• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS:
    XDEANNY:

no jeste tuhle ale ta je uplne marna... http://88.86.100.39/img/050901/425e900c53.jpg

myslim, ze je to ten žebrovník aspon podle tyhle fotky... http://www.aquapage.cz/Bezobratli.php?hledani=CZ&detail=9

XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    tak koukam, ze je to žebrovník...
    nejaký tip kde koupit...nejlepe od chovatele nechci ze zverimexu...
    diky...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: nemáš víc fotek?
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    ahoj nedokazete nekdo identifikovat tohle zvire?
    http://88.86.100.39/img/050901/b576347a1d.jpg
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    ahoj, sháním pár listovnice červenooké..únorovou burzu nestíhám, jsem v práci, nevíte o nějakém chovateli? vím že je měli v národním domě na smíchově jak byla burza ale nějak mě nenapadlo vzít si kontakt :( kdyžtak díky
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Tak nám Žebrovník včera umřel. Hlavu měl nad vodou stále od doby, kdy jsem sem psala..
    Stejnak ale dík za typy a rady
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    CYBERKOTLIK: počkej myslíš, že mu něco přináší to vzduchování?

Jinak mě žebrovníci taky ven prakticky nelezli... pravda, párkrát se jim podařilo zdrhnout - jednou je to naučili čolci po vzduchování, podruhý jsem je nějak nestihnul vyčistit a přes noc zůstali v lavoru.... - to mě syčáci probudili ráno, když po mě lezli :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ten muj treba ven vubec neleze, porad je uplne u dna, akorat kdyz se mi rzbilo vzduchovani, taks e chodil nahoru naloat vzduchu obcas
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ZLAJA: tak použij nějaký ten free hosting, ne? ;) Fotka by mohla hodně napovědět.

Jinak jestli má možnost vylézt ven a nepoužívá to, tak mi nepříjde, že by s ním bylo zásadně něco v nepořádku. Předpokládám, že teplota se mu nějak zásadně neměnila...
    Pro žebrovníky je optimální vodní hladina tak 20 cm, samozřejmě s možností bezproblémů se o něco opřít a mít hlavu nad vodou. Mohou žít i vyloženě ve vodě, narozdíl od jiných druhů čolků.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Mno, co jsem tak koukala do nápovědy, tak přímo ze svého počítače fotku sem dát nemohu.. jedině z netu.
    Viděla jsem, že je někdo má v úplně plnym akvárku, ale tenhle má nízkou hladinu celejch těch deset let a nevypadá, že by mu to dělalo problém.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ZLAJA: když neleze celej z vody ven, tak problém ve vodě asi nebude... to se chce jenom nadechnout.
    Hladina jenom 6cm? Jestli tam má kámen, tak bych mu naopak zkusil vodu přidat...

Fotku - v záložce "personal" (osobni) - úplně vpravo další "podzáložka" - files (soubory) - tam dej upload a máš to (teda doufám, že tuhle možnost mají i lidi bez placené verze).
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    KUTAS: Fotku nenahodim, bo to neumim:D ale takový normální, podklad kamínky, větší kámen na výlez z vody, kterej ale nikdy nepoužil.. Hladina asi 6 cm. Tlustej mi přijde pořád stejně.. Krmení jak si kdo z rodiny vzpomene, v létě dlabe žížaly, v zimě mu dáváme syrový maso.
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ZLAJA: co jsem ja zazil, tak to byva kvuli spatny vode, vysoka koncentrace cpavku apod. jinak voda by se nemela meni uplne cela, ale vzdycky tak tretinu ctvrtinu ty stary nechat, dolejt cistou a pak tam dat klasicky biofiltry apod

koukni jeslti mu treba nenatykaj trochu nohy, a taky kdyz mu das nekde v akvaru misto, kde muze uplne vylezt z vody, tak uvidis jestli chce celej ven z vody nebo jen dejchat vzduch...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ZLAJA: já měl žebrovníky 18 let.
    - nahoď fotku toho akvárka
    - jak vysokou má hladinu?
    - krmení normálně bez problémů?
    - jiné změny, např. nafouknuté břicho?
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Hoj. Nemá někdo zkušenosti s chovem žebrovníků? Jednoho máme doma už asi deset let a v poslední době se chová jinak než normálně. Máme ho ve stojaté vodě v akváriu, je tam sám a poslední týden stále drží hlavu nad hladinou, což nikdy nedělal.. Pro jistotu jsem mu vyměnila vodu, ale žádná změna..
    Dík za nějakou radu, proč to..
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    HJURVAJS: v žabách se moc neorientuju :)

Jinak se chystám zimovat čolky... koupil jsem pro ně bednu na nářadí, tu jsem provrtal a v pondělí jdou do sklepa. Ještě teda musim vymyslet nějakou přechodnou místnost na pár dní....
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    prosím prosím sháním co nejvíc informací o chovu listovnice červenooké, tak pokud znáte nějaký dobrý český stránky sem s nima...moc jsem toho zatim nenašla...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Náhodou nevíte o někom kdo by prodával Cynops ensicauda (čolek mečoocasý)? Rád bych 2ks ještě dokoupil... nejlépe samce a samici... případně 2x samici.
    Tady - http://www.zoopet.cz je bohužel aktuálně nemají.
    GOUMES
    GOUMES --- ---
    jo to nevim...buhvi jak dlouho byl v akvaristice...u nas byl tak rok necelej,....
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    GOUMES: kolik mu bylo?
    GOUMES
    GOUMES --- ---
    to vám musim říct...asi pře 14 dny se mi nafoukl jeden žebrovník...myslel jsem že to bude v poho ale začal se nafukovat čim dál víc (až to bylo nechutný a bylo mi ho líto) pak sem myslel že už je po něm... ale občas se "pohnul" ale když ho začaly okousávat ostatní ryby ,tak musel pryč :(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam