• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Supr :)

Jinak já v sobotu dovezl čolky ze sklepa... maj se hodně k životu... jen jeden teda trochu odmítal jíst - potom co jsem mu sebral už chycenou potravu (jsem si říkal, že ten kus ryby je na něj moc velkej), tak jsem ho asi naštval. Nakonec se mi odpoledne do něj podařilo něco dostat, ještě to bude chtít teda přikrmit... tak snad se drží.
    Jinak jsem přes zimu trochu upgradoval terárko a přidal břečťan, tak udělám snad o víkendu nějaký pokus o fotku... klasicky se jeden čolek hned přesunul na souš a zkoumá květináč s břečťanem :)
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    AMAEBA: dohodnuto...:o)
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    kdyby nahodou-posta
    AMAEBA
    AMAEBA --- ---
    není tu někdo, kdo by se ujal dvou (či jednoho) žaberníka/žábrovníka - cosi jako mlok. Mám už je x let, ale poslední rok je zanedbávám. Praha-Vršovice
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    Kutas: no tak brudrovu pubertu Stendly taky prezil, ale pak zmizel... asi pak mel moc vyskokej standard v podobe vytunenyho akvarka... mel vzduchovani, filtraci ruzny prolejzacky... no asi chtel spinavou vodu s jednim sutrem tak šel o dum dál.o)))

Jinak diky za poptani...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: jj velmi nenároční... mě se žebrovníci dožili nějakých 19 let a to přežili i mojí pubertu :)

Jinak to akva nemusí mít moc vody, vzduchování a tak.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    jj taky bych řekl, že je to žebrovník... jen jsem na tý fotce pořádně neviděl ty jeho "žebra".

Poptám se, žebrovníci jsou na odchov v pohodě, to má kdekdo...
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    jinak bratr ho mel asi 9let...pak žebrovník nějak zahadně zmizel:o/ buh vi co s nim bruder udelal... ale ted chce mamka obnovit akvarko a rybicky nechce...hrozne rychle umiraj a je s tim moc prace... tohle zvire vypada, ze asi prezije vsechno, kdyz vydrzel 9let v brudrove "péči".o)))
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS:
    XDEANNY:

no jeste tuhle ale ta je uplne marna... http://88.86.100.39/img/050901/425e900c53.jpg

myslim, ze je to ten žebrovník aspon podle tyhle fotky... http://www.aquapage.cz/Bezobratli.php?hledani=CZ&detail=9

XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    tak koukam, ze je to žebrovník...
    nejaký tip kde koupit...nejlepe od chovatele nechci ze zverimexu...
    diky...
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: nemáš víc fotek?
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    ahoj nedokazete nekdo identifikovat tohle zvire?
    http://88.86.100.39/img/050901/b576347a1d.jpg
    HJURVAJS
    HJURVAJS --- ---
    ahoj, sháním pár listovnice červenooké..únorovou burzu nestíhám, jsem v práci, nevíte o nějakém chovateli? vím že je měli v národním domě na smíchově jak byla burza ale nějak mě nenapadlo vzít si kontakt :( kdyžtak díky
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Tak nám Žebrovník včera umřel. Hlavu měl nad vodou stále od doby, kdy jsem sem psala..
    Stejnak ale dík za typy a rady
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    CYBERKOTLIK: počkej myslíš, že mu něco přináší to vzduchování?

Jinak mě žebrovníci taky ven prakticky nelezli... pravda, párkrát se jim podařilo zdrhnout - jednou je to naučili čolci po vzduchování, podruhý jsem je nějak nestihnul vyčistit a přes noc zůstali v lavoru.... - to mě syčáci probudili ráno, když po mě lezli :)
    CYBERKOTLIK
    CYBERKOTLIK --- ---
    ten muj treba ven vubec neleze, porad je uplne u dna, akorat kdyz se mi rzbilo vzduchovani, taks e chodil nahoru naloat vzduchu obcas
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ZLAJA: tak použij nějaký ten free hosting, ne? ;) Fotka by mohla hodně napovědět.

Jinak jestli má možnost vylézt ven a nepoužívá to, tak mi nepříjde, že by s ním bylo zásadně něco v nepořádku. Předpokládám, že teplota se mu nějak zásadně neměnila...
    Pro žebrovníky je optimální vodní hladina tak 20 cm, samozřejmě s možností bezproblémů se o něco opřít a mít hlavu nad vodou. Mohou žít i vyloženě ve vodě, narozdíl od jiných druhů čolků.
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    Mno, co jsem tak koukala do nápovědy, tak přímo ze svého počítače fotku sem dát nemohu.. jedině z netu.
    Viděla jsem, že je někdo má v úplně plnym akvárku, ale tenhle má nízkou hladinu celejch těch deset let a nevypadá, že by mu to dělalo problém.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    ZLAJA: když neleze celej z vody ven, tak problém ve vodě asi nebude... to se chce jenom nadechnout.
    Hladina jenom 6cm? Jestli tam má kámen, tak bych mu naopak zkusil vodu přidat...

Fotku - v záložce "personal" (osobni) - úplně vpravo další "podzáložka" - files (soubory) - tam dej upload a máš to (teda doufám, že tuhle možnost mají i lidi bez placené verze).
    ZLAJA
    ZLAJA --- ---
    KUTAS: Fotku nenahodim, bo to neumim:D ale takový normální, podklad kamínky, větší kámen na výlez z vody, kterej ale nikdy nepoužil.. Hladina asi 6 cm. Tlustej mi přijde pořád stejně.. Krmení jak si kdo z rodiny vzpomene, v létě dlabe žížaly, v zimě mu dáváme syrový maso.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam