• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    MAWERICK: §25 Zastavení a stání

(1) Řidič smí zastavit a stát jen

a) vpravo ve směru jízdy co nejblíže k okraji pozemní komunikace a na jednosměrné pozemní komunikaci vpravo i vlevo,

Zastavení a stání, § 25 - Zákon o silničním provozu č. 361/2000 Sb.
    https://zakony.kurzy.cz/361-2000-zakon-o-silnicnim-provozu/paragraf-25/

(A jo, už mě za to pokutovali před řadou let v Sudetech, neb se zjevně nudili a hele Pražák - ale v Praze je to historická novinka)
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    ANDRASTE: "parkovani v protismeru"? dafuq? to us jsou vazne tak zoufali ze si vymejslej takovyhle kravoviny?:D
    to by me vazne zajimalo cim to jako oduvodnili? (resp. co ti tam napsali za pargraf)
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    ANDRASTE: o jakej datum se jedná? Myslíš, že je to už z toho "chytrýho auta"?
    ANDRASTE
    ANDRASTE --- ---
    Buzerace s parkováním nekončí. Přišla nám pokuta za parkování v protisměru (Kloboučnická). To je snad ta nejabsurdnější pokuta vůbec. :D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    CABI: Ja si to sel tuhle v nedeli rano prohlidnout a nejaka particka tam za zvuku techna grilovala. Skoda ze jsem tam byl s ditetem a zenou, hned bych jim pomohl.
    CABI
    CABI --- ---
    Z rozhovoru s sefem Penty Real Estate:

Jak pokračujete ve vaší nedávné akvizici – v Nuselském pivovaru?

Tam jsme zatím ve stadiu studií, diskusí, plánování a přípravných prací. Hodně nám přitom pomohla městská část Praha 4, která zpracovává studii pro celou lokalitu náměstí bratří Synků a jeho okolí. Průběžně vše konzultujeme s lidmi z IPRu a samozřejmě také s památkáři. Původní areál pivovaru chceme upravit tak, aby došlo k otevření celé lokality pro občany, k rozšíření občanské vybavenosti v místě a výstavbě atypických bytů. Namísto starých skladů pak v areálu postavíme několik bytových domů. Kromě opravy pivovaru a výstavby domů upravíme koryto Botiče a související pozemky tak, aby se toto místo stalo hezkou a oblíbenou částí Prahy 4.

Mimochodem tusim ze se 15.9. bude konat "Zazit mesto jinak" prave v pivovaru.
    CABI
    CABI --- ---
    SPLIFFBOY: Tak sem to nakonec nasel:
    Ulice Na Jezerce, mezi křižovatkami ulic Dolní a Nuselská, Praha 4, Praha
    uzavřeno oprava povrchu vozovky
    Zdržení není evidováno
    Doba platnosti: 20.8.2018 0:00 - 25.8.2018 23:59

Takze snad od nedele prujezdna...

Ty Kloboucnicky sem si taky vsiml ze je to nejaky vysoky, ale snad borci vi co delaj, vono je to tam trochu klopeny...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    CABI: to by me taky hodne zajimalo, celkem me vcera to uzavreni nasralo. Jaurisova je zavrena uz asi 3. nebo 4. tyden, v tuhle chvili se od parku jezerka do nusli da projet jen hodne oklikou. frajeri tu rekonstrukci maji rozdelanou v nekolika ulicich soubezne a rozkopavaji dalsi a dalsi ulice, aniz by neco dokoncili. navic vubec nerozumim tomu, co presne vytvari kolem te kloboucnicke. prijde mi, ze se jim tam u toho ostruvku se zastavkou autobusu vubec nepotakala uroven dlazby a asfaltu, je tam regulerni schod na strane, kde by mela najizdet 188 na ceste od zabehlic. jsem zvedavej, jak cela tahle povedena rekonstrukce bude pokracovat.
    CABI
    CABI --- ---
    Nevite nekdo jak dlouho bude zavrena ulice Na Jezerce?
    Tady jsem o tom nenasel ani carku:
    MČ Praha 4: Uzavírky a rekonstrukce komunikací - Uzavírka komunikace Nuselská od 31. 7. do 31. 8. 2018
    http://www.praha4.cz/Uzavirka-komunikace-Nuselska-od-31-7-do-31-8-2018.html
    CABI
    CABI --- ---
    Letos to neotevrou:
    Praha má hotovu dokumentaci pro bourání terasy nad stanicí metra Budějovická - Pražský patriot
    https://www.prazskypatriot.cz/...otovu-dokumentaci-pro-bourani-terasy-nad-stanici-metra-budejovicka/
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SPLIFFBOY: V případě aktuální Budějovický (spolu s pár lety nazpět), kdy se dnes už k jedinýmu vchodu do metra musí ráno vyhejbat veškerej dav lidí nějaký pochcaný výjetbě spící mezi svejma kostkama "vína" na schodech, je vykazování imho naprosto ok a proaktivní přístup vysloveně oceňuju.
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    Jsem ty developery asi trochu přechválil...ta pár dní nová/stará fontánka v centrálním parku už mele z posledního a teče tam spíš jen čůrek vody. Pozitiva výstavby jsou ta tam, takže hurá zpět do rutiny posledních X let...hluk, prach, bahno, zavřený chodníky, naklaďáky a jejich buranský šoféři :-(
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    BIDAK: to beru. jako na jednu stranu i me samotnymu prijde vykazovani kohokoliv odkudkoliv dost za hranou a rozhodne bych neocenil, kdyby to delali proaktivne sami. musi k tomu mit duvod. jen tu reaguju na drivejsi diskuzi a stiznosti, ze to neresej vubec, zjevne to jde. osobne budu ale radsi, kdyz budou policajti resit zasadnejsi veci nez vyndany smazky... ty budou nekde vzdycky.
    BIDAK
    BIDAK --- ---
    SPLIFFBOY: Ale jo. Musíš nahlásit. Sami od sebe ne.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    mestaci a statni spatreni ted na budejovicke, jak vykazuji pochybny existence ze schodu u metra... jak se jim tu tudle spilalo, ze tak necini, tak zjevne i cini
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    DRACONIK: my jsme tam sli kratce po znovuotevreni..katastrofa. Dlouho jsem tam nesla znovu..hodne dlouho. A po poslednim failu - cekacka na pivo 15min, donesli jiny jidlo, opet nedochucene a fakt meh - si dam zase pauzu. Asi do zmeny majitele...pinglove se tam toci co tyden.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    ZILBER: Tak zjevně pořád lepší než kdyby mu bylo líto, že skončila místní poliklinika...
    ZILBER
    ZILBER --- ---
    BAAL: Majitel je nadšenec neznalý gastroprovozu, bydlící nedaleko, kterému bylo líto že starý Klokočník skončil. Jeho hlavní činností jsou tyhle projekty: www.h3t.cz
    KORKMAZ
    KORKMAZ --- ---
    KALTY: To bude asi koberec a pokud nemá závlahu, tak za pár dní je na troud.
    KALTY
    KALTY --- ---
    KORKMAZ: včera jsem kolem šel od Pekařky a říkám si, že všude tráva seschlá a tam zeleň :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam