina politiků postupně přestává vnímat realitu běžných občanů a žijí ve svém
    světě, kde jsou hranice morálky a etiky výrazně posunuty. Proč je tomu tak a že
    se jedná o přirozený proces, vysvětluje PETR HOUDEK z katedry institucionální
    ekonomie a z Laboratoře experimentální ekonomie národohospodářské fakulty VŠE.
    Proč politikové ztrácejí po určité době schopnost vnímat realitu? Jak se dá
    definovat závislost na moci?
    Nizozemský psycholog Joris Lammers nedávno uspořádal experiment, v němž členové
    jedné skupiny měli zavzpomínat na situaci, v níž měli moc nad chováním druhých,
    subjekty v druhé skupině naopak přemýšlely nad událostí, ve které neměly moc
    žádnou. Nato všichni hráli loterii, v níž bylo snadné podvádět. Zároveň na
    jakési morální škále hodnotili, jak eticky odpudivý je podvod. Výsledky byly
    jednoznačné, nejvíce podváděli ti, kteří vzpomínali na zakoušení moci. Úžasně u
    nich narostl rozdíl mezi tím, co kázali, a jak jednali. Bylo tak dokázáno, že
    moc u lidí způsobí, že jsou přísnější k porušování norem u druhých, k sobě jsou
    však mnohem, mnohem shovívavější. Tato rázná negativní změna chování u politiků
    bývá označována za syndrom arogance moci a některými psychiatry interpretována
    jako získaná porucha osobnosti. U postižených jedinců se vyvine hypertrofované
    sebevědomí, začnou pohrdat ostatními lidmi, jejich zájmy a argumenty.
    Dá se nějak vysledovat či určit bod zlomu?
    Zlom lze identifikovat v bodě, kdy politik vůbec nezmění své vystupování ani po
    veřejném odsouzení svého chování. Většina z nás na nesouhlas druhých poměrně
    rychle a intenzívně reaguje, mnozí pocitem viny, studu, někteří vzdorem.
    Nebezpečně opojení mocí reagují zásadně jen nezájmem, a především pak útokem.
    Je dokonce i experimentálně ověřeno, že s klesajícím stupněm kompetentnosti roste
    u vedoucích pracovníků úroveň přímé agresivity nebo nepřímého intrikářství.
    Ačkoliv lidé jsou velmi různorodí, existuje poměrně vysoká pravděpodobnost, že
    politik reagující na kritiku zlostně a hledající "viníky" či "síly v pozadí",
    místo aby usiloval o nápravu či řešení, překročil práh, za nímž již svůj
    morální kompas ztratil.
    Je moc skutečně tak silným faktorem, že dokáže i slušného člověka přetavit v
    pravý opak?
    Zisk moci transformuje vzorce chování lidí. Na případě mužů je dokázáno, že s
    postupem v sociální hierarchii u nich roste hladina testosteronu, pohlavního
    hormonu.
    Ten je patrně odpovědný za vyšší ochotu podstupovat riziko a nebojácnost při
    čelení nejistotě, což jsou vlastnosti usnadňující vedení. Ovšem při chronicky
    vysokých hladinách testosteronu se muži stávají impulsívní, mají sklon k
    hazardnímu a arogantnímu chování. Mocní mají tedy nejen pocit, že riziko
    potrestání jejich nemorálního chování je nicotné, zároveň i intuitivně cítí, že
    jejich výjimečné postavení je opravňuje stát nad ostatními lidmi a jejich
    normami slušného chování.
    HVJ3R
    HVJ3R --- ---
    ZUZIPA: My prezili mesic ve Vietnamu z 90% mistni stravy relativne bez problemu...
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    KETHAMINA: To je samo pravda;) Taky se tam řídíme tim, že když tam sami jedí tak to přece nemůže být nic špatného - a jak jsem psala nikdy nám nic nebylo;)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    FTN: pracuju v 6.patře hlavní budovy - mám přehled o všem kolem a ještě luxusní výhled :)

ZUZIPA: zvěřina taky musí bejt trochu nahnilá. a málo pokrmů se neupravuje vařením nebo opékáním na ohni - tím bakterky zničíš. A vzhledem ke spotřebě uvnitř Sapy samotné bych spíš měla obavu z rádoby čínských bister, než domorodých kde ani nemluví česky.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    KETHAMINA: No atmošku to určo má, ale nějak nemam důvěru co se hygieny týče (i když musím říct, že nám nikdy nic nebylo;))
    FTN
    FTN --- ---
    KETHAMINA: koukám že máš přehled... já bydlím ve starý písnici, takže jen projíždím 113kou... :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    FTN: ale sešlo se jich jen 50 - chvíli povídali něco do amplionu ap ak to zatáhli do nějaké hospody.

den potom byla zajímavější akce se závitky - mňam.
    FTN
    FTN --- ---
    KETHAMINA: Aha :-)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    FTN: to jsi prošvihl, byla 12.5. minulý týden.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam