• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KUTASObojživelníci - chovatelske tipy triky
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    STEPHANIE: ad ta chemie - aha tak s tím zkušenosti nemám, zkusím ověřit. Není nutné aby metamorfoval, právě u Axíků dochází často k tomu, že nemetamorfují.... už přesně nevím, jak se to dá ovlivnit, to by mělo jít vygooglovat.

Mám Cynops Ensicauda Ensicauda

ad potrava - záleží, jak je budeš mít velké. Pro větší by jsi těch nítěnek nebo patentek musela mít strašně moc... dobré jsou prý červy od masařek - to jsem zkoušel jen jednou a čolci se teda mohli utlouct.... jinak já krmím hlavně rybím masem a v létě žížalami + hmyz + slimáci. V případě krize se dá dát i kuřecí maso, ale ryba určitě lepší.

Dnes jsem se vrátil z akvaristiky a neměli nítěnky, jen patentky... a koupil jsem jich asi docela dost (za 10,--) tak dostali i velcí čolci do terárka - teď rejděj mezi šutrama a hledaj je :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    kytky - pořid nějaké anubiase, případně trochu takového toho mechu. Akva bez kytek není ono, čolci na ně dost často kladou vajíčka, u Axíků to bude podobný. Navíc ty moje Ensicaudy je dokonce tak nějak zalepujou a vajíčka tam doslova schovávaj.

akva - jj časem pořídíš větší, zvlášt pro Axíky.

žábry - záleží jestli bude metamorfovat nebo ne, jestli ne, tak mu zůstanou. Jak je to s lemem bych musel prověřit, u čolků se občas mění podle toho kdy nastává rozmnožování atd.

chemie - a proč jo chemie? Já tohle moc nepodporuju, nikdy jsem jí teda mimo léčení (plísně a tak) nepotřeboval. Podle mě je to zbytečné.

čolci - mám je radši :)) Navíc teď jich tak 20 až 30 odchovávám. Jsou o něco menší, ale zase by chtěli kousek souše.

Jinak do akva kam chodím pro nítěnky chodí taky asi největší fanda ocasatých obojživelníků.... http://www.biolib.cz/cz/galleryuser/?uid=1024
    Snad se mi podaří se s ním potkat.

Kurňa nemůžu najít čtečku na karty, bych zkusil nahodit fotky těch malejch... rostou jak z vody.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    STEPHANIE: kdyžtak Kuťasi ;)
    nenároční - ano.
    světlo - nepotřebují, spíš si myslím, že by jim mohlo vadit. Ale zase musíš počítat s pořízením kytek, které nejsou tolik náročné na nedostatek světla.
    chemie - podle mě zbytečné.
    jednoho nebo dva - určitě dva a víc.

btw. nechceš spíš čolky? ;)

KUTAS
    KUTAS --- ---
    Možná to dopadne tak, že si je sám odchovám... dnes se narodil první... uvidíme co bude z dalších vajíček. Teď začne boj o přežití - potřeboval bych co nejdřív sehnat živou potravu.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Já pořád sháním další ensicaudy... ale počítám, že začnu zase na jaře - teď budu ty stávající zimovat a uvidíme jestli se pak podaří nějaké sehnat.
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    na burze (zivaexotika.cz) jsem je zatím viděl taky pokaždé, když jsem tam byl (asi 3x)...
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    u nas v MB je maj porad .. mam pocit ze za 140/ks .-D
    a sou to držáci .. podle mne by v klidku transport MB-praha v nakym kybli dali .-)))
    CANIS_DEI
    CANIS_DEI --- ---
    K žebrovníkum nemáte někdo mimča? dřív je měli v každym zverimexu za pár korun a teď nikde nic....jo nejlíp z prahy
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    KUTAS: no šneci jsou zatim malinkaty, ale zebrovníci jsou nejaky rozmazleny a šneci jim fakt nejednou.o/
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    XDEANNY: aha to už žebrovníci nezdlabnou, co?
    XDEANNY
    XDEANNY --- ---
    kdyby jste nahodou nekdo chtel vodní sneky, tak jich mam docela velkou zasobu - nejak se mi premnozili...
    Jsou pekny, prouzkovany svetle-tmave, v dospelosti velky asi jako dvacka.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    KUTAS: thx tak o tomhle webu sem do ted nevedel a to uz pestuju zabicky :)
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    DREDIK: www.zivaexotika.cz - dobrý si vytipovat některé z chovatelů, kteří by je mohli mít a než tam půjdeš, tak jim zavolat.
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    PUGUSERES: kdyby chtel chovat halucinogeni zabu musel by ji krmit termitama s cimz bohuzel asi domaci chovatele moc nepocitaj ze by je nekdo choval :)
    DREDIK
    DREDIK --- ---
    KUTAS: moc diky zatim je ani metamorfovat nechci :), teplotu sem si taky zjistil jen bych potreboval poznat nejakyho chovatele a koupit si dva kusy... mel sem tedka puceny dva doma mrnouse zatim nez si kamos sezene akvarko a zatim se jim dari :)
    PUGUSERES
    PUGUSERES --- ---
    KUTAS: tje zas psylocibin on ce DMT .-))
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    SUVA_: vidím to na oblast deštných lesů v Jižní Americe... aneb tady jí podle mě seženeš taky, ale už nebude tak halucinogenní. Probíral jsem to s kámošem z botanické zahrady (oni je tam myslim mají) a ty halucinogeny vyrábí díky tomu, že se živí nějakejma mravencema či co.

Jinak jestli mu jde o to o co si myslim, že mu jde, tak ať si pořídí growbox... na údržbu a tak je to velmi snadné a může z toho vyrůst solidní úroda z Mexika, která mu bohatě uspokojí jeho požadavky i několik měsíců.
    SUVA_
    SUVA_ --- ---
    trochu nezvkylé přání, ale nevíte kde sehnat halucinogenní žábu? kamarád má trochu zvláštní vkus co se mazlíčků týče:) do pošty, děkuju
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    Tak prověřeno u odborníka :)

mexičany začátečník nemetamorfuje, takže žádnou souš.....Filtr, nemusí být, pokud bude, nesmí dělat velký proud vody. Teplota vody 0 - 28 ... ideální těch 21. Akvárko záleží na velikosti jedince.....Bohatě stačí 10 - 15 litrů pro jednoho dospělého.....ovšem čím více, tím lépe. Dají se chovat s velkýma žebrovníkama ale nedoporučuje se to Stačí takhle?
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    DREDIK: většinu budu asi muset prověřit.
    - teplota vody - poptám
    - filtr - poptám
    - velký akvaterárko na počet kusů - poptám
    - snášej ostatní obojživelníky - řekl bych, že ne! Axíci jsou o dost větší - sežrali by je.
    - souš - taky si nemyslim, respektive záleží jestli jim budeš chtít nechat žábry nebo ne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam