• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK:
    vysvětluje Kateřina Racková na portálu Praha Neznámá.
    uvádí Racková.
    vysvětluje Kateřina Racková.
    popisuje dům Racková.

koncim s OT :)
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    Já vím, že už mě nebudete mít rádi, jenomže... ehm...

LKA: Ale tam není o žádným převzetí ani zmínka! Tváří se to jako něco, co napsala přímo ta redaktorka. Žádnej odkaz na původní článek nebo zmínka o tom, že by mohl existovat. Jen odkaz na nabídku placených komentovaných prohlídek, nic víc.
    kde to je spíš o autorských právech?
    Tady je to ale čistě o reklamě.

RUDIE:
    citace tam jsou uvedeny
    odkdy je odkaz na nabídku placených služeb citací?

CABI: Přesně tak.
    Takze novinarina dneska znamena pouze...
    No právě. A to je to, na co si stěžuju, že se PR vydává za novinařinu. Tím "vydává" myslím úmyslné zatajení skutečných autorů textu, ta redaktorka na to ani nehrábla, její podpis pod článkem je falešný a celý to obelhávání má za účel jen a jen vydělat prachy. Jako jasně, co jinýho čekat od Babišovin než komerční žumpu, ale no tak jsem si ulevil, no :-)
    CABI
    CABI --- ---
    Nechci se vam do toho michat, ale zena pracuje v mediich (soukroma medialni agentura) a primo "vytvari" tyhle "novinovy" clanky. Nekdo uvadi na trh novou vec, nebo festival, udalost atd. Ona napise 3 verze clanku, kratkej, stredni, dlouhej a ma medialist na kterej to posila. No a "novinar" sedi v kanclu, denne mu prijde 50 takovejhle PR clanku, a pokud se mu to hodi tak to pouzije. Nebo maj smlouvu s agenturou, ze napr. iDnes musi 1x za mesic zminit ve svem clanku bytecheck.cz.

Takze novinarina dneska znamena pouze si projit inbox, kouka co vydava CTK (protoze ta preklada Reuters a AP) a pokud se mu to libi nebo nestiha, tak neco "prepise".
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    Dufam, ze nebudem moc OUT s dotazom. :) Ale poradíte mi pediatra v okoli synkace kam sa mozem zaregistrovat s miminkom? :) Diky
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: jak píše lka, tohle nemá nic společného s klamavou reklamou. prostě to je prevzatej text, citace tam jsou uvedeny. Praha neznámá o tom ví, na oplátku je tam pozvánka. Maximálně to mohla autorka na začátku uvést rovnou s odkazem, to by mi přišlo autorsky ferovejsi.
    LKA
    LKA --- ---
    KUBIIK: nepletes si klamavou reklamu, která tě/spotřebitele uvádí v omyl, a převzaty článek, kde to je spíš o autorských právech?
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    RUDIE: Jenže každý z těch deseti nových článků o iphone přináší nějaké vlastní pohledy redaktorů a podstatně se liší od propagačních materiálů firmy apple, a ty, co jsou napsané poctivě, se liší i od sebe navzájem. Kdežto tenhle článek je zjevnou otrockou kopií materiálů z prahaneznama.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: klamava reklama je tohle v čem? dívej na online zpravodajskejch webech vyjde kazdej den x clanku postavenejch na tiskovejch zprávách. firma která lidi nějak zajímá ma novinku a tak je o ty novince článek. většinou jde třeba o operátory, automobilky, výrobce telefonu apod. Server ma kliky a firma promo zdarma. Klamavyho na tom není nic. když je novej iPhone píše se na to 10 článků třeba.
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    DRACONIK: To tady opravdu nikdo necítí, jak moc je reklama vydávaná za novinářský článek nefér? Jaký je to podvod?

Zákon na ochranu spotřebitele 634/1992, Příloha č. 1, Klamavé obchodní praktiky, bod j: Obchodní praktiky jsou vždy považovány za klamavé, pokud prodávající využívá redakční prostor ve sdělovacích prostředcích k placené propagaci svého výrobku nebo služby, aniž by spotřebitel mohl z obsahu sdělení, z obrázků nebo zvuků jednoznačně rozpoznat, že se jedná o reklamu.
    RUDIE
    RUDIE --- ---
    KUBIIK: Je to normalne domluvenej clanek. Redktorka si samozrejme usnadnila praci a ma clanek zadarmo, ale je to bezna praxe. Ostatne vetsina clanku v magazinovejch rubrikach jsou jenom prelozeny texty ze zahranicnich webu, tohle se nicim nelisi.)
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    KUBIIK: imho je to reklama prave pro prahu neznamou...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    DRACONIK: Stejně mi to přijde za čárou. Buď je to skrytá reklama nebo neetické vykrádání, ale rozhodně ne novinařina. Ovšem ta prahaneznama.cz je vynikající počin.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    KUBIIK: vsak to prahu neznamou zminujou a zvou na navstiveni akci...
    KUBIIK
    KUBIIK --- ---
    DRACONIK: Btw celej ten "článek" je obšlehnutej z http://www.prahaneznama.cz/praha-4/nusle/mesto-nusle/
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    na idnesu o nas:)
    Pod Nuselským mostem leží Údolí nářků. Co ještě skrývají tajemné Nusle - iDNES.cz
    http://bydleni.idnes.cz/...ydleni-v-praze-d72-/dum_osobnosti.aspx?c=A160503_095850_dum_osobnosti_web
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    SHIELDAZZ: dneska jsem si všimla z tramvaje a zamrzelo, v Boce mi chutnalo
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    já teď chodím na skvělý Pho na Svatoplukovu
    https://www.facebook.com/phonusle/?ref=ts&fref=ts
    SHIELDAZZ
    SHIELDAZZ --- ---
    Nějaký reference na čerstvej vietnam, co nahradil tu balkánskou restauraci (Boka?) u zastávky Horky? Ať vim, jestli je upřednostnit před klasikou, když už sjedu z kopce :)
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    CABI: Wtf?! A vyvazet kontejnery nebo vykopat novou kanalizaci si budou moct obyvatele P4 kdy?!
    CABI
    CABI --- ---
    Pomozte uklidit malý kousek Nuslí

U příležitosti oslav Dne Země vybrala letos městská část Praha 4 k úklidu lokalitu v Nuslích ohraničenou zhruba ulicemi Otakarova, Nuselská, K Podjezdu a nádražím Českých drah. Rozsah úklidu bude záviset na počtu dobrovolníků. Ti mají sraz 23. dubna 2016 v 8.45 hodin na náměstí Bratří Synků u barevných kontejnerů na odpad při ulici Na Zámecké. Rukavice a pytle obdržíte na místě.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam