• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    PANACEK: já jsem všema deseti pro tramvaj na Budějovickou, jen chci říct, že těch parkovacích míst by padlo téměř 500.
    PANACEK
    PANACEK --- ---
    PISKVOR: Nemaj tou uvrati na mysli totez, co je na zvonarce nebo byvalo na radlicky, jakoze tramvaj si couvne do slepy koleje a frci zpatky normalne popredu?

Beztak je to reseni docasny, dokud nevypadnou z radnice soucasny kovarici.

-

Argumentace soubeznym metrem se nabizi. Jenze metro je krapet pro jiny cesty. Ma jinou vzdalenost stanic, navic bejva narvany. Tramvaji se zvysi komfort cestovani z Lisky - zastavka bude bliz, pri cestach z Nusli na Budejarnu odpadne nutnost prestupu atp... Komfort mhd ma mit prednost pred par parkovacima mistama, resp. ty se daj zaridit jinde/jinak nez uprostred mestsky tridy.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    DRACONIK: Vopáterně, pane hrábě! Kdoví, na čem ji postavili...krchov je hned vedle, tak kdoví, jestli to nebylo obětiště...
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    LSDMASACRE: Ta pošta by potřebovala exorcistu. Tolik nekompetentnich lidi na jednom místě nemá ani 120.
    PISKVOR
    PISKVOR --- ---
    OTAVA: Metro D.
    WANAH: Smyčka nebude, jen obrat a la metro: přejede na opačnou kolej, tramvaják si přesedne do opačné kabiny, a jede zpátky (čili pouze pro tramvaje typu KT).
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    WANAH: parkovací dům, ne smyčku :) smyčku bych nacpal na budějovickou vjezd Pacovskou a zpět Olbrachtovou
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    MAWERICK: teda ne po nuselke ale asi spis nekudy kolem pekaren?
    MAWERICK
    MAWERICK --- ---
    WANAH: zalezi na tom... nemusi tam byt ciste parkovaci dum. Pokud se da jit pod zem a nebude to kolidovat s metrem tak muzes dat garaze do podzemi a nad ne cokoliv..
    Ale je pravda ze ta tramvaj tam imho smysl nema v obou pripadech...

A chapu dobre tu caru nadepsanou "jizni tramvajova tangenta" ze to je z nusli po hadovite (Nusleske :)) nahoru kolem BBC a pres budejarnu dal smerem k vltave?
    WANAH
    WANAH --- ---
    Resp. I na parking
    WANAH
    WANAH --- ---
    LSDMASACRE: Pošta se výhledově určitě rušit bude, ale to místo je na smyčku příliš lukrativní.
    LSDMASACRE
    LSDMASACRE --- ---
    říkám, zrušit poštu a na jejím místě postavit parkovací dům odpovídající počtu vozů v úseku Bauhaus - Budějovická a tu tramvaj tam postavit tvl... Pošta je stejně k hovnu a ta tramvaj poslouží svému účelu.
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    LSDMASACRE: uz vidím jak přes ty dvě super vytížený křižovatky na Pankráci bude jezdit tramvaj jenom proto aby zastavila před poštou a jela zpět. zvlášť když kopíruje trasu metra, podle vymyslel opravdu debil.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Fíííha, to je snad poprvé co vidím, že praha upřednostní parkovací místa před mhd.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VASHA: No, mě se to tak úplně netýká, ale argument, že někde vykácí stromy a v naprosto jiné lokalitě je vysadí mi přijde tak nějak lichej.
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ALOPEX_LAGOPUS: stanice Olbrachtova je v planu trasy D od uplne prvni verze z roku 87, jeden by teda rekl, ze by nemelo byt pro nikoho neprijemnym prekvapenim, ze tam stanice bude....
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    VASHA: já osobně stanici metra olbrachtova nepotřebuju. Budejarna nebo Pankrác mi bohatě stačí. Já se hlavně obávám všech negativ spojených se stavbou tunelu. Statika paneláku, hluk, prach,...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VASHA: pokud jde o stromy, tak "dobrý" to bude za 30+ let, nicméně chápu že stromy asi moc lidé v kontextu urbanistického rozvoje neřeší.
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    VASHA: Až to dostavějí, tak spíš nemovitost získá na větší hodnotě. Usuzuji z toho,
    že pozemky servisu a showroomu Na Strži se vydražili za 500 mega. Na to se mi nechce čekat 10 let
    (bůh ví jak dlouho to potrvá). Nejhorší je, že mi nikdo nevykompenzuje fakt, že budu žít v těsném
    sousedství se staveništěm. Přijdeme o kompletní přirozenou hlukovou bariéru stromů, který tam
    pravděpodobně rostou od roku 68 a to se týká i celého borovicového pásu v ulici Na Strži...

vizualizovaná utopie ...

ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    Metro D - Pankrácká společnost, z.s.
    http://pankrackaspolecnost.cz/aktualni-kauzy/metro-d/

Dělá tady někomu vrásky na čele výstavba metra D a s tím spojené zásahy do okolí ?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam