• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    HOBORG: tak možná by bylo zajímavý zjistit, kdo tam v tom baráku bydlí :)
    HOBORG
    HOBORG --- ---
    ja to teda u paloucku nadale projizdim rovne, a nevidim zadnej duvod proc bych nemel

je to picovina, blokuje spoustu aut co chtej odbocit z p.rezka do lounskych a na magistralu, cpe to do jednoho pruhu a blokuje dalsi provoz, a to cely jen pro podzemni garaz par lidi z jednoho baraku
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    BAAL: Mmch v tyhle krizovatce jeste generalne posrali pruhy. Byl tam z Taborsky odbocovaci doprava a pak nalevo byl rovne a do leva. Jezlikoz do leva (Na Kvetnici) neodbocuje skoro nikdo, ten levej pruh byl vlastne pro ty, co jedou rovne a doprava byla plynula. Ted ty, co odbocujou doprava zdrzujou ty, co jedou rovne a nalevo je uplne prazdnej odbocovaci pruh. A Taborska je pekne zamrdana. Predtim skoro nikdy nebyla.
    CARNAQE
    CARNAQE --- ---
    AXTHEB: Abych se přiznal, taky sem to už po paměti projel. Vůbec sem nevěděl, co se děje. Prostě sem zazmatkoval.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    WANAH: A už mě tam málem naboural jeden kokot, co to vzal rovně.
    WANAH
    WANAH --- ---
    BAAL: Primárně k vjezdu do podzemních garáží. Plus tím ubrali jeden přechod pro chodce.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    IKA: Tak to si nejsem jista, ze bude tohle fungovat. Hlavne....co znamena drazsi? 200 Kc/hodinu? 500 Kc za hodinu? A kam tedy auto dam, pokud ho nebudu chtit mit pred barakem? Preparkuju do Berouna a vratim se vlakem? Jen same otazky...zadne odpovedi...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OTAVA: To ja prave nevim 🙂
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    REDSNAKE: nemu že to bejt z grebovky?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nevite kde se tu v nuslich, kolem synkace odehrava nejakej koncert? K nam doleha jen zpev a je to trochu utrpeni, tak by me zajimalo jestli to s celym ansablem zni lepe 🙂
    CORIM
    CORIM --- ---
    CABI: Svoboda = auto. Ke kazdemu soukromemu autu by melo byt parkovaci misto. Praha - a nejen ta - zasadne zaspala rozvoj motorismu. A ted najednou vytahli hlavu z p****e a chteji na parkovnem nahrabat. Misto toho aby alespon vsechny penize ktere takto ziskaji investovali do zvyseni parkovacich kapacit. Obzvlast v centru.
    IKA
    IKA --- ---
    SINEAD: možno sme čítali každá iný článok - ale ja som to pochopila tak, že s nákupom a s dieťaťom práveže zaparkuješ relatívne ľahko - akurát by to bolo drahšie.
    (Ale na uliciach by nezaberali miesto autá, ktoré sa týždeň nepohnú z miesta, alebo rôzne tie firemné vozy, ktoré slúžia ako dáždnik a kabelka, atď., lebo by sa to ich šoférom finančne neoplatilo.)

Kopírujem záver článku:

Takže jaká je TLDR verze zlepšení parkování?

Deregulace pro výstavbu nových míst v budovách – každý ať si jich postaví kolik chce.
    Cena za veřejné parkování nastavená tak, aby se vždy dalo zaparkovat.
    Okamžitě zastavět každé povrchové parkoviště ve městě – kompaktní město kde je všude blízko a dá se realisticky a příjemně přepravovat pěšky a MHD je ta nejlepší a nejlevnější dopravní politika.
    Prostor v ulicích věnovat na doslova cokoliv jiného než parkování, vše bude mít lepší dopad na kvalitu a hodnotu okolí.
    Výnosy z veřejného parkování investovat do bezprostředního okolí místa, kde parkování probíhá.

Zlobíte se že nemůžete zaparkovat? Nezlobte se na nedostatek parkování, zlobte se, že za něj platíte málo.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    CABI: Nepopiram, ze poplatek za parkovani je v nekterem kontextu prilis nizky. Nicmene tyhle eko-teroristicky clanky mi jezej chlupy na zadech. Hrozne bych se chtela valit z prace o hodinu dyl MHD a na zadech mit krosnu s 10 kg nakupem, pak s tou krosnou dobehnout uricena do skolky a pak cestou domu nahanet zdrhajici decko. A mit pred barakem zahonek. To se tu radsi budu kazdej vecer handrkovat o centimetry.
    CABI
    CABI --- ---
    SINEAD: Doporučuji všem si tohle přečíst s chladnou hlavou a až do konce.
    https://pbednargmail-com.blog.respekt.cz/lepsi-parkovani/
    CABI
    CABI --- ---
    Nevíte jestli jsou úpravy Táborské už u konce? Myslel jsem že se to kompletně zrekonstruuje, nový chodníky, patníky, parkovací místa atd.... By to chtělo
    CABI
    CABI --- ---
    BAAL: Slušně jste tu rozjeli diskuzi, přidám svůj názor na úpravu Na Paloučku. Vodil jsme tam dítě do školky a lidušky a pro děti to bylo složitý, o semafor navíc, pomalu jsi nevěděl odkud kam jezdí auta. Za mě jsem si říkal že by ta křižovatka chtěla zjednodušit, což se i stalo, ale doufal jsem že se tam vysadí stromy, záhonek, prostě trocha zeleně. Ale tam je na pytel že je tam vjezd/výjezd do garáží. Sem zvědavej kdy si to začnou lidi zkracovat rovně.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    REDSNAKE: Kdyz se podivas na muj starsi prispevek s analyzou parkovani po zavedeni ZPS od Vansy, pise tam, ze preplnenost parkovacich mist je zpusobena vlasniky parkovacich opravneni, cili lidi, kteri tam bydli. Zadne naplavy apod. Bohuzel. Tahle situace nema reseni a muzeme se jen modlit, ze se to nebude moc zhorsovat (developperi tu nastesti nemaj moc kde stavet).
    SARAJ
    SARAJ --- ---
    THAIGRR: mne tam prekvapil semafor, vubec jsem si ho nevsimla:D
    OTAVA
    OTAVA --- ---
    THAIGRR: super, dalsi duvod proc na Kvetnici uz ani nepachnu.
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    OTAVA: to si můžeš jít hned vyzkoušet, není to má fantazie, ale už hotová věc
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam