TEKKNO_HIPPIE:
ad krmení - no krmil jsem je živejma nítěnkama... a mám tam snad nějaký žahavce - vypadá to jak miniaturní sasanka (ještě jsem nevygoogloval co to přesně je) a kdoví co jsem si do terárka asi přitáhnul (furt se tam něco hejbe), nicméně si nemyslím, že by to bylo zásadně na škodu. Naopak do budoucna pro malé čolky může být spousta těch věcí optimální potravou. Teď občas hodím červíka (bydlim u rybníka tak semtam zajdu vysomrovat od rybářů), ale ti už teď taky nejsou... žížaly už pomalu taky ne... tak mám v mrazáku na kousky nasekanou rybu a dostávaj kusy ryby.
Ještě, když jsem měl želvy, tak jsem si od jednoho ID z nyxu s kytkama přinesl pijavice (nějakou tu koňskou či co, co loví a nesaje krev)... tak jsem to dával čolkům taky a ejhle - koukám na čolka, jak mu leze ven a on ne a ne jí zežrat... aby ne, lezla mu ven nosem sviňa :) tak jsem jí vytáhnul a bylo, teď když nějakou najdu v bývalém krmném akvárku po želvách, tak jí nejdřív řádně zmasíruju a až pak jí dám čolkovi.
ad žebrovníci - snad nejjednodušší ocasatý obojživelník na chov... u mě přežili neskutečné věci (mojí pubertu)... souš v podstatě neměli - ale teda ne vyšší hladinu než asi 20cm a uprostřed šutr a různě kytky na kterých spali s tlamou nad vodou. Nikdy jsem je nezimoval... úspěšně jsem jich i několik odchoval (což mě pak přestalo bavit, protože se rozmnožovali vesele dál a dál) - dobrý bylo, když jsem hodil nějaké vajíčka k bráchovi do akvárka s pavíma očkama... zapomněl jsem na to a po nějakém čase bratr, že prej se mu zdá, že mu nějak mizej rybičky... tak jsem si vzpomněl běžim k akvárku a tam schovanej těžkej predátor... naučil se s rybama žrát jejich krmení a zároveň je i lovit.... pak ho vzal do práce do akva a tam prej i zabíjel ryby jen tak - ani je nežral....
Pravda měl jsem je, taky jen 18 let... dožívají se v dobrých podmínkách až 25.