HUSOKACHNA: trochu to převracíš.
Nemyslím si, že jsou všichni politici nečestní.
Jen nevěřím na ušlechtilé rytíře typu Lancelot, kteří přijedou a potrestají padouchy, aniž by z toho něco sami pro sebe měli. Konec konců - i ten Lancelot z toho nakonec něco měl, že...
Osobně mi nevadí, když politici sledují své vlastní zájmy. Dokonce mi nevadí, když sledujou ještě ty osobnější vlastní zájmy, než možnost jízdy Prahou na kole. Otázkou je, jakým způsobem tyto osboní zájmy sledují. A co z toho plyne nakonec pro občana. Tohle je takový ideální pohled, jak to nastiňuješ. Akorát že to není v praxi tak jednoduché. Tvůj osobní zájem nesdílí a nebudou sdílet všichni občané. Řada občanů nemá ráda psi a ani kola v parku. V jejich očích to nakonec bude jen tvůj osobní zájem. Nikoli jejich. Kvůli nim budeš muset dojít ke kompromisům a ústupkům, které se zas nebudou líbit tvým voličům.
SZ beru jako celek, nikoli na komunální úrovni. Nelíbí se mi lídři strany, nelíbí se mi jejich program. Na komunální úrovni není moc co hodnotit, moc toho nepředvedli. To je ale doufám v pořádku a na takový pohled mám snad - znovu doufám - i z pohledu zelených nárok :)