BIDAK: pasíry s odstredivkou je parada!! ,, jaby preferoval asi spis zubotechnika, který už pracoval takhle pre volakeho zlatnika,,, a ma skusenost, a povede sa mu to na jeden krat a zna ceny...
..skusenosti mam take, že ja ked zacal davat odliatky zubtechnikovy, okrem toho ze som musel zhanal ochotnika, tak ten zubotechnik sa to musel najprv naucit vobec robit...
-proste ten technik musi mit zvlast teglik jenom na stribro (neskuseny to proste roztavi vtom v com tavi i ine svoje kovy a to je spatne)
-musi mit skusenost vubec s odlievanim striebra (striebro omnoho viac "hlta" kyslik a treba si davat bacha na "bublinky", bublinky v šperku je otrava, najma ked zadavatel to uz nasledne nebude opravovat, stejne sa este bude srát s odendávanim zo "stromceka"), zubtecjnii odlievaju primarne zlato a tetkom si nevspominam na ten tvrdy sivý kov co tam maj...
-a je tam este "strom", ale to by malo bejt pre z.t. uz zmaknuté...
-no a pokial to nedela uz skuseny zubtechnik, ale teprve zacne experimentovat, tak sa to odzrkadli na cene výsledku, pokial vubec výsledky budu uspokojive. Znici sa spousta matrosu, zakalkuluje se spousta casu a energie, nakonec si stejne kupi novy teglik na stirebro ale to už znicil i ten svuj, takže nakonec sa pouzili 3 tegliky...:)) zceho pravdepodobne 2 zaplati zakaznik, plus hrozi ze samotný zubtechnik si udela maler v dielni svojho sefa, pokial to neni jeho vlastna...
......toto su konkretne skusenosti, iba ich zdelujem nacom som sa popalil na zaciatku...
a okrem tohoto celeho radim si pripravit na 20 až 100 prstenov mrte materialu, repektive si to nedavat odlievat vsechno najednou... spominaný "strom" spotrebuje spoustu materialu, ktorý sa nestratí, ale použije sa...