• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    PUGUSERES: jestli je Pleurodeles latinsky zebrovnik tak ano.o)

Jinak ten vetsi a starsi Jantarek je hroznej posera, kdyz strcim do akvarka prst, tak se hnedka utika schovat do domecku, zatim co ten mensi Pivonka se jde kouknout jestli to nahodou neni jidlo.... stejne tak si ten mensi uz zvyknul, ze kdyz dostanou jidlo, tak do 24hod se jim meni voda a uz se docela v pohode necha chytnout a ve vane, kam je davam nez vyplachnu akvarko si pekne smejdi... zatim co ten velkej je celej vydesenej v domecku...
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    XDEANNY: Pleurodeles?? ... taky ma dva kusy .-))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: fér, nahoď fotku celého terárka...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    jantarek a pivonka v novym domecku.o)

XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    PUGUSERES: no doufam, ze jsou spis teply, pác to akvarko není zas tak velky.o)
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    Tak to bude spis parecek nez gayove :-D
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    tak si představte, že žebrovníci co mam od Amaeby jsou asi geyove... dneska rano, kdyz jsme vstala a sla jsem je zkontrolovat, tak byli v obetí... jakoby tancovali...:o))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    PUGUSERES: teď si uvědomuju, že to byly spíš luční koníci... prostě to co jsem posbíral na zahradě, tak jsem jim na hladině dal. Stejně jako mouchy, můry a další hmyz.

no mě tam ten břečťan docela sedí... ale je pravda, že tu jedovatost jsem si vůbec neuvědomil... snažím se ověřit u dalších chovatelů jestli je to OK.
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    KUTAS: Si daval zebrovníkum cvrcky?? zivy??? .... jako na hladinu?? bo na sous?? ...
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    lepsi nez břečtan si myslim je klasickej plazivej potos, fíkovník, asparagus .. bo neco takovyho ...
    me se nejvis osvedcila voskovka .. takrka neznicitelna .. ani gekonama ani cvrkama ...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    VEVER: vidíš... to si ověřím... ale čvrčkama nekrmim... kdysi jsem je dával žebrovníkům... ty ensicaudy jsou na ně moc malý...
    VEVER
    VEVER --- ---
    KUTAS: Na ten břečťan bych byla možná trochu opatrná, je jedovatý, tak aby ho neožrali cvrčci a ty potom nesnědli čolci nebo tak něco.
    On je teda jedovatý jenom poměrně málo, ale kdo ví, jestli to nestačí.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Supr :)

Jinak já v sobotu dovezl čolky ze sklepa... maj se hodně k životu... jen jeden teda trochu odmítal jíst - potom co jsem mu sebral už chycenou potravu (jsem si říkal, že ten kus ryby je na něj moc velkej), tak jsem ho asi naštval. Nakonec se mi odpoledne do něj podařilo něco dostat, ještě to bude chtít teda přikrmit... tak snad se drží.
    Jinak jsem přes zimu trochu upgradoval terárko a přidal břečťan, tak udělám snad o víkendu nějaký pokus o fotku... klasicky se jeden čolek hned přesunul na souš a zkoumá květináč s břečťanem :)
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    AMAEBA: dohodnuto...:o)
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    kdyby nahodou-posta
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    není tu někdo, kdo by se ujal dvou (či jednoho) žaberníka/žábrovníka - cosi jako mlok. Mám už je x let, ale poslední rok je zanedbávám. Praha-Vršovice
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    Kutas: no tak brudrovu pubertu Stendly taky prezil, ale pak zmizel... asi pak mel moc vyskokej standard v podobe vytunenyho akvarka... mel vzduchovani, filtraci ruzny prolejzacky... no asi chtel spinavou vodu s jednim sutrem tak šel o dum dál.o)))

Jinak diky za poptani...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: jj velmi nenároční... mě se žebrovníci dožili nějakých 19 let a to přežili i mojí pubertu :)

Jinak to akva nemusí mít moc vody, vzduchování a tak.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    jj taky bych řekl, že je to žebrovník... jen jsem na tý fotce pořádně neviděl ty jeho "žebra".

Poptám se, žebrovníci jsou na odchov v pohodě, to má kdekdo...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    jinak bratr ho mel asi 9let...pak žebrovník nějak zahadně zmizel:o/ buh vi co s nim bruder udelal... ale ted chce mamka obnovit akvarko a rybicky nechce...hrozne rychle umiraj a je s tim moc prace... tohle zvire vypada, ze asi prezije vsechno, kdyz vydrzel 9let v brudrove "péči".o)))
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS:
    XDEANNY:

no jeste tuhle ale ta je uplne marna... http://88.86.100.39/img/050901/425e900c53.jpg

myslim, ze je to ten žebrovník aspon podle tyhle fotky... http://www.aquapage.cz/Bezobratli.php?hledani=CZ&detail=9

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam