• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    WRF: u nás na Jezerce vidím vymlácená okénka (zvláště škodovek) až nepříjemně často…
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    WRF: Mě zatim ne, parkuju většinou v garáži...ale sousedovi ukradli 13krát (slovy třináctkrát) navigaci v superbu a ještě několikrát xenony!!!

Plus v bedně byla i ta seriózní reportáž, jak nějakýmu nebožákovi v podolí ukradli za týden dvakrát kapotu z fábie. Bylo to někde v okolí Pujmanové...
    WRF
    WRF --- ---
    Mozna Vam to bude pripadat zvlastni dotaz, ale : kolikrat se ve vasem okoli ztratily za posledni rok registracni znacky/nahradni dily (kusy aut)? (ano, zacinam mit nasi casti/ulice P4 celkem plne zuby...)
    BULHI
    BULHI --- ---
    no tak obvykle to plati firma pro lidi, co maj sluzebni auta a zbytek ma smulu :)
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    tady hezkej článek (potěšilo mě, že píše i o Krnkovi a jeho tramvaji a nabíjení zezadu :)
    Praha neznámá: Zelená Liška
    http://prahaneznama.blogspot.cz/2014/01/zelena-liska.html?spref=fb

CZTIBA: podzemní garáže stojí prachy, a pronajímaj si je většinou největší borci co dělaj přes 100k měsíčně, protože dávat cca 2-5 knedlíků za stání v práci je dost
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    KORKMAZ: No hlavne ta zelena cara mi prijde totalne na hlavu. K tomu poctu lidi, to si netroufnu odhadnout. Tezko posoudit, jak dobre je prazska vyhlaska upravujici pozadavky na vystavbu nastavena. Kdyby byl nekdo hnidopich, muze si to nastudovat - cl.10. http://www.domika.cz/builder/legislativa/26%20HMP.pdf
    CARNAQE: jo, tak to je taky mozny :-) Je fakt, ze kdykoliv jsem nejakou z tehle budov navstivil skrze parkoviste, krom centraly skansky teda, tak to tam zelo prazdnotou :-)
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    CZTIBA: U tech parkovist pod Officema jde podle mne i o to, ze kdyz si tam nekdo pronajme kancly, tak ho ale nikdo nenuti si pronajmout i ty mista na parkovani pod nima. Takze urednik parkuje venku a misto uvnitr zeje prazdnotou.

KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    CZTIBA: No ale imho je lehce naivní si myslet, že podzemní parkoviště dle projektu nové budovy pojme auta všech zaměstnanců, kteří by chtěli dojíždět do práce autem. Takže budou logicky hledat místa v okolní residentní zástavbě.

Ta "nizkoemisní" zona v centru, o které jsem ráno slyšel v bedně mě totálně vytáčí. Je to kopie německého modelu (to že ničemu nepomohl nechme teď stranou), jen ty dementi na krajskym výboru budou dávat 8 hrané nálepky místo kulatých v německu. Takže hromada lidí co už má ty německý nálepky si bude muset koupit stejný, ale jiného tvaru pro česko. Fakt nechápu, proč se tupě snažíme věci převzít z německa a myslet si, že to dokážeme zlepšit. Tamdem idiotů hudeček a brabec se zase blejsknul....blahopřeji
    CZTIBA
    CZTIBA --- ---
    To parkovani vymyslel teda nejakej jouda opet, co se na urade nudil. 4 barvicky, boze.. system jak je ted, mi prijde ok..
    Co se tyce kancelari na pankraci - tak kazda nova budova musi pred tim, nez dostane stavebni povoleni prokazat, ze ma i dostatecnej pocet stani, ktery se navrhuji dnes prevazne v podzemi.. Takze to, ze se pankrac zasere novejma budovama, je jen dobre, vznikne vic stani pro kancl krysy.. Nez zony, by mi prislo vhodnejsi udelat pro prespolnaky mimo prahu proste odstavny nekolikapatrovy parkoviste a vyslo by to mozna i levnejc, nez nakupy tisicu automatu a placeni skupiny dalsich mestasku - trollu prudicu. Nebo by se mi libil model zpoplatneni prujezdu centrem atd. Ale delat 4 zony mi prijde, jak pro deti ve skolce...
    LEELLOO
    LEELLOO --- ---
    KORKMAZ: Jedna je v DBK, ale jak je to tam s vyberem knofliku netusim.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Výstavba metra D může začít za dva roky, se strojvůdci se nepočítá - iDNES.cz
    http://praha.idnes.cz/...razit-za-dva-roky-fj7-/praha-zpravy.aspx?c=A140624_2076698_praha-zpravy_bur
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    BULHI: Ty obědový menu jsem celkem fajn, ale občas jsou studený. Ale maj ta rum za 17 vočí, takže neni co řešit...:-D
    SYPH1
    SYPH1 --- ---
    Městská část Praha 4 vyhlašuje anketu, v níž občané rozhodnou o novém názvu současného parku Družby na Pankráci.

Přicházíme se 3 návrhy, čtvrtý název parku můžete navrhnout i Vy:

1 Park na Pankráci
    2 Park Na Děkance
    3 Park u Kavčích hor
    4 Váš návrh

Své návrhy zasílejte nejpozději do 15. srpna 2014 na email: david.polak@praha4.cz, nebo poštou na adresu: Úřad městské části Praha, David Polák, tajemník komise Místní agenda 21, Antala Staška 2059/80b, 140 46 Praha 4, nebo písemně odevzdejte v informačních kancelářích městské části Praha 4.

se divim že tam nedali ten jejich rektální park pankrác, já to jejich přejmenování nechápu, přitom tomu všichni řikaj na půlce

ad Pokrok, tam hlavně stojí za zmínku na jaře jsem tam viděl Vilém II. z Jinců, tak poté co sem byl v tom rodinném pivovaru tak rozhodně doporučuju
    BULHI
    BULHI --- ---
    KORKMAZ: no makam tedka nove naproti, ale byl jsem tam zatim jen jednou na obede.. celkem klasika, sezrat se to dalo :-) a maj tocenej birell, coz je najs
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    CARNAQE: Však v závorce říkám, že bych spíš řekl že to praha nedělá a nenavrhuje dobře. Já na tyhle věci nejsem expert, někdo mi poposival vídeňskej systém, kterej má fungovat snad docela dobře, ale co já vím.

Jinak vše při starým, jak člověk stárne, nový věci nepřibejvaj.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Může mi prosím někdo doporučit dobrou galanterii v okolí pankáče, budějické, strže....alternativně pak synkáč??? Potřebuji pěkný výběr knoflíků. Co taková ta opravna obuvi v sezimovce, nemají tam taky tento sortiment? Díky

Jinak chodíte někdo do hospody Pokrok v Tilschové ulici? Včera jsem tam byl prvně večer a bylo tam celkem hodně lidí a příjemná atmosféra. Navíc jsem koukal, že docela dost lidí si tam dávalo tatarák a pak palačinky :-D
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    SHAGA:
    At mudruju jak mudruju, to co se chysta ted, je pro mne jako rezidenta nevhodny. Pro mne jako obcana Prahy, ktery auto po Praze pouziva minimalne (jsem spis cyklista), ale nekdy neni zbyti, taky nevhodny. Pro prespolni, taky na hovno.
    Ja si kladu zakladni otazku: Qui bono?
    Policajtum potazmo kase mesta, nabizi se odpoved.
    A z toho, jak znamo, nam nekapne stejne nic.
    (A to je namet na dalsi dlouhou diskuzi, jelikoz jsem ted videl Horalka u nas v hospode a nebejt pomerne slusne vychovanej, rad bych mu to tam vsechno rekl, ale ponevads jsem dost temperamentni clovek, neobeslo by se to bez dost jadrne okorenenejch imperativ a pak bych se za sebe musel stydet.)

A jinak je co novyho?
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    Tak nějakej systém parkování maj ve všech městech, prostě místo není nafukovací a když je tolik aut kolik je, nějak se to regulovat musí. Otázka je, jestli to praha dělá dobře (řek bych spíš, že ne) a jak to dělat jinak. Za sebe to mám jako rezident prahy 1 jednoduchý, prostě chci ochranu před lidma, co si vozej prdele až do centra. Jiný části maj zas přespolní u metra, všichni chtěj mít možnost zaparkovat kde chtěj, když tam někam jedou za zcela pochopitelným a důležitým úkolem, který nesnese odkladu a srovnání s ostatníma, co by na tom samym místě chtěli parkovat taky. Systém tohle vše musí zohlednit a najít nějaký pokud možno globální minimum nasranosti všech plus limitovat absolutní nasranost nějaké menšiny, nelze nikoho obětovat. A včil mudruj.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    CARNAQE: Já to myslel spíš tak, že se zruší ty předražený parkoviště podél ulic Na Pankráci a Budějovická, kde stojí hodina 50 Kč a měsíční pronájem tuším 2300-2600 Kč. A ty místa často vidím poloprázdný....a ty místa co se uvolní tak budou moct využít domácí.
    KOLU
    KOLU --- ---
    o důvod víc z týhle zasraný země emigrovat.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam