• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNIEQueer cinema loves Phillip Morris

"Q" nový magazín české televize o queer tématech. Každý čtvrtek na ČT 1 http://www.ceskatelevize.cz/program/10121061347-04.01.2007.html
    průběžné téma: VÝMĚNA FILMŮ. ID a jejich seznamy jsou průběžně přidávány na nástěnku!
    Queer film - teplý filmový archiv

diskuze o seriálu L WORD!!! [ The L Word ]
    rozbalit záhlaví
    LUSI
    LUSI --- ---
    ANNIE:
    S tim placenim - presne jak napsala Vendy, slovo "dobrovolnik" evokuje to, ze to neni za penize. Zadny bych za to ani necekala, tohle je mimo debatu podle me a to vubec nemusite resit. Dobrovolnicina je proste zdarma za nejake odmeny.. Orisek je spis v tom, udelat ty odmeny natolik adekvatni, aby to davalo ten dobrovolnikum dobry pocit a zaroven to nic nestalo festival.

Nevedela jsem, ze dobrovolnici muzou normalne zdarma na filmy (jak pises tady - ANNIE: ) to podstatne meni situaci! Ty volnasky se jim tedy davaji pro jejich pratele nebo tak? Jestli jo, tak to jsem uplne spatne pochopila a vsechny volnasky jsem si promenila za listky. Pokud dobrovolnik muze s tou cedulkou zdarma na cokoli a volnasky ma pro sve zname, tak to je hodne fer, to jsem ale vubec nevedela! :)

Jinak afera tricko :) Ja se na tebe nezlobim, proste jsi se spletla, to se stane. Ale slo mi jen o princip - jak jsem uz napsala, kdybych za tu praci byla placena, tak si za ten den vydelam na 10 takovejch tricek! :) Je to porad mala odmena, ale takova hezky symbolicka a podle me by na tom festival nijak neprodelal.. Ovsem pokud si i lidi jako ty a spol.ty trika kupovali ze svyho, tak to je fer a beru zpet.. :) Ale zvazte to, ja bych dobrovolnikum ty trika davala, co treba stary z minulejch rocniku? To je dobrej kompromis imho a je to opravdu pekna odmena co da cloveku dobry pocit :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    MADRONA: permanentky na festival existuji. 450 Kc, mas za to narok na 7 listku, da se rezervovat i pres internet

Jinak dobrovolnici delaj za volnasky. Nejsem si presne jista sazbou, ale mam pocit, ze dva volnasky za hodinu? Volnasek za hodinu? Tak nejak. A sanci dostat se do kina maj. Nedelaj tam v kuse celej fest... to jen tak na okraj...
    Jinak ja fakt musim rict, ze si ty prace strasne moc vazim a obdivuju to a samozrejme bych chtela dat odpovidajici ohodnoceni, ale bohuzel, muzem jet jen v tech volnascich...
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    ANNIE: Annie, já si myslím, že by bylo dobré pro dobrovolníky udělat něco jako akreditaci, na kteoru si můžou chodit na filmy. 5 volňásků za 20 hodin (i více) práce není relevantní odměna. Třeba na Jeden svět dobrovolníci mají myslím vstupy na cokoli plus dostávají asi 50.- na hodinu.

Jinak ještě pbecně: proč nedáte možnost zakoupení jízdenky na celý festival? Něco jako je akreditace? Jsou lidi, kteří se nedokážou moc zorganizovat na to, aby si šli koupit lupen, tak třeba právě pro ty by to pomohlo. Představuju si to tak, že na tuto konkrétní "jízdenku" bych si přes Internet zarezervovala a vytiskla lupen. Tím by se odlehčilo babce v prodejně lístků a zároveň by systém měl přehled o počtu lístků k prodeji.

Jinak se mi festival líbil velmi. Všechno, co jsme viděla, bylo dobré. Opening party bych nasměřovala na pátek, neboť kdo musí ráno vstávat, nezvládá čtvrtek. Příště Vás rádi zase podpoříme :) (mix)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: tohle me bavi. Loni tam taky uspel snimek, kterymu sme my dali cestny uznani...holt ma studentska porota dobrej vkus;)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Jo a teda jestli to z toho dostatecne nevyplynulo. Dobrovolnicky prace si samozrejme strasne vazime, bez ni by to neslo a byli jste vsichni skveli!
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    LUSI: Díky moc za názor. Je pro mě strašně důležitý slyšet to od někoho takhle z vnitřku.
    Situace s dobrovolníkama je složitá. Ještě jak to byl můj první ročník festivalu, tak je pro mě zatím těžký si to utřídt, takže to co teď napíšu je jedno velký imho a určitě se najde spousta argumentů, proč by to nešlo nebo tak.
    První co mě napadá, že platit dobrovolníky opravdu nejde, protože nikdo z nás, kdo tam byl celou dobu placenej není. Vznikal by tam pak šílenej nepoměr mezi tim, že člověk, co vede guest service to dělá ve svojí osobní dovolený a zadarmo a dobrovolník je placenej. A na všechny lidi prostě festival prachy nemá.
    Zároveň je mi ale naprosto jasný, že dělat tuhle práci zadarmo je nepříjemný a já sama sem právě proto dobrovolničit na festival nikdy nešla. Prostě jsem neměla čas makat někde takhle strašně moc zadarmo.
    U tý aférky s tričkem versus volňásky jsem byla. A jakkoliv se mi z mýho pohledu chce říct, že by to asi nějak šlo, tak na druhou stranu přesně chápu, proč to dopadlo takhle. Každý spadá účetně jinam. A fakt mezi tim asi nejde libovolně šmelit. S tričkama je situace taková, že loni si je musl kupovat i štáb a dostávali je jen hosti a poroty. Nemálo popela je i na mojí hlavu, protože jsem ti s tim prostě podala matoucí zprávu. A taky to mohlo být řečený jinak, ale holt, to už je o jednotlivejch lidech...
    A ještě k tomu financování dobrovolníků. Jasně, že by to bylo leší. Jak pro to, že by dobrovolníci měli lepší motivaci a třeba by i do tý práce chodili (tahle jsme se dostávali do situací, že prostě brutálně nebyli lidi) a zároveň i my bysme měli páku na to, že to prostě musej udělat, když je za to platíme. Ale bohužel situace je fakt taková, že se to nedá. V podstatě všichni sme na tom festivalu dobrovolníci a byť to může vypadat, že tam prachy jsou, tak tomu tak není. A jak jsem s překvapenim letos zjistila, není to jen problém český republiky, ale obdobný festivaly se s tim potýkaj všude po evropě. Šílený, prostě prachy jsou za všim.

Takže každopádně ještě jednou díky moc za reakci, omlouvám se za všechny nepříjemnosti. Ze strany festu to není úmysl :)
    LUSI
    LUSI --- ---
    Ale zas nechci aby to vypadalo, ze dobrovolnicina pro MP jsou nejaky galeje! :) byla to docela fajn prace v prijemnem kolektivu, poznala jsem fajn lidi a nelituju te zkusenosti... Jen si mylsim, ze by se tohle tema melo otevrit, aby reseni vedlo ke spokojenosti vsech zucastnenych :)
    LUSI
    LUSI --- ---
    ANNIE: kdyz jsi tady teda otevrela "co vam vadilo", nemuzu si odpustit tema "pristup k dobrovolnikum" :)

Asi jsem mela smulu v tom, ze jsem pracovala na akreditacich a videla jak to chodi. Napr.roznaseci letaku si s tou odmenou treba pripadali vysoce privilegovani a prijdou i za rok, ale me osobne ta zkusenost demotivovala :

Pokud by fungovala exaktni evidence - vedelo by se, kolik ceho celkem je a zapisovalo by se jakekoli vydavani, protoze festival ma velmi chudy rozpocet, nerekla bych ani prd a zcela by me naplnoval uzasne teply hrejivy pocit, ze nejak pomaham..
    Jenze zadna evidence neexistovala a kdokoli dostal ze znamosti ci vlivem svoji drzosti naprosto cokoli (at uz volnasek, permici, akreditaci, guest list na party nebo ja nevim co....). Ja tam pracovala zdarma pres 10h denne, ale bylo mi receno, ze nemam narok vubec na nic, jen na nejake volnasky. Tuhle praci u akreditaci delam bezne jako hosteska na kongresech apod. a dostavam za to kolem 2000,- Kc denne, takze hadat se o 1 triko v cene 1h prace je opravdu ponekud malicherny ;) Jako o to triko mi vubec neslo, ale o princip, uvadim to jen jako ukazkovy priklad pro ilustraci.. Stejne se vsechny neprodaj a ted se prodavaly desitky z MP 2007! Dokonce jsem se i nabidla, ze se pro nej vzdam volnasku, ale to pry neslo "Protoze s tim nejde takhle smelit" - ve skutecnosti je pravdou pravy opak a kdyz se chce tak ocividne VSECHNO jde.

Imho by bylo dobre uvedomit si, ze sehnat v dnesni dobe lidi, co by pracovali zadarmo, je opravdu kumst a za kazdeho dobrovolnika usetri festival MINIMALNE 1000,- Kc denne! Takze dat jim par listku a smitec, a zaroven vsechno rozdavat jen tak ze znamosti, z nich dela blbce a pritom je tak snadne, dostatecne ty lidi odmenit, aby jim to dalo dobry pocit a festival na tom zaroven vubec nijak neprodelal..
    Takze to jen tak k zamysleni do dalsich rocniku ;)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    For je v tom,ze to zas tak brzy nebylo;-) Odchod ve 3 uz je pro me prohrou...;-)
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    ANNIE: nahodou psani storyboardu te k relativne brzkemu odchodu zlakalo :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Jestli me nekdo nauci odchazet z hospody/z party, tak ma narok na nobelovku :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    mne se hrozne libil kratky film v bloku "po vztahu, po lasce".. In the middle of Universe.. jsem si u toho krasne poplakala.. uzasne jednoduche a krasne..

SPLIFFBOY: ano, ano, napodobne.. ucim se, jak mit klapku, jak si rict "proste jdu domu"!!! ale prozatim vetsinou vzdycky zaviram bar.. ach jo, kdy ja vyrostu?
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    ja hlavne pristi rok nepujdu ani na jednu party! :D
    hlavne ze jsem Mrs_Brightside jeste v lucerne rikal, ze "na chvilku" to neumim.
    prisel jsem, tusim, v 6 rano, budik v 7 sem evidentne vypnul, aniz bych se probral... coz nasledovalo s ulekem az v 11, v praci jsem si musel vzit dovolenou a horko tezko jsem zvladl alespon neodkladnou navstevu Plzne.
    v mem pripade tedy ne prilis dustojna tecka za festivalem :)
    LURA
    LURA --- ---
    LUSI: Máš pravdu, že se dalo celkem předpokládat, jak se bude děj vyvíjet - ale ne vždycky to cítím jako špatné. I nějaká oddechovka je potřeba, bylo to takové odlehčení a ještě skvěle zahrané.
    Jinak se mi taky moc líbil ten Islandský zápas :-) resp. Přísně privátně kompletně...
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Díky moc za diskuzi a feedbecky na festival! Klidně více! Je něco, co vám hodně vadilo nebo se vám naopak hodně líbilo? Ještě je čas to do příštího roku změnit ;)
    LUSI
    LUSI --- ---
    Jeste jsem vlastne zapomnela napsat k "Nase dcera" co si o tom myslite? To by me zajimalo. Ja jsem z toho byla hooooodne na rozpacich. Skvely herecky vykony, ale ten dej?? Pritazenej za vlasy az az....! Ten film si hral na to, jak je realistickej, ale 3 ze 3 hrdinek toho filmu jsou lesby (budis no, ale bylo to takovy zvlastni jak byla na holky i ta policistka a od zacatku bylo jasny, ze skonci s tou doktorkou - nemam rada tyhle pruhledny deje kde clovek predem presne vi, co se stane...). A ten dej byl naprosto prekombinovanej, nejen ze ma dceru, vyhrozujou ji zabitim, hlida ji policie, do toho ty krestansky fanaticky, umrela ji partnerka, dite zlobi..... ja nevim co vsechno. Uplne by stacilo vylicit to jako vztah matky a dcery a to s tema vyhruzkama atd.tam bylo uplne navic a zbytecne imho. A co me dorazilo nejvic byl ten konec, kdy ji rekla, ze je vlastne ze dvou vajicek a bez spermie a jedina takova na svete. To je prece biologicky totalni blbost! A co ten otec, ten se jako vyspal s tou pritelkyni, ale neoplodnil ji nebo co? Od ceho si odvozoval to otcovstvi, kdyz to bylo cely z laboratore... no proste uplnej ulet ten scenar. A je to velka skoda, protoze zahrany to bylo opravdu dobre a kdyby to bylo jen o tom, ze je ta doktorka je vytizena a v zavalu prace se nestiha starat o dceru a kdyby se to vic zamerilo na ten problem lesbickeho rodicovstvi misto nejakejch akcnich prestrelek a zbytecnyho drama, byl by to skvelej film....
    LUSI
    LUSI --- ---
    WIZZ: skvely!! To se mi taky libilo asi nejvic z celyho festaku, jak jsem uz napsala. To mam radost a souhlasim s vama :)
    JANITA
    JANITA --- ---
    WIZZ: jo, presne! Queer Cafe bylo super.. pristi rok si beru dovolenou na mezipatra, protoze zrovna ty diskuze me fakt zajimaly..
    .. a taky proto, ze chodit vecer na party, druhy den do prace a jeste pak stihnout vsechny ty filmy..., to se proste bez dovolene neda! :D

ale jinak jsem si to fakt uzila..
    ZIPPER
    ZIPPER --- ---
    Viděla jsem několik z níže jmenovaných filmů a dokumentů, ale největší dojem na mě udělala divadelní hra Bez kyslíku... skvělý herecký výkony.
    LUSI
    LUSI --- ---
    JANITA: presne :))
    WIZZ: a co vybrala vase ctena studentska porota? :)

Tak ja to hodnotite? Co se vam nejvic libilo?
    Ja videla Pisne lasky, Akvabely, Ja a HIV, Nase dcera, Queer Exhibo, Prisne privatni a Ona jak jsem ho znala, vic uz jsem nestihla. Z tohohle se mi teda nejvic libilo to prisne privatni - jeden film lepsi nez druhy!! Tezko rict, ktery se mi libil nejvic, mozna Islandsky zapas, to bylo takovy zajimavy.. Pak me tady dostal ten dokument Ja a HIV, ten Stephen Fry mel naprostou pravdu, kdyz rikal, ze lidi uz uplne na HIV zapomneli, protoze se uz o tom nemluvi, ale ze nezmizel. Me ten dokument vydesil natolik, ze snad pujdu na test! :)
    Pak byly skvely i Pisne lasky, az jsem u toho brecela, nejak to dorazilo mou melancholickou naladu ten den.
    Na Akvabely mam takovy neutralni nazor, bylo to urcite dobre a verohodne zahrany, ta Marie byla skvela! Ale celkove me to mirne nudilo ten dej, ale fajn... :)
    Zbytek uz me tak moc nenadchl, ale treba o Ona jak jsem ho znala nemuzu rict nic negativniho, jen mi to prislo moc americky..ale rozhodne zajimavy dokument.
    Co se mi libilo nejmin bylo Queer exhibo. Az na ten dokument o tureckych transsexualech a docela se mi libila i ta Ida, zbytek na me pusobil ponekud rozpacite. Absolutne jsem nepochopila co chtel rict autor tim Sex Maniakalni a co bylo opravdu hodne spatny byla ta Nemka..
    Takze tak :) Ale celkove musim rict, ze z toho co jsem videla se mi vetsina veci libila.
    A i party byly dobry - stihla jsem jen karaoke (kam jsem radeji nemela lezt,ale stalo se:))) a Wow,coz byl skvelej vecirek!!!
    PATRA
    PATRA --- ---
    přidaná projekce! můj přítel z fara, lucerna, 22:15
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam