• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    SINEAD: Tak to je kotel, že to zasáhlo i jinou agendu. Prozřetelnost (manželka) naštěstí vyzvedla už doklady pro syna na konci minulého týdne, jinak bych asi musel vlastní ratolest do ciziny na dovolenou pašovat.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Jako by nemeli parkoviste pod barakem i na strese.
    ADITU
    ADITU --- ---
    BAAL: nezoufej, třeba ji přimalují v druhé fázi.
    BAAL
    BAAL --- ---
    KETHAMINA: U fizlarny jak pise sinead, pulka parkovacich mist se stala blokovana pro policajty, druha pulka je smisena zona a vsude kolem modra
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    BAAL: kde "tady"? Přišlo mi to obšancovaný až k Praze 10 i Praze 2.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SINEAD: Plus teda, že zrovna tady není modrá je pěkný podraz, zvláště, když modrou nakreslili i po silnici pod mostem
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Hlavne by me zajimalo, jestli se da nekde ohradit proti vytyceni tech zon? Mimo toho failu ze nam pred barakem nakreslili 1,5 mista nam tu jeste fizlove, ktery maji pred budovou uz jedno vyhrazeny parkoviste a k tomu podzemni garaze jak krava zabrali tak 30 dalsich parkovacich mist, nechapu proc by na to meli mit jen tak z niceho nic narok.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    DRACONIK: Jo ja tam vcera byla blbka vyzvednout miminu obcanku. Diky parkovackam zkolaboval CELY SYSTEM, takze neslo vyridit ani nic mimo parkovacky. Byla jsem fakt nasrana tak jsem se tam postekala s babou za prepazkou, ktera byla taky pekne nasrana. Takze jestli si potrebujete nekde ulevit, idealni misto :D
    M4RC
    M4RC --- ---
    MACCINO: Dám, ale půjdu asi až příští týden. Po tom, co jsem si zde včera přečetla, nemá smysl to tento týden vůbec zkoušet. A tolik času, abych někde stála nadarmo celý den, nemám.
    MACCINO
    MACCINO --- ---
    M4RC: dej vedet pls,jak to tam vypada
    M4RC
    M4RC --- ---
    DRACONIK: OK, zítra tam nejdu, jak jsem měla původně v plánu. Dík za informaci.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    MIDORI: Přepážky tam budou, když je tam udělaj.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MIDORI: tak asi pan Šlíchal kecal? nebudeme mu to věřit a půjdeme stát fronty do masakru na Budějárně :-) Já nevím. Budovu tam pořád mají a zda jsou někde přepážky, to nevím.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    GUDRUN: tam jsou někde nějaký přepážky ještě? Jsem myslela, že tam ten úřad komplet zrušili
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    DRACONIK: ještě bych vypíchla:
    od příštího pondělí pojede dalších 20 přepážek na radnici v Nuslích
    takže teď to stát půjde jen magor :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    DRACONIK: ty vole...
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    DRACONIK: Hm. Se čekalo.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    z fejsbuku Praha 4 Zive ohledne situace kolem parkovacek...
    Pan Martin Falta se dnes vydal na ÚMČ Praha 4 žádat o vydání oprávnění k rezidenčnímu parkování v rámci nově zaváděných parkovacích zón. Zde je soupis jeho zkušeností a poznatků. Není to právě veselé čtení

- před spuštěním (8:00) bylo na úřadě odhadem cca 100 lidí, někteří dle svých slov od sedmi, někteří prý (osobně jsem nezaslechl) od šesti
    - někteří byli již potřetí - poprvé v úterý, kdy systém nefungoval, podruhé v pátek, kdy jak jsem pochopil zkolaboval, a potřetí dnes
    - pořadník (klasické pořadové lístečky) byl spuštěn v 8:00, ale pojme pouze 50 klientů. Byl jsem cca 54., tedy čtvrtý na koho se nedostalo. V 8:30, resp. následně v 8:45 se uvolnilo pár čísel (znovu od čísla 900, ale číslem 916 systém komplet stopli). Když ho ve 12 hodin chtěli opětovně spustit (od 9,45-12,00 stáli lidé ve frontě jen na vypnutý pořadník), systém lehl a čísla měla být psána ručně a vyvolávána.
    - po otevření ráno vznikla kritická situace, kdy se "přepážky" domáhali klienti z pátku, kteří měli v pátek pořadové číslo, ale už se na ně nedostalo. Nakonec se jim měly psát nějaké pořadníky ručně mimo pořadí.
    - vzrušenou situaci (mimo jiné ráno nefungoval systém - byl úplně offline a nebylo možno parkovací kartu zaplatit) se snažil zklidnit člen zastupitelstva p. Šplíchal (alespoň myslím, pokud se v něm mýlím, omlouvám se), který lidi uklidňoval tím, že od příštího pondělí pojede dalších 20 přepážek na radnici v Nuslích a že jim slibuje, že minimálně 14 dní v červenci pokutováni nebudou. Když se kdosi z pléna optal, zda to někde zveřejní písemně, tak samozřejmě odpověděl, že v žádném případě. Pravděpodobně se ale asi s nějakou dobou hájení počítá.
    - na registrace jedou tři přepážky (někdy dopoledne se otevřela i čtvrtá), jeden klient zabere cca 10-15 minut času (opsání údajů, naskenování, zaplacení), bohužel systém během dopoledne několikrát zkolaboval
    - pracovnice za "přepážkami" nejsou moc vstřícné (resp, tedy ta moje moc ne), ale je pravda, že toho mají plné kecky (což ale ti čekající též), navíc se perou s vypadávajícím systémem. Na druhou stranu paní, která to tam koordinovala (a která ráno dostala největší čočku) se snažila být stále i přes opakující se problémy pozitivně naladěna a snažila se lidem vycházet vstříc.
    - dnes bylo spoustu důchodců (tvořili většinu), problém je, že si tam není kde sednou (jen cca 10 míst), vzduch také nic moc, nakonec se přinesly nějaké židle a pár lidem kelímek vody
    - po čtyřech a půl hodinách jsem se dostal na řadu (mnozí, co již měli číslo přede mnou to navíc nakonec vzdali), placení fungovalo, systém též. Fronta na pořadník se celý den pohybovala cca 30-40 lidí (bez toho, že by lidé číslo dostali), mnozí počkali a třeba po hodině to vzdali a přišli jiní, nicméně nikdo jim nebyl schopen zaručit, že se dostanou ještě dnes na řadu

- pozitivum? Člověk tam pokecel s několika zcela cizími, přesto velmi zajímavými lidmi

https://www.facebook.com/...Kcj69whd5W6EyCnSguSEplX5tiQbz_Dfzn3ap8S7JmwgV2O7ehWWk9BHnktErTME&fref=nf

Vypichnu z toho:
    Doba hajeni 14 dni (neoficialne)
    3 prepazky na registrace

To je solidni pruser...
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    TATONKA: ouk,to jsem neznala. Hned ve středu to prubnu :)
    MYJKA
    MYJKA --- ---
    TATONKA: Diky za info. Ja prave obcas chci zajit, az jdeme s malou z hriste, pro obed a casto odchazime s prazdnou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam