XDEANNY: tyran žebrovníků? Ale no tak... věř, že oproti tomu jak jsem se ke svým žebrovníkům (budiž jim kanalizace lehká) choval já v pubertě, se mají u tebe jako v bavlnce ;)
Jen bych možná zvažil změnu přístupu v některých věcech...
1. Doplň do toho akvárka živé kytky a šneky (dají se použít jako živá potrava, i když jsem měl pocit, že ta moje samice pak byla trochu vyžraná). Nic proti umělým kytkám, ale potřebuješ něco co bude zpracovávat odpad od žebrovníků. Šneci optimální... kytky pak zajistí určitou rovnováhu... dobré jsou anubiasy - ať jim nemusíš zbytečně svítit.
Pokud ti nevadí trochu řasy na skle, tak já třeba starší terárko prakticky nečistil... jen jsem vysával vodu (šneci dokážou udělat dobrej brajgl), tu jsem používal na zalévání pokojových kytek a čistou vodu jsem doplňoval. Teď v novém terárku to dělám podobně a s nějakým zásadním čištěním taky moc nepočítám. Myslím, že není dobře vyměňovat najednou víc jak 1/3 vody, ale jako žebrovníci jsou odolní a zvládaj to.
Jinak puch od čolků z akvárka nemůže být nic vs želvy... to mě nadávali i spolubydlící :)) brrrr a bestie to byly, zlatí obojživelníci.
2. nebránil bych se většímu... ale jako dá se to.
3. uffff, asi bych se zbláznil ;)
4. měnit všechnu vodu je docela brutální, co vysát opravdu jen ten nepořádek? Kamínky proplachovat to je taky zbytečně moc.
Slyz ze skla? Co to je? :)
5-6. čtvereček z tabulky nítěnek - takže mražený? To už tam házíš mrtvoly, to páchne už samo o sobě... pro ryby dobrý, ale čolci to všechno nevyžerou. Nahradil bych živými nítěnkami - ty dáš normálně do lednice do sklenice, kde bude malinko vody (že budou sotva ponořené) a každý den je proplachuješ studenou vodou. No a třeba se v akva uchytěj... mě takhle žijou už x let takový spešl "nítěnky", který už ani čolci neodchytěj. Zase zpracovávaj zbytky masa.
Jinak nejlepší jsou žížaly, nejlepší věc pro ně. Místo kuřecího masa bych preferoval nějakou rybku - můžeš mít po kouscích (přibližně velikosti žížaly, sbalené tak 4ks dohromady) zmražené v mrazáku a pak jim to dávat. Další možností jsou takový ty bílý červy - používaj je rybáři... ti snad dokonce vyplavou na hladinu... i mým ensicaudám chutnaly ale teda to se nesmí člověku eklovat :)
Jak je přesně krmíš? Normálně jim to tam naházíš a oni loví?
7. jj to by mělo být úplně v pohodě. Já je svého času krmil i daleko míň.
Kuam ty moji pořád nemaj jména.... sakryš... musim taky nějaký vymyslet :)
Jinak ani já nemám patent na rozum, ještě to případně zkonzultuju s kámošem, kterej má doma ani nevim kolik nejrůznějších čolků a mloků. Takže se nebráním diskuzi a poznatkům dalších chovatelů.
Abych jenom neplkal, tak přihodím nějaké o něco aktuálnější fotky... jinak terárko taky není dokonalé a potřebovalo by ještě hodně poladit... ale to bude asi otázka delšího času u mě.
Pohled na terárko.
z boku/ od okna
souš
Čolek venku
Samec a samička... asi teda, plánuju je teď před nákupem dalších 2 členů party trochu prostudovat, mám podezření, že tam jsou 2 samice.