• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KETHAMINAPRAHA 4 - rozšiřte naše řady .)
    PRAHA 4
    Kdo tu bydlíte, znáte lokalitu?
    Reference na obchody, hospody, restaurace, večerky - vítany

rozbalit záhlaví
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    THAIGRR: Teď se kombinují auta s auty a auty na křižovatce na strži. Bouračka každý týden..naposledy dnes. Tam NECHCEŠ míchat tram/bus/auta a kola
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    ARMADA: zde je řešení THAIGRR
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    ARMADA: však on to nemusí být zcela samostatný tramvajový pás, dá se to různě kombinovat s ostatní dopravou
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ARMADA: místa je tolik, kolik si ho uděláš, na D1 taky nebylo, a máme jí tu dneska přes celou čtvrť, a suprís suprís, je to spolu s jižní spojkou největší zdroj hluku, kterej v klidu strčí do kapsy všechny tramvajový zastávky včetně tý přestupní na karláku.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ARMADA: ty auta ať si táhnou kam chtějí... potřeby většiny... V Jeremenkový je místa dost.
    BAAL
    BAAL --- ---
    RUI: No ono to křížkování v komunálu, sice technicky možné je, ale fakticky to uplně moc nefunguje viz globální spiknutí proti Jančíkoj na P5, kde stejně nakonec byl zvolen:)

"Přestože můžete na různých kandidátkách zaškrtnout v komunálních volbách i jednotlivé kandidáty, vlastně jim tím moc nemusíte prospět a i z tohoto „preferenčního“ hlasu pak těží často spíše lídři kandidátek. Zejména ve velkých městech je kroužkování spíše prospěšné straně než jednotlivci. Proč? K posunu na kandidátce totiž musí mít člověk nejenom velký počet preferenčních hlasů, ale zároveň musí získat nejméně o 10 procent hlasů více, než byl průměr hlasů na jednoho kandidáta této strany. Že se to stane je málo pravděpodobné, ne-li prakticky nemožné."
    ARMADA
    ARMADA --- ---
    tramvaj na budějovické proč?
    teď končí na pankráci a imho ok

na budějovické parkují hromady aut = nebylo by je kam odsunout jinam
    noční linky autobusů jsou na budějovické pořešené docela dobře = když se picnu v centru, tak přes IPP jezdí tuším rovnou dvě linky
    v noci stačí hluk aut/autobusů, docela se to nese. tramvaj? děkuji, nene

argumentem "tramvají z budějovické na dvorce" mě diskutující obvykle rozveselí, protože ono od strže dolů jeremenkovou zrovna moc místa na tramvajový pás není :)
    RUI
    RUI --- ---
    BAAL: Taky jsem se nad tím zamýšlel a jsem rád, že volební systém umožňuje striktně nevybírat jednu stranu, ale kandidáty si částečně nakombinovat kroužkováním (v mém případě jde primárně o Piráty a Prahu 4 sobě).

SINEAD: Diskuzi o tramvajové trati tady asi nemá cenu otevírat, ale osobně mě mrzí, že se protažení prozatím zaseklo. Okolí Budějovické (Brumlovka) bude čím dál zahuštěnější obchodní/rezidenční čtvrtí a čím víc alternativ k metru bude k dispozici, tím líp (navíc tramvaj plní jinou funkci než metro - jde o přepravu na kratší vzdálenosti, často na "slepá místa" mezi stanicemi). Současný stav má do ideálu daleko - jet ráno nebo odpoledne ve všední den autobusy 118, 124, 170 (nebo nedejbože X-C při výluce metra) je za trest. Za hodně let snad pomůže metro E (O), ale dobré střednědobé řešení by určitě byla tramvaj na Budějovickou a dál na Olbrachtovu a Jeremenkovou na Dvorce.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    KVALKAN: doporučuju na MČ Štěpánka a na magoš Solidaritu :-) to je dobrý kombo a pokryješ oboje
    KVALKAN
    KVALKAN --- ---
    BAAL: Já se budu rozhodovat mezi Štěpánkem, bývalím starostou, kterého dostavila ODS, topka a ANO, aby instalovali novou starostku za ANO.
    Díky Štěpankovi máme dodělané koupaliště na Lhotce a má za sebou opravdu hodně práce: https://cs.wikipedia.org/wiki/Petr_%C5%A0t%C4%9Bp%C3%A1nek_(1965)

Solidarita a ČSSD je za mě dobrá volba, aby se konečně začali stavět ty městské byty jako ve Vídni.

Piráty bych ocenil za to, jak to město vedou a kinečně jsme se začali stávat moderní metropolí. Což zřejmě ODS a TOPka zase zaříznou, aby mohlo být víc aut a neprůhledných kšeftů…
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ONDRASX: no samozřejmě, však sme měli touhle dobou stavět trať někde mezi Opatovem a přehradou, ne se mrcasit na prvním kilometrů za potlapkávání se po ramenech, jakej to je progres!
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BAAL: https://www.praha4sobe.cz/cs/kandidati - zelená je naprostá většina kandidátky a kandidují pod tímhle názvem podruhé přinejmenším, poprvé to bylo Praha 4 sobě - Zelení a nezávislí, což bylo o něco transparentnější... doplnění kandidátky je lidmi aktivními v sousedských spolcích, třeba z Nuslí dost známý Petr Štadler, co dělá Nuselské přešlapy a vede Probuďme Nusle. Do roku 2019 byli na radnici, pak se to otočilo, z 9 stávajících zastupitelů jich je 8 na kandidátce v čele. Já v tom mám jasno :-) Jo a ten název - no, začali to používat dřív než Čižinský a mají pro to nějaké důkazy. Mě mrzí to, že je to netransparentní, ale pokud to chápu, tak to i sám Čižinský uznal. Ještě před tím bylo myslím Žizkov nejen sobě...
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ONDRASX: ano, to by bylo super, kdybych bydlel na Pankráci, takhle mi od zastávky zbejvá 20 minut pěškobusem. Všude jinde v Praze končej tramvaje někde v polích, jenom na čtyřce na Pankráci, a to jenom díky tomu, že je tam vozovna.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    OMNIHASH: Nocek je dost. MMch bus ti jede z centra (Muzeum) par minut? Jak dlouho bys to jel v noci tramvaji, kodrcal by ses pres Nabrezi, Fidlovacku, Synkac, Paloucek - 30 min?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    SINEAD: ...a díky tomuhle uvažování je Praha 4 v mapě MHD černá díra, a dostat se domů po půlnoci jde jedině taxíkem.
    BAAL
    BAAL --- ---
    SINEAD:
    THAIGRR:
    ONDRASX: To asi není třeba řešit ne? Prostě se to stalo, tramvaj tam nebude, diskuze o tom zda by bylo dobré ji tam mít nebo nebylo tím postrádá smysl. Za mě je to důvod pro - u ODS, pokud je to pro někoho + tak si tam dá plus:)
    THAIGRR
    THAIGRR --- ---
    SINEAD: není červené metro ve špičkách přetížené? a neměla tramvaj na Budějárnu sloužit hlavně v okamžiku, kdy budou dodělávat metro D a bude zavřená stanice Pankrác?
    BAAL
    BAAL --- ---
    SINEAD: Volebni kalkulacka je na magos tam je to v pohode, ty lidi tak nejak znas vis co delaj a nedelaj atd, ale na P4 ty lidi vubec neznam a prave ani google je moc nezna:-) SPD chytre schovane pod jiny nazev a tak
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    BAAL: Jo a ta tramvajova trat mi nedava teda absolutne zadnej smysl. Jezdi tam metro ne? Plus teda tramvaje jsou hrozne, ale hrozne moc hlucna zalezitost.
    SINEAD
    SINEAD --- ---
    BAAL: Jeden z objektivnich duvodu, proc dat nekomu z nich hlas je, aby nam to tu nekorigovala dal oranzova svine z ANO.
    Nicmene:
    Volební kalkulačka 2022: Komu dát hlas v obci
    https://www.google.com/amp/s/www.seznamzpravy.cz/clanek/volby-komunalni-volebni-kalkulacka-2022-koho-volit-213918%3famp=1?espv=1
    Ovsem mne tam vysla nejlepsi shoda s ANO (never ever!), druhy misto STAN. Ale budu volit Piraty, pripadne si proguglim jednolivy lidi.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Pratele koho volit na radnici 4? Nejde mi o nejake flame, ale v mistnim komunalu se moc neorientuju a vzpominam si ze po poslednim komunalu byl nejaky puc atd, ale vubec ty lidi neznam, tak uz nevim kdo proti komu. Na magos mam jasno, ale tady ne. Nejake nazory tipy atd?

Letmej google:

Takže na výběr je:
    Komunistická str.Čech a Moravy - Ne děkuji
    Svobodní Patrioti pro Prahu 4 - Ne děkuji
    Pražská čtyřka (P4) - Musel jsem zagooglit a Ne Děkuji
    ""Občanskou demokratickou stranu po letech opustila zastupitelka Prahy 4 Klára Cingrošová a vstoupila do hnutí SPD. V zastupitelském klubu ODS ale zůstává a dál svým hlasem drží koalici tvořenou ANO, ODS a TOP 09 u moci. Cingrošová si nemyslí, že by ji občanští demokraté z klubu kvůli křehké rovnováze chtěli vyloučit. A má pravdu."
    ANO 2011 - Ne děkuji z principu
    SPOLEČNĚ ODS a TOP 09 - Ne hlavně za to, že zasekli tramvaj na Budějovickou
    https://zdopravy.cz/praha-ustoupi-od-stavby-tramvajove-trati-pankrac-budejovicka-61128/

Zbývá:
    1/ SPOLEČNĚ PRO PRAHU 4
    - moc jsem k tomu nenašel, asi ex stan vzhledem k lídroj? Našel jsem k tomu jen nějakou hanopis na parlamentkách a na linkáči má, že je aktuální zástupce starosty
    Politik STANu multimilionářem za pár týdnů. Rejžuje na ubytování lidí v karanténě. „No a co?“ glosoval Hřibův úředník | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran
    https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Politik-STANu-multimilionarem-za-par-tydnu-Rejzuje-na-ubytovani-lidi-v-karantene-No-a-co-glosoval-Hribuv-urednik-663229
    2/ Praha 4 sobě - soused. a nez.
    - ex zelení protože Mgr. Petr Štěpánek, CSc.?
    3/ ČSSD a nez.: Solidarita pro P4
    4/ Piráti a nezávislí

Existují nějaké objektivní důvody a skutky, proč bych měl dát hlás někomu z nich?
    ALOPEX_LAGOPUS
    ALOPEX_LAGOPUS --- ---
    CLUSMAN:

Časopis Tučňák MČ Prahy 4 a rubrika NÁZORY zastupitelů je zajímavá sonda do komunální politiky.

MČ Praha 4: Časopis Tučňák
    https://www.praha4.cz/Casopis-Tucnak-1
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam