• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ANNIEQueer cinema loves Phillip Morris
    LUSI
    LUSI --- ---
    SPLIFFBOY: Ja bych to taky nepsala treba na web mezipatra.cz nebo na diskusi idnes.cz apod., ale tady to auditko je vicemene soukromy a prijde mi, ze nikdo jinej nez lidi co se vzajemne znaj sem stejne nechodi a neprispiva, tak jsem to sem napsala jako reakci na otazku. Nejednalo se o tak velky drama abych musela psat primo na mail nekomu z vedeni mezipater a delat z toho aferu..
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Je pravda, že jsem měla na mysli obecnou spokojenost s festivalem a organizaci a o jeden post pozdejs bych se uz do posty presunula. Je to interni a myslim, ze pro navstenika festivalu vcelku zbytecny...nicmene debaty nelituju :)
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    SPLIFFBOY: v tom případě namítnu to, že majitelka tohoto klubu vyzvala všechny, aby se veřejně vyjádřili...
    SPLIFFBOY
    SPLIFFBOY --- ---
    MADRONA: osobne si myslim, ze nejde vubec o to, co si tu kdo rad precte. Tohle jsou vesmes vsechno interni zalezitosti, ktere je podle me slusnost neresit na diskuznich forech, ale primo se zainteresovanymi.
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    http://www.mix.cz/fotogalerie.asp?id=871&sekce=1 nějaký fotoreport z Lolla party
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    LUSI: mě to zajímá a ráda si to tu přečtu :)
    LUSI
    LUSI --- ---
    PATRA: diky za odpoved.
    Ja si myslim, ze by nebylo od veci si ty lidi peclive vybrat - mit jich o to mene, ale zas o to lepe odmenene. Ale je mi jasny, ze neni lehke nekoho zodpovednyho sehnat.
    Cela moje pointa tkvi v tom, ze je imho dobry si ty dobrovolniky vydrzovat a uvazovat o odmenach na zaklade toho, kolik by kazdy stal pokud by byl brigadnik, protoze pokud o ty dobrovolniky prijdete, pekelne se to prodrazi, takze je lepsi tomu predchazet :)

Jinak ja jsem jen reagovala na otazku Anicky "Co vam vadilo" a asi bych to jinak rekla ji mezi 4ma ocima az bychom se videly nebo tak.. Nenapadlo me, ze je to tema, ktere by se nemelo resit na nejakem internetovem foru. Je fakt, ze by to urcite padlo na urodnejsi pudu na nejakem tom emailu, ale ja nemam nejakou potrebu rozmazavat to a resit to, napsala jsem to sem jako reakci a pratelske doporuceni :)
    PATRA
    PATRA --- ---
    K dobrovolnikum: letos jste poprve fungovali. kdyz v minulych letech mely dobrovolnice vstup zadarmo na vse, jen sedely v kine, opravdove peklo (o dalsich opravdu infernalnich zazitcich s dobrovolniky bych mohl mluvit hodiny, ale ne tady). parties porada klub a na guestlist muzeme dat omezeny pocet vstupu, prioritu maji pochopitelne partneri festivalu a lide, kteri fest pripravuji na dlouhodobe bazi. na zaklade spatnych zkusenosti z minula jiste zustaneme u rezimu volnasky/pocet hodin sluzby, o tricku pro nasazene a schopne jiste uvazovat budeme! diky moc za pomoc a feedback, ale prosim priste neres takove veci na nyxu ale napis lidem, kterym ten vzkaz patri: dobrovolnici zavinac nebo info zavinac mezipatra.cz Jeste jednou diky!
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Lusi, jasne. Jenze se dostavame presne k jadru pudla. Ty ses v pohode a delala bys to presne takhle. Ver nebo ne, takovejhle vas je tam minimum. Zbytek proste nechodi, zdrha na filmy, odchazi bez rozlouceni v pulce smeny a tak. Realita je proste jina a tomu je prizpusobeny holt i jednani. Je to blby vuci tem, ktery jsou slusny a pracovity a holt to dost nestastne odnasej za ostatni...
    LUSI
    LUSI --- ---
    ANNIE: myslim, ze to je spis o vychovani kazdyho cloveka. Prece kdyz nekomu zadate praci a reknete "az tohle dodelas jdi klidne na film.." tak se snad nikdo nesebere a tajne neutece na film. Podle me by to bylo fer dovolit at muzou libovolne chodit na filmy, ale predem rict, ze si za to musi neco odpracovat. Jako ja kdybych mohla na cokoli, tak tam fakt pomaham rada klidne kazdy den. Je jasny,ze je spousta kretenu ktery by to zneuzivali, ale pak rada spis zni, tyhle kreteny si nenajimat :) I kdyz to se lehko rekne no... :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    LUSI: nene. Dobrovolnici muzou do salu jen na listek. Je to udajne po spatnych zkusenostech z minulych let, kdy byli vsichni porad jen v kinech a nepracovali....takze od ty dobry fakt jen volnasky...
    LUSI
    LUSI --- ---
    ANNIE: no jasne, ja to nemyslela na tebe konkretne :) Je mi jasny, ze tohle neorganizujes a verim, ze kdybys to organizovala, vypadalo by to ponekud jinak :)
    Imho by se to melo resit, protoze myslim, ze o ty dobrovolniky muzete prijit a pak se vam to pekelne prodrazi, najimat si regulerni brigadniky na praci.
    A jak to teda bylo s tema vstupama do kina? To jsme mohli chodit na cokoli teda jen s dobrovolnickou cedulkou, jestli jsem to spravne pochopila?
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    Ja muzu tohle vsechno predat tak akorat dal. Dobrovolnici i guestlisty jdou pravomocne uplne mimo me, takze diky za podnety, poslu to povolanym...
    MRS_BRIGHTSIDE
    MRS_BRIGHTSIDE --- ---
    WIZZ: byli ste uzasni. vase dlouha onstruktivni a vasniva debata mne utvrdila v tom, ze sem si dobre zvolila nominace (nejen, ze jste vypadali skvele v katalogu:) *
    LUSI
    LUSI --- ---
    WIZZ: krasne jsi to napsala pani porotkyne :) Ja si taky pripadala VIP kdyz jsme spolu sedely u jednoho stolecku :))
    Jeste jednou diky za triko, ktereho jsi se pro me tak velkoryse vzdala ;)*
    LUSI
    LUSI --- ---
    A jeste posledni vec - vstupy na party. To si myslim, ze by mela bejt pro dobrovolniky naprosta samozrejmost. Na tom prece nikdo neprodela, kazdej dobrovolnik si vydelal na vstup po 1 hodine prace.. Jeden kluk, uz nevim jak se jmenoval, prisel s timhle napadem udelat dobrovolnickej guest list a me to prislo jako skvelej napad. Tys mi pak druhej den rekla, ze jste to zatrhli, proc? Prece nikdo by na tom nijak neprodelal, prace toho dobrovolnika ma daleko vetsi cenu nez 100,- kc (kolik stal prumerne vstup na ty ruzne party...). A navic na ty guest listy se pripisovali celej den lidi jen tak ze znamosti, ktery by meli imho mensi pravo jit na nejakou tu party zdarma nez kterykoli dobrovolnik...

Takze abych to shrnula - muj osobni typ by byl, ze dobrovolnici smi na vsechny filmy s tou svou cedulkou (jestli to tak bylo i tenhle rok, tak to jsem pekne proprdela teda...) a dostavaj jeste navic treba volnasek za 2h prace, maji vstupy zdarma na vsechny party a dostanou triko - i treba z min.rocniku a treba velikost XS nebo xxl co je neprodejna nebo neco, ale je to proste takova symbolicka odmena pekna... Myslim ze tohle by ten festival nepripravilo naprosto o zadny penize a dobrovolnici by to delali s radosti. Zvazte to :)
    LUSI
    LUSI --- ---
    ANNIE:
    S tim placenim - presne jak napsala Vendy, slovo "dobrovolnik" evokuje to, ze to neni za penize. Zadny bych za to ani necekala, tohle je mimo debatu podle me a to vubec nemusite resit. Dobrovolnicina je proste zdarma za nejake odmeny.. Orisek je spis v tom, udelat ty odmeny natolik adekvatni, aby to davalo ten dobrovolnikum dobry pocit a zaroven to nic nestalo festival.

Nevedela jsem, ze dobrovolnici muzou normalne zdarma na filmy (jak pises tady - ANNIE: ) to podstatne meni situaci! Ty volnasky se jim tedy davaji pro jejich pratele nebo tak? Jestli jo, tak to jsem uplne spatne pochopila a vsechny volnasky jsem si promenila za listky. Pokud dobrovolnik muze s tou cedulkou zdarma na cokoli a volnasky ma pro sve zname, tak to je hodne fer, to jsem ale vubec nevedela! :)

Jinak afera tricko :) Ja se na tebe nezlobim, proste jsi se spletla, to se stane. Ale slo mi jen o princip - jak jsem uz napsala, kdybych za tu praci byla placena, tak si za ten den vydelam na 10 takovejch tricek! :) Je to porad mala odmena, ale takova hezky symbolicka a podle me by na tom festival nijak neprodelal.. Ovsem pokud si i lidi jako ty a spol.ty trika kupovali ze svyho, tak to je fer a beru zpet.. :) Ale zvazte to, ja bych dobrovolnikum ty trika davala, co treba stary z minulejch rocniku? To je dobrej kompromis imho a je to opravdu pekna odmena co da cloveku dobry pocit :)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    MADRONA: permanentky na festival existuji. 450 Kc, mas za to narok na 7 listku, da se rezervovat i pres internet

Jinak dobrovolnici delaj za volnasky. Nejsem si presne jista sazbou, ale mam pocit, ze dva volnasky za hodinu? Volnasek za hodinu? Tak nejak. A sanci dostat se do kina maj. Nedelaj tam v kuse celej fest... to jen tak na okraj...
    Jinak ja fakt musim rict, ze si ty prace strasne moc vazim a obdivuju to a samozrejme bych chtela dat odpovidajici ohodnoceni, ale bohuzel, muzem jet jen v tech volnascich...
    MADRONA
    MADRONA --- ---
    ANNIE: Annie, já si myslím, že by bylo dobré pro dobrovolníky udělat něco jako akreditaci, na kteoru si můžou chodit na filmy. 5 volňásků za 20 hodin (i více) práce není relevantní odměna. Třeba na Jeden svět dobrovolníci mají myslím vstupy na cokoli plus dostávají asi 50.- na hodinu.

Jinak ještě pbecně: proč nedáte možnost zakoupení jízdenky na celý festival? Něco jako je akreditace? Jsou lidi, kteří se nedokážou moc zorganizovat na to, aby si šli koupit lupen, tak třeba právě pro ty by to pomohlo. Představuju si to tak, že na tuto konkrétní "jízdenku" bych si přes Internet zarezervovala a vytiskla lupen. Tím by se odlehčilo babce v prodejně lístků a zároveň by systém měl přehled o počtu lístků k prodeji.

Jinak se mi festival líbil velmi. Všechno, co jsme viděla, bylo dobré. Opening party bych nasměřovala na pátek, neboť kdo musí ráno vstávat, nezvládá čtvrtek. Příště Vás rádi zase podpoříme :) (mix)
    ANNIE
    ANNIE --- ---
    WIZZ: tohle me bavi. Loni tam taky uspel snimek, kterymu sme my dali cestny uznani...holt ma studentska porota dobrej vkus;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam