Mne ta výměna vlastně naplnila optimismem! ;) Protože s takovou snad ničeho nedosáhnou a té tramvaje se dočkám! :D
Běžně jsem na straně kdejakýho NIMBY sdružení, když se jedná o developerskou výstavbu na okraji Krčáku, v nějakém jiném parku, když MČ prodá parkoviště jako stavební parcelu bez náhrady...
Ale z druhé strany - myslím si, že tenhle konec města hrozně potřebuje tangentiální lokální dopravu, a ta tramvajová trať je prostě krok správným směrem. Vlastně mi ani tolik nejde o tu trasu na Smícháč, jako spíš o krátká lokální spojení, kterých bych tu chtěl vidět co nejvíc, včetně napojení na tu bývalou čtyřku co se udělala pro sebe jako jedenáctka. :) Myslím, že ten systém "busem jen na metro a tím do centra" co tu převažuje to tu hrozně ubíjí...
A mít v ulici tramvaj, trasu autobusu, hospodu nebo školku je občas trošku vomrd, ale taky sakra úplně normální a patří to k životu ve městě. A to píšu jako někdo, kdo vždycky, když dole ve školce vytáhnou na zahradu repráky a pustěj dětšký popo-country začne mít tiky. Děje se tu spousta kokotáže, ale zrovna tramvajová trať IMHO není něco, co by ten kus města učinilo nežitelným...