• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    IKI
    IKI --- ---
    CABI: Tak to je hnus. Málo dostali nažrat, nebo co? Víš o tom víc?
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    WEWERKA: Jo, od kulaťaku kolem kostela, úřadu, zámečku... Já myslím, že 30 nebo 40 by tam stačilo, že 20 už je hodně extrém. Se zpomalováním dopravy problém nemám, jen mne občas mrzí to, že se to přežene ve stylu "40 nikdo nedodrží, a pojede 60, tak tam dáme 20 a pojedou 40" - myslím, že to je dlouhodobě špatná cesta.
    Ta jednosměrka by mne naštvala, protože tím směrem jezdím z Chodova do Ploučnické, když mám moc věcí a nechce se mi jít pěšky, objíždět Šeberák je už docela oklika. ;D
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ALDARION: Nemas na mysli ty zaasfaltovane zpomalovaci prahy mezi kulatakem na namesti a kopeckem smerem k Libusi? Tam mi 20km/h prijde jako dobre upozorneni, ze tvoje auto dostane kopanec :) Nekdy to tam lidi prehani.
    Vernerak chapu, lidi to tam hasili docela pekne. Je to nejblizsi spojnice mezi Libusi a Chodovem a tech aut tam denne projede obrovske mnozstvi. Dokonce jsou i navrhy udelat kousek ulice nahore jednosmerne, aby se od Chodova nedalo sjet dolu. Ale zatim to neproslo. Stoji za tim byvaly starosta a jen tak znova zvoleny nebude.
    Jinak 193 jezdi kazdou pul hodinu pres Seberak az na Chodov. To se bude ted rusit, ale zavedou tam znova midibusy. Problem s busy u Verneraku je spis co se tyce bansetaku (kopec pod kolejemi VSE).Kdyz to v zime namrzne, tak to neni uplne bezpecne.
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    WEWERKA: V centru Kunratic, ulice K Libuši.
    Kunratice jsou překvapivě luxusní čtvrť, strašně tam vyletěly ceny pozemků i domů, a chápu to - jsou to vily v Praze, ne někde za Jesenicí... Takže je to oblast, která je takovým nepříjemným způsobem rozpolcená, nejen tím, že tam nějak koexistují starousedlící a noví, velice dobře situovaní obyvatelé. Z jedné strany by chtěla být klidnou rezidenční čtvrtí, z druhé strany - stejně jako okolní obce - generuje poměrně velké množství aut, a co s nimi? V jednosměrce, co vede ke kunratické základce, je občas ráno zácpa SUVček vykládajících haranty, docela by mne zajímalo, zda to jsou aspoň lidi z Hrnčíř, nebo místní, líní ujít kilometr. ;D
    V ulici k Verneráku pak jsou taková zpomalovací opatření, že se jí skoro nedá projet a nedokázal by tam projet autobus. Když se pak okolo Šeberáku rozkopala silnice, tak to znemožnilo nejjednodušší řešení objížďky.
    (To je snad i cílem jedné části místních, která proti možnosti autobusu v této ulici prý kvůli hluku velice brojila. Co na tom, že je to směr, kterým se dá dostat do deseti minut na Chodov, a teď se z Kunratic jezdí až na Budějovickou věčně zacpanými ulicemi. Ale to jsou informace od místních, tedy mohou být zkreslené.)
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ALDARION: To omezeni na 20 je prosim pekne kde konkretne?
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    CARNAQE: Což je, vzhledem k tomu že je na křižovatce na kterou přijíždíš z vedlejší, dost málo problematický. Navíc ten "horizont" ti nedovolí přehlédnout ani prvňáka.
    CABI
    CABI --- ---
    IKI: Ja to sem ani nechtel davat, jak sem byl znechucen. Ale uz 1.9. se melo zacit stavet (nikoliv primo na nadrazi Vrsovice, to prijde na radu az jako posledni, rekonstruovat se bude od Hostivare smerem na hlavak), takhle se nova soutez vypise nekdy na jare:

Boj o největší železniční zakázku: vítěz zrušené soutěže chce odškodné - iDNES.cz
    http://ekonomika.idnes.cz/...ni-velke-souteze-px2-/eko-doprava.aspx?c=A160907_133114_eko-doprava_suj
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    DRACONIK: A za horizontem je přechod směrem ke škole...
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    popravde, kdyz jsem bydlel v Sezimovce, tak jsem si docela dost pral alespon pricny prahy v ty ulici. Furt nejak nechapu, ze v ulici, ktera je tolik vytezovana jsou kocici hlavy. A kazdej kdo tam projizdi, tak si dava zavody do vrchu.
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    BONDA: Nechci bejt šťoural, jenom mi přišlo, že to neni moc dobře sesynchronizovaný.
    BONDA
    BONDA --- ---
    CARNAQE: Jako že je to moc punkový, málo organizovaný? Já tam letos vůbec nebyla, ale předchozí léta jsem byla nadšená.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    CABI: To vypada moc hezky. :)
    IKI
    IKI --- ---
    IKI: MYJKA: Odpověď na tvoji omezovací otázku je tady už od loňska.
    A neříkej, že sis nevšimla. Poslední připomínka je z července :)

ŘSD:ŽST Praha Vršovice
    Bude provedena rekonstrukce železničního svršku a spodku, nástupišť. V rámci stavby je navržena i celková rekonstrukce a prodloužení stávajícího podchodu.
    Podchod bude prodloužen až do ul. Bartoškova pro propojení MČ Praha 4 a Praha 10 a vytvoření budoucí přestupní vazby na metro D na nám. Bratří Synků.
    MÚ P10:
    Předmětem stavby je realizace komunikace pro pěší, která bude spojovat vyústění z podchodu u ŽST Vršovické nádraží s Bartoškovou ulicí
    a úprava chodníku v ulici Ukrajinské u budovy ŽST Praha Vršovice, a to:
    1/ realizace dvouramenné komunikace pro pěší vedoucí od vyústění z podchodu směrem do ulice Bartoškovy,
    společná část o šířce cca 6 a délce cca 30 m se rozděluje na část směřující k ulici Mojmírova o šířce cca 4 m a
    délce cca 30m ukončenou přechodem pro chodce přes ulici Bartoškova a část směřující k ulici Čestmírova o
    šířce cca 5 m a délce cca 60 m ukončenou přechodem pro chodce přes ulici Bartoškova s plynulým napojením
    na chodník v ulici Čestmírova.

Kdy Bartoškovu zavřou je jen otázka rozpočtu a rychlosti stavebních prací.
    Takže netruchli, na každýho dojde.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    Já teda jako řidič taky preferuju 70 a víc, ale v roli chodce to bylo v praze 4 vždycky o hubu. Mě by nevadila 30 na tech dlažebních kostkách, beztak jsou tam přes zimu nehody a bouračky, protože na tom lidi ve vyšších rychlosti prostě nezabrzdí.
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    ALDARION: Nevim jak vypada dvacitka v kunraticich, ale proste treba i jen ta 40 v tech jednosmerkach by mi prisla ok. Jako, nemam pocit, ze bych takovymto spomalenim najednou stratila polovinu zivota v aute. :) a jak pises, prijde mi, ze se nedodrzuje ani ta 50 obcas.

Ale to je jedno, ja se jen zeptala. Netusila jsem, ze budu za fasouna. :D
    ALDARION
    ALDARION --- ---
    Myslím, že 50 je pro město docela dobrý kompromis, a že by stačila občasná aplikace městapa s radarem, aby se tam dodržovala - pokud jsou tendence to tam švihat 70, je to fakt vopruz. Ale z druhé strany, narvat tam 30 aby většina jela 50, to je IMHO strašně blbej postup který vede akorát k inflaci práva (tedy že to lidi, zpruzení z nesmyslných nařízení, dodržují jen tam, kde se bojí policajta). Viz dvacítka v Kunraticích - 40 bych chápal, 30 možná na kousku taky (okolo školky a školy), ale projet celou obec na jedničku mi už přijde poněkud absurdní...
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    LSDMASACRE: Zatim nemam dite. K zbytku asi nemam co rict. :) snad jen, ze se mej hezky.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    MYJKA: naopak. speciálně pro tebe bych tam ještě přidal. a u tebe před barákem klidně na 80. pokud máš strach o své díte tak si ho lépe vychovej aby se umělo rozhlédnout před přecházením vozovky.
    Tohle věčný omezování rychlostí a kdejaká tzv. humanizace veřejných prostor je hroznej fašismus.
    IKI
    IKI --- ---
    MYJKA: Tydle máme nejrači. Sotva se to nastěhuje, už radí, jak žít líp. .
    IKI
    IKI --- ---
    CARNAQE: Nabitej lineup neasi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam