• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNIEQueer cinema loves Phillip Morris
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    DESEO_MORTAL: tak se zda, ze nejsme sami se stejnym pocitem
    musim rict, ze pokazde kdyz ten spot skouknu, tak mne napada (trosku vulgarne): "what the f**k?!?"
    QUEER - jako queer parade, nekdo tam videl zastup, nebo primarne zamereni na postizene, nemocne lidi?
    fakt mi to neda

DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    PATRA: sorry, ze odpovidam na neco, co parti Aerin, ael nemusis preci zavadet tim, ze jako protipol slepcum a vozejckarum postavis "Duhové vlajky, svalnaté vyholené muže a šik holky s cool piercingem". neni to preci bud/ anebo a neni to uplne fer zpusob diskuse.

muzu se jeste zeptat, jake pismenko je pro toho psa?
    PATRA
    PATRA --- ---
    Ahoj Aerin,

rád ti odpovím na tvé otázky.

Ve znělce nejsou lidi z plakátů, protože ty vznikaly s velkým časovým předstihem a grafik Martin Hrdina a fotograf Madison nežijí v ČR (mimochodem, bannery animoval Václav Kopecký, nikoliv Martin Hrdina).

Otázce proč je to zase roztříštěný nerozumím, jak zase?

Btw, pro desátý ročník budeme měnit logo a představíme
    jednotný vizuální styl, který bude v platnosti několik let.

O tom, jak interpretujeme mnohovýznamové queer, jsem už tady psal a určitě tě zaujmou debaty, které během MP v Praze pořádáme: právě o queer životním stylu a queer a postižených. Doufám, že přijdeš.

V každém případě, téma festivalu je "život po..."

Všichni, jak na plakátech, tak ve znělce, jsou buď g, l, b, nebo t.

Moc mě baví sledovat reakce na znělku. Je strašně důležité mluvit o kontextech a způsobech zobrazování teplých a obrazech teplých ve veřejném prostoru. Duhové vlajky, svalnaté vyholené muže a šik holky s cool piercingem neplánujeme ani v budoucnosti, těch je všude dost a taky to nevytváří nejlepší významy.

Ostatně, i ke zmiňovanému Q budeme dělat besedu s tvůrci, tak přijď.

Ještě bych chtěl upozornit na Mp web/mail, kam tyhle otázky můžeš směřovat s jistotou, že ti na ně bude odpovězeno.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    AERIN: kdyz to ctu, tak "nebezpecna hra" mi neprijde jako prehnany obrat
    AERIN
    AERIN --- ---
    Proč se mi nelíbí letošní znělka?
    1. proc znelka nijak nekoresponduje s tiskovou kampani a s tvaremi,ktere jsme vybirali??? proc je to zase roztristeny? asi jsem malo intelektualni,ale nejakou kazdorocni CI(corporate identity) bych ocekavala..když to tak mají i jiné q/l festivaly..tohle považuju za mínus celé mediální kampaně..lidi uvidí znělku v tv..ale jak si to spojí s tvářemi tištěné kampaně??snad chci aby lidé viděli tváře v tv..pak jeli tramvají a udělali "aha to jsem viděl v tv..to jsou ty mezipatra"...nebo?ˇ
    (+ i tak se mi znělka nelíbí a mám sní ale osobní problém,že znám všechny ne postižené protagonisty..mno nic....je to takové temné..ti lidé tam tajemně vystupují ze tmy,jako kdyz mas nocni muru. uz jen zbyva aby zastrenym hlasem rikali : mezipatraaaa ... coming soooooooon.. proste se mi to nelibi..a jak vite ze tema je survivors? a jak s tim ta znelka koresponduje..ta slepa pani videla,ale mela nehodu, zachranila se,ale je slepa? je sasa survivor? jakoze se nechala predelat a zachranila se? Pan Hromada má rakovinu,ale není survivor..ten je prostě jen gay? a i kdyby..proč tam není lesba? nebo některá z postižených dam je? všichni jsou GLBTI a ještě nějak postižení? má se nás tedy znělka maximálně dotknout a snad nás přimět přispívat na charitu..
    nechápu..sna to uvidí 1500 lidí a uvidíme druhou část..(

2.pokud se stale profiluji jako gay a lesbicky filmovy festival, je sice hezke,ze se zameruji na jine , dalsi queer lidi, ale at se to potom jmenuje queer film festival..jak to takhle vypada? ze se jako gay a lesbicky festival spojuje s postizenymi? treba ti tohle prijde absurdni,ale lidi uvazuji nekdy velice zajimave..takze proc tam ty lidi jsou??bude to letos o tom,ze i slepci muzou byt gay a maji to Q nadruhou? nebo tam proste budou filmy o tom, jake je to byt postizeny?? a pokud ano, jak to souvisi s gay a lesbickym filmovym festivalem?? je hezke zajimat se o queer,ale kdyz se jmenuju gay a lesbicky, nemel by to byt muj focus??? nebo tam primyslely nejakou queer sekci? a jasne..snad kazdy rok jsou tam filmy o dalsich uchylkach nez jen G/L.. nemel to tedy ales uz davno prejmenovat na queer a vyhnout se vsem tehle kravskym recem a otevrit si tim cestu delat queer festival a rozsirit tak pole pusobnosti a spestrit nabidku filmu?? a nevim..je korektni v zapadnim slova smyslu oznacovat postizene za queer? kdyz to slovo prapuvodne souvisi s orientaci, nemeli bychom si ho jen tak uzivat na vse co je "mimo"..kdyz uz teda je Q soucasti zkratky GLBTI Q..nebude to najednou vypadat tak,že uznavame, ze GLBTI jsou zkratky postizeni?? ta queer terrory zacina pozirat sebe sama..pokud se hodne rychle nerozhodne jak a kdy se to bude pouzivat, muze se QLBTI komunita dostat do problemu..vite jak nekteri lide umi manipulovat slovy? tohle muze byt nebezpecna hra, a ne ze ne... .)))) i´m just too dramatic toaday..jsem queer, ale ne postižená..Chápu,že mají své problémy,ale proč na mezipatrech? btw..proč se pořad o postiženích - Klič, může vysílat na čt2 v 17,ale Q ,evidentně taky o postižených, ne dřív jak ve 23..?
    Protože mám Janka ráda, doufám, že 2. část přinese alespoň nějaké vysvětlení.
    Jinak si myslím,že naopak ty tváře jsou dobře udělaný..bannery atd....Martin Hrdina na nich odvedl dobrou práci - dle mého..
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: omlouvam se vsem pritomnym damam:-)
    FOOLANGEL
    FOOLANGEL --- ---
    PATRA
    PATRA --- ---
    ne, myslím až to bude mít 1500 shlédnutí.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    PATRA: myslis, az to znechuti alespon 1500 lidi? ;-)
    PATRA
    PATRA --- ---
    ;)
    PATRA
    PATRA --- ---
    pokračování hodíme na web, až tuhle část uvidí aspoň 1500 lidí
    PATRA
    PATRA --- ---
    jo a mimochodem, tohle je teprve 1. část znělky!
    PATRA
    PATRA --- ---
    Vážení přátelé, přítelkyně a lidé odmítající binární genderové dělení. Slovo queer má opravdu mnoho významů a to podle toho, kdy a kdo ho užije. My na Mezipatrech ho užíváme jako antonymum heteronormativity.
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: sorry, aby to nevypadalo, ze uz nekomunikuju, musim od kompu a budu odpovidat az zitra... buh-bye:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: ano, ale dostatecne obsahle...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: asi porad nerozumim slovu queer. ale kdyz uz jednou nekdo neco pojmenuje g/l, mel by mit koule k tomu, aby se toho drzel. je to skoro jako klamava reklama. predtim nikdo nevedel, co to znamena queer, tak se to pojmenovalo g/l, udelalo se tim jmeno, vytvorilo publikum. ted je to najednou o vsech mensinach... no tak
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: to sice povazuju za omyl nebo pribarveni, ale nedokazu ti to, zejo:-) slovo queer opravdu znamena neco podivneho a pokriveneho ale jako nadavka to vetsinou dostava jiny rozmer

je to jenom rozsirovani pojmu, ktere neni treba. g/l je dostatecne velke tema a nepotrebuje rozpustit v novem pojmu...
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: rozepis se pls:-)
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    WIZZ: hm, tim padem se jenom prichazi o g/l festival. to je to, co jsem tim chtel rict.

momentalne by jste meli nejdrive pracovat na opravdovem povedomi o terminu queer (neni nahodou vykradeny? je to proste nadavka pro muzskeho gaye)... jinak to je schovavani se pod sukni g/l
    DESEO_MORTAL
    DESEO_MORTAL --- ---
    LURA: hm... taky dobry...
    podle me musi byt "message" jasna. tohle dava nekolik takovych. a jedna z nich je, ze nase "sexualni orientace" je postizeni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam