• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SINEAD: Tak kdyz na tebe budou volat fizly, je vcelku fuk, jakej je tam rezim ne? Jeste se handrkovat ve spravnim rizeni…? To bych radsi parkoval ve Vrsovicich.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    REFINS: Je tam napsany "mimo dopravni obsluhu". Napsala jsem dotaz na MU, co ze to tam je za specialni rezim, ze tam muzou jen rezidenti, ale klasicky me ignorujou.
    REFINS
    REFINS --- ---
    SINEAD: Je tam zákaz vjezdu s výjimkou pro rezidenty. Občas tam chodi policajti a lidi co tam bydlí jsou na nová auta a neznáme obličeje dost alergičtí…
    MATHEZ
    MATHEZ --- ---
    Žluté Kino ve Žlutých lázních zítra zahajuje sezonu květnovými filmovými úterky.
    Během května uvede následující snímky:

3.5. MĚSTO
    10.5. VYŠEHRAD: FYLM
    17.5. POSLEDNÍ ZÁVOD
    24.5. VYŠEHRAD: FYLM
    Představení začínají vždy ve 21:00

Žluté kino - Hlavní stránka
    https://www.facebook.com/zlute.kino/
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    AXTHEB: Jsou pojizdny a maj technickou. Stojej tam uz pres rok na tom samym miste. Videla jsem tam typka, cili vim, ze je tam parkuje jedna osoba. Proste to ma jako odstavny parkoviste a moc nechapu, proc nekdo plati povinny ruceni za auta, ktery stojej rok na miste. Ale sere me teda neskutecne.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    SINEAD: Ty auta jsou pozjizdny a maji technickou? Pokud ne, tak bych zkusil zmeme.to appku, od letoska ma mestska cast vetsi pravomoce to odjebat.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    LIQUID_SOUND: Jezne fizlove jsou v tomhle pripade na nic. Ten typek tam ty auta ma proste odstaveny, fizlove mu daj maximalne pokutu za blby stani a s tema si zjevne vytira zadni cast.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SINEAD: To je dalsi vec, ze kdyz nekde exisuje “nesystemovy” misto v zastavbe, nekdo si ho driv nebo pozdejc zacne narokovat a kdyz to tam vrazis, zavola na tebe fizly. Pak si tam zaparkuje sam. To je hra kterou hrat nechces. ;)
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    LIQUID_SOUND: Jo tusim ze to furt jde ale je to uz vcelku daleko. Mam tu flek primo pred barakem ale tam si ted odstavil 3 auta nakej kokot co tam stoji uz rok a nejde se ho zbavit.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SINEAD: Btw. co vim, tak trebas v ulici U seradiste ve Vrskach se daly nechat auta bez povolenek.
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    SINEAD: Videl jsem tam prolejzat fizly. Tipuju, ze si to volaj/hlidaj lidi co tam bydlej.
    DRACONIK
    DRACONIK --- ---
    SINEAD: tam je zakaz vjezdu a myslim ze je tam vjezd jen pro rezidenty
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    Netusite nekdo, jakej je rezim parkovani v tech cinzacich Na Kvetnici? Tady myslim:
    Mapy.cz
    https://en.mapy.cz/s/bomojemopu
    Zony tam nejsou, parkuje se tam, pozemek je dle katastru v majetku Prahy...nerozumim tomu. Potrebovala bych sem tam nekde zaparkovat auto, ktery nema na P4 parkovacku, cili mi tohle misto prijde jako adept, ale nevim jestli to tam nemaj jinak osetreny.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nemáte někdo nějaký info co se děje ve škole ve Svatoslavovce? Prej tam je randál policejních aut, policajtů a snad vyváděli děti do parku?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Mate nekdo clenstvi v balance clubu na brumlovce?
    N_I
    N_I --- ---
    REDSNAKE: právě to musím dostudovat, jsem na začátku...prý naprostej bohem...

Psal o něm před pár dny Čermák v jednom procentu, dost mě to hned zaujalo, třeba i ten jeho poloviční strop a hlava umazaná od vápna jak byl strop nízko..:)

Alfred Jarry – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Alfred_Jarry

Žil život jen s několika klíčovými prvky, které mu bohatě stačily ke spokojenosti: kolo, revolver a absint. Revolver používal často místo cyklistického zvonku, kolo zase jako výhradní dopravní prostředek a absint se pro něj stal životním symbolem. Na zbytku jeho inventáře jako by Jarrymu nezáleželo. Žil v nájemním domě s polovičním stropem, byl nucen psát v leže, vlasy měl ustavičně od vápenného stropu a vlastnil nábytku vyloženě poskrovnu (za zmínku stojí snad jen jeho postel sloužící zároveň i jako kanape). Údajně ve své knihovně choval jen čtyři nebo pět knížek, z nichž lze jmenovat především Françoise Rabelaise, který se stal výchozím dílem Jarryho tvorby. Humor mu umožňoval dosáhnout vyšší svobody. „Jarry už nehrál Ubua na scéně, ale ve městě. Byl tak zrcadlem hlupákům, kterým ukazoval nestvůru, jakou všichni do jednoho byli.“ (G. E. Glancier)

Přátelit se s Alfredem Jarrym nebylo zrovna jednoduché. Malý, nehezký a nedbale oblečený, šokoval své okolí na každém kroku. Věčně vyvolával skandály, ohromoval a provokoval. Chodil krokem cvičeného šimpanze, mluvil vybraným jazykem a oči mu svítily alkoholem. Nesnášel lidi, kteří jej obdivovali, sentiment v něm budil hrůzu, a ačkoli se věčně potloukal po nevěstincích, něžné pohlaví nenáviděl.

Vyčerpán, nemocný a obtěžovaný věřiteli, Alfred Jarry neustále cestoval z Paříže do Lavalu a zpět. Do poslední chvíle si dělal ze své choroby legraci. Přátelé, kteří jej navštívili, s hrůzou hovořili o opičích grimasách, jimiž se snažil zesměšnit patos smrti. Jeho poslední přání bylo, aby mu donesli párátko. Zemřel v nemocnici de la Charité. Bylo mu čtyřiatřicet let
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    N_I: Tuhle historku bych si moc rad poslechl jestli znas podrobnosti 🙂
    N_I
    N_I --- ---
    THAIGRR: když kupuješ Jarryho tak bych se nedivil ani tomu...ten prej místo zvonku na kole používal kvér..:)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    N_I: co už moc lidí nemiluje je, když je majitel vožralej, nadává lidem a hází po nich věci, nebo když toho mega psa zapomenou zavřít a on se pak samostatně prochází po Nuslích
    N_I
    N_I --- ---
    antikvariát 11 nusle, jdu pro jarryho, venku odsunu toho mega psa kerej střeží branku, uvnitř milion knih, dost lidí se tam hrabe, mi otevře týpeček v trenkách, klidně mi podá knihu, dám mu dvacku jdu zas dál do ulic...miluju tyvole...
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    CLUSMAN: PS. zadnej randal nedelam
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam