• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jsem byla tenhle týden poprvé v Kolkovně. Dobře tam vařej a je to příjemnej podnik. I když patří mezi ty trošku dražší.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    MIDORI: nechápu, co se ti na tom nezdá. Ty si nepůjčuješ normálně balíky peněz v autě od cizích lidí? :-)
    CODE
    CODE --- ---
    no jo no ... Brno. Jiny kraj, jiny mrav ,-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Sice se to netyka Prahy 4, ale i tak si myslim, ze se to k diskuzi momentlane hodi.
    Jojo, to jsou holt ty osobni zajmy :) a tohle je jeden z mnoha dalsich "osobnich zajmu", o kterych se asi nikdy nedozvime, ale ktere se jiste dejou..vsude

Místostarostka byla natočena při přebírání balíku peněz. Tvrdí, že šlo o půjčku – Novinky.cz
    Místostarostka byla natočena při přebírání balíku peněz. Tvrdí, že šlo o půjčku – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/domaci/215180-mistostarostka-byla-natocena-pri-prebirani-baliku-penez-tvrdi-ze-slo-o-pujcku.html
    FTN
    FTN --- ---
    TANAIS: Ten prostřední odstavec to dle mého dobře vystihuje. Můj osobní zájem třeba je, že bych si rád šel odpoledne lehnout na trávu do parku s učením nebo s knížkou - tj. nechci aby tam s**l nějakej čokl, že? Ale zase chápu, že jsou jedinci, kterým je to fuk. Takže ležím na zahradě, ale nezlobte se, budu-li volit někoho, kdo si do programu napíše 'stop pos***ým parkům'. :-)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Nicméně, já si ráda počkám, až dojde na vaše slova a sz na čtyřce všechno uspořádá a bude pozitivně ovlivňovat mocenské toky a toky peněz v souladu se zájmy občanů :)Pokud to půjde takovým způsobem, mile ráda svůj názor na sz přehodnotím.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HUSOKACHNA: trochu to převracíš.
    Nemyslím si, že jsou všichni politici nečestní.
    Jen nevěřím na ušlechtilé rytíře typu Lancelot, kteří přijedou a potrestají padouchy, aniž by z toho něco sami pro sebe měli. Konec konců - i ten Lancelot z toho nakonec něco měl, že...

Osobně mi nevadí, když politici sledují své vlastní zájmy. Dokonce mi nevadí, když sledujou ještě ty osobnější vlastní zájmy, než možnost jízdy Prahou na kole. Otázkou je, jakým způsobem tyto osboní zájmy sledují. A co z toho plyne nakonec pro občana. Tohle je takový ideální pohled, jak to nastiňuješ. Akorát že to není v praxi tak jednoduché. Tvůj osobní zájem nesdílí a nebudou sdílet všichni občané. Řada občanů nemá ráda psi a ani kola v parku. V jejich očích to nakonec bude jen tvůj osobní zájem. Nikoli jejich. Kvůli nim budeš muset dojít ke kompromisům a ústupkům, které se zas nebudou líbit tvým voličům.

SZ beru jako celek, nikoli na komunální úrovni. Nelíbí se mi lídři strany, nelíbí se mi jejich program. Na komunální úrovni není moc co hodnotit, moc toho nepředvedli. To je ale doufám v pořádku a na takový pohled mám snad - znovu doufám - i z pohledu zelených nárok :)
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    Přijde mi jako naprosto relevantní probírat v diskuzi o PRAZE 4 komunální volby na Praze 4. Jestli to tak někomu nepřipadá, tak je to spíš jeho věc, že hodlá ignorovat politiku a nezajímat se o veřejný prostor, ve kterém se denně pohybuje...

KOERHE: že sz spasí svět je jasná věc, to tu nemusíme probírat.)

TANAIS: Demokratičtí politici jsou obrazem společnosti, která jim dala moc. Že ti připadají všichni nečestní, bude asi nějaká tvoje osobní zkušenost, která se nedá generalizovat. Když v tomto ohledu čestnosti nevnímáš SZ zrovna dobře, tak máš napsat proč (nejlépe na komunální úrovni na Praze 4) - to je ostatně to, co jsem ti psal. Vyprodukovala si tady další dojmologii o tom, že všichni politici sledují osobní zájmy - ano, oni sledují, proto taky člověk vstupuje do strany...například: můj osobní zájem je, abych mohl jezdit po Praze na kole, abych si mohl na parku na půlce v klidu projít se psem, aniž bych se musel dívat na nakej hnusnej vysokej proderavelej barák, kde nikdo nebydlí: když vstoupim do strany, stává se z tohoto mého osobní zájmu zájem veřejný a já, pokud budu někdy zvolen, budu zastupovat názor a zájem lidí, kteří mi dají hlas...
    KOERHE
    KOERHE --- ---
    Kdo by řek že na nyxu se bude řešit politika. Ale od strany zelených se to dá čekat. :) Je povolena diskuze i o jiných politických stranách nebo se tady může probíhat pouze jak je SZ skvělá a jak spasí svět? :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    Jinak - v záhlaví je přímo "Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany", o politice ani slovo :)
    Fakt to může jít někomu na nervy.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAGA: já neříkám, že nic nemá smysl. Kdybych si to myslela, tak bych nemohla žít s chlapem, se kterym žiju.
    Jen jsem zase alergická na řeči o rytířích a spasitelích v podobě politické strany, která ještě nedostala příležitost... víš, jak to myslim?
    Já nevím, proč a kdy dostala Iva Kotvová padáka. Ale mám zkušenost, jak je těžký prosadit doboru věc, když se občani šprajcnou proto, že by to znamenalo změnu v jejich životě. Já jsem opatrná na soudy tohoto typu. Nevím o tom nic, čili na to nemám názor. Nicméně to, že se neudržela, nemusí nutně znamenat to, že to bylo proto, že byla čestná a dělala všechno dobře.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    TANAIS: 4, o jednoho jsme přišli. Víš, já tyhle řeči dost nesnáším. Všichni jsou svině, všichni jsou v zásadě stejní, takže nic nemá smysl, všechno je jedno a nic se nikdy nezmění. Prdlajs!
    Iva Kotvová v minulém volebním období za práci na územním plánu (tj. zachování hřišť, zeleně a zdravotnických zařízení) dostala padáka z místa uvolněné zastupitelky. Můžeš jí přijít říct do očí, že to udělala pro svůj prospěch. Rád vás seznámím.

OT to není, řešíme to, co do nějaké míry ovlivňuje jak bude Praha 4 vypadat. V klubu o Praze 4 mi nepřipadá, že by to bylo mimo téma.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    a končím s ot, omlouvám se všem, které to nezajímalo :)
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    HUSOKACHNA: směšuješ dvě věci, a sice to, že nevolím zelené, což je věc osobního přístupu a to, že si myslím, že čestní rytíři v politice jaksi neexistují. Alespoň historie nikdy neukázala, že ano. Ani ta naše polistopadová ne. Prostě neznám případ politické strany, která by čestně a bez prosazování zájmů jednotlivců, bojovala proti stávajícímu mocenskému uskupení. Vždycky nakonec dojde na osobní zájmy. Je jen otázkou, u koho víc a u koho míň. Osobně ovšem v tomto ohledu nevnímám sz zrovna pozitivně. Samozřejmě, hodnotím subjektivně a v obecném pohledu na sz.

SHAGA: poučovat tě nechci. To, že se aktivně podílíš na věcech, které se ti nelíbí, je bez nadsázky uznáníhodné. To dělá ostatně málo kdo. Nicméně, můj názor na to, že si nemyslím, že pět zastupitelů ze ZS bude jednat čestně a že bude pracovat pouze v zájmu spoluobčanů a nikoli v zájmu svém. Při nejlepším to bývá kombinace obého. To je má zkušenost. Třeba jsem se ale spletla a budou se dít zázraky. A to teprve uvidim! :)
    HUSOKACHNA
    HUSOKACHNA --- ---
    TANAIS: možná by to chtělo nějaké rozumné argumenty. vcházet do diskuze s tím, že je to humorné, a to proto, že zastupitelé jsou taky jenom lidi, a lidi obecně jsou nečestní ...to je trochu wtf. jaký je teda pro tebe důvod nevolit SZ?
    CODE
    CODE --- ---
    Zahradkáři Kersku! ... aneb Praha 4 mezi Pankracem a Budejarnou :o)

SHAGA
    SHAGA --- ---
    TANAIS: Jakože jsme zastupitele ještě neměli, nebo jakože jsme ještě na prasárny typu změn územního plánu neupozorňovali (osobně jsem na kavčích horách sbíral podpisy pro podání námitky k projednání na velkém zastupitelstvu) nebo jakože jak? Pouč mě, neznalého, ó tajemná zkušenější.
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAGA: vrátíme se k tý debatě, až se ukáže, jak to opravdu funguje, jo? Takhle se bavíme o něčem, co jsi ještě nezažil.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    TANAIS: Myšleno naše zastupitele. Paní je snad Štěpánková nebo Bendlová?
    TANAIS
    TANAIS --- ---
    SHAGA: ty znáš osobně mýho muže? :) Panečku, že se mi nezmínil :)

MIDORI: těžký... vybrat si kdekoli.. Jenomže nevolit taky neni řešení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam